Olet täällä

Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

Äänestys päättyi 15.4.2019 17:58:03

murehdit menneitä
6
4%
uskot jumalaan
18
13%
urheilet
15
10%
luet kirjoja
23
16%
kuljet ja katselet
30
21%
pelkäät alkoholismisi palaavan
16
11%
teet vain työtäsi
7
5%
keskityt perheesi etuihin
10
7%
jotain muuta, mitä
19
13%
 
Ääniä yhteensä : 144

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 6.12.2019 16:44:47

Osalla suomalaisista suhtautuminen nationalismiin (joka kovin usein laitetaan yhtäläisyysmerkkeihin ns. isänmaallisuuden kanssa) on vähän kaksipiippuinen juttu.
Lapsuuteni työläisympäristössä ei tosiaan niitä kahta kynttilää jääkärien kunniaksi ikkunoilla ollut -olisko parissa talossa koko kylässä?
Eikä tuota itsenäisyyttä niin kovasti hehkutettu. Suurella osalla kun oli jos ei omassa muistissa niin vanhempien joskus paljastamana se että olipa sitten oltu hävinneellä puolella sisällissodassa, toisen maailmansodan asioista ja kolmikymmenluvulta vuoteen -44 kovasti isänmaallisena pidettyä saksan ihannointiakin työläisten pikemmin vierastettiin. Sotaan oli useampi viety väkisin, harvempi oli itse niin intoa puhkunut.
Kouluopetus oli toki sitten aivan eri lähtökohdista peräisin, ja vanhemmat käskivät läksyt lukemaan ja opettajia uskomaan... kun eivät kuitenkaan itse ihannoineet samoja asioita kuin opettajat niin jäihän siitä mieleen jokunen kysymys hautumaan.

Vadelmamunkilla on ilmeisesti erilaiset ihanteet kuin minulla, ja hän seisoo niiden takana. Minä taas en ole kummankaan puolen ihmisten paremmuudesta tai huonommuudesta ihan varma -lienee eri aikoinakin vähän eri etuja.

Mutta rauhaa vaan minunkin puolestani.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7589
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja Sateinen päivä (poistunut käyttäjä) » 6.12.2019 16:51:42

Itsenäisyydestä ja kynttilöistä

[quote="mies metsänreunasta"

Nämä kaksi kynttilää ikkunalaudalla ovat perinteinen kannanotto saksassa koulutettujen ja sen itärintamalla taistelleiden jääkärien puolesta. Jääkärit eivät itsenäistymiseemme ehtineet vaikuttamaan mitenkään, he taistelivat saksan puolesta niihin aikoihin kun suomi itsenäistyi. Vuoden 1918 sisällissotaan ja sen jälkitouhuihin he kyllä ehtivät. [/quote]


=================================================================

Kaksi kynttilää ikkunalaudalla palamassa on pitkä perinne, joka ei ole aina merkinnyt itsenäisyyden juhlistamista.
Kynttiläperinne on ollut Suomessa jo ennen itsenäistymistä. Kun Suomi oli vielä osa Ruotsin kuningaskuntaa, kynttilöitä poltettiin kuningasperheen kunniaksi.
Helsingin yliopiston historian laitoksen varadekaani ja professori Henrik Meinander vahvistaa, että samoin tehtiin Venäjän vallan alla oltaessa. Silloin kynttilöitä poltettiin ikkunoilla keisariperheen merkkipäivien kunniaksi.

Sortovuosina 1800-luvun lopusta 1900-luvun alkuun kynttilöistä tuli kapinan ele. Runebergin päivänä 5. helmikuuta alettiin polttaa ikkunoilla kynttilöitä, jotka symboloivat vastalausetta venäläistämistä vastaan.

Suomessa perustettin vuonna 1914 jääkäriliike, jonka missio oli irrottaa Suomi Venäjästä. Aate oli alkuaikoina tulenarka, ja kun nuoret miehet matkasivat jääkärikoulutuksiin Ruotsin kautta Saksaan, kaksi kynttilää ikkunalaudalla viestitti heille, että talo on turvallinen majapaikka jääkäreille.

Vuonna 1917 itsenäistyneen Suomen kunniaksi on vietetty itsenäisyyspäivää vuodesta 1919 alkaen, ja vuodesta 1927 Itsenäisyyden liitto on kehottanut kansalaisia sytyttämään sinivalkoiset kynttilät Suomen itsenäisyyden kunniaksi itsenäisyyspäivän iltana kello 18–20 välisenä aikana.

Sanomalehti Kalevan mukaan sotavuosina yksi kynttilä syttyi rintamalle jääneille ja toinen sieltä palanneille miehille.

Vasemmistoradikaalit taas ajattelivat 1960–70-luvuilla, että kahden kynttilän perinne symboloi porvarillista isänmaata. Niinpä he jättivät itsenäisyyspäivän kynttilät polttamatta poliittisena kannanottona.


=================================================================

Siinä vähän faktaa perinteestä.102 vuotta tulee sisällissodesta keväällä. Olisiko jo aika hiljalleen aika unohtaa nuo silloin tapahtuneet vääryydet ja murhat? Minunkin suvussani ruumiita tuli tuona keväänä. Punaisten plutoonan päällikkö ampui isäni isän veljen ja hänen perheensä. Tappoi eläimet navettaan, poltti talon. Ammuttu ei ollut suurtilallinen, torppari vain, joka sattui asumaan väärässä paikassa. Jäi Tampereelta pakenevien punaisten reitille ja heidän vihansa kohteeksi. Hän ei ollut sisällissodassa kummallakaan puolella. Ei oikein mennyt, mutta turha enää vihaa kantaa ja sitä uudelleen lietsoa. Eli laitetaan sotatorvet naftaliiniin.
Luodin tielle jäi muuten lopulta tuo punainenkin. Näin on minulle kerrottu jo kun olin vasta pieni lapsi. Saattoi vaikuttaa myöhempään poliittiseen ajatteluuni.

Aikansa kutakin, ei asia ollut pelkästään niin tai näin. Ei tosiaankaan.

Kiitos muuten Vadelmamunkki. Erittäin hienosti kirjoitat itsenäisyydestämme. Hyvin samalla tavalla ajattelen myös.

Ja suunnilleen noin olisin itse halunnut Metsänreunan miehelle sanoa, mutta sinäpä sen jo sanoit.
Sateinen päivä (poistunut käyttäjä)
 

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 6.12.2019 17:03:38

Edit: kirjoitin tämän ennen kahden edellisen viestin lukemista, jatkoksi skorpionin kummentille ja mm:n sitä edeltäneelle kommentille.
******
Juuri sitä rasistit toivookin, että rasismia ja fasismia aletaan pitämään isänmaallisuuden synonyymina. He voivat sitten lyödä rintaansa ja sanoa, että "mepäs olemme isänmaallisia", vaikka oikeasti ovat pelkkiä
pissapäitä. :) Ja lisäksi nauttivat kenties itänaapurin tukea, niin kuin eräät äänenkannattajansa MV-lehti ja Magneettimedia.

Räppäri Musta Barbaari käyttää Leijona-korua. Hän on jopa julistanut somessa, että suomalaisuuden symbolit, kuten leijona ja siniristilippu pitää ottaa rasisteilta pois, takaisin kunnon ihmisille. Niitä ei saa luovuttaa luupäiden omaisuudeksi.
Jääkiekkojoukkueemme logossahan vaakunaleijona onkin, sinivalkoisen paidan rintamuksessa, enkä usko että kukaan tosissaan sekoittaa koko kansan rakastamia kiekkoleijonia natseihin.

Minä pidän itseäni isänmaallisena ihmisenä. Arvostan sitä hyvää mikä Suomessa on: demokratiaa, ihmisoikeuksia, vapautta, sivistystä. Rakastan suomen kieltä, varsinkin kirjoittajana ja lukevana ihmisenä.
Tohtineeko joku siis nimittää minuakin natsiksi? Jos tohtii, niin bring it on: minulla on pari argumenttia takaisin. 8)

mies metsänreunasta kirjoitti:Nämä kaksi kynttilää ikkunalaudalla ovat perinteinen kannanotto saksassa koulutettujen ja sen itärintamalla taistelleiden jääkärien puolesta. Jääkärit eivät itsenäistymiseemme ehtineet vaikuttamaan mitenkään, he taistelivat saksan puolesta niihin aikoihin kun suomi itsenäistyi. Vuoden 1918 sisällissotaan ja sen jälkitouhuihin he kyllä ehtivät.


Itsenäisyys säilytettiin sisällissodassa, koska punaiset olisivat todennäköisesti liittäneet Suomen osaksi Neuvostoliittoa, jossa Lenin ja Stalin juuri pykäsivät pystyyn työläisten paratiisia, jossa ihmishenki vasta halpaa olikin. Väkivaltaisuudet jatkuivat siellä paljon pidempään kuin Suomen sisällissota, ja jos punaiset olisivat voittaneet meilläkin, niin siinähän oltaisiin oltu osana samaa "paratiisin" rakentamista.

Onko muuten Solzenitsynin tuotanto tuttu?

mies metsänreunasta kirjoitti:Niin, jos sisällissodassa olisikin voittanut se toinen osapuoli (ties vaikka olisi ilman saksalaisia voittanutkin?) , olisko heidän taholtaan järjestetty vastaava sotavankien ja aseensa luovuttaneiden hävinneiden joukkoteurastus?

Emme voi tietää varmuudella, mutta luultavasti olisi. Ellei muuten niin viimeistään Leninin ja Stalinin toimesta, joiden vallan alle Suomi olisi liitetty punaisten voiton myötä.
Toveri Lenin oli sitä mieltä, että väkivalta on ihan kelpo politiikan väline. Toveri Stalin puolestaan totesi ettei munakasta voi tehdä rikkomatta munia, joka tarkoitti käytännössä tuhansien, tai jopa miljoonien ihmisten murhaamista. Että sellainen punainen tasa-arvon ja työläisten solidaarisuuden linnake se.


Mutta hyvä Metsänreunan mies, voisiko itsenäisyyspäivänä muistella jotain muutakin, kuin piehtaroida iänikuisissa sisällissodan traumoissa?
Millaista 1960-luvulla oli? Tai jälleenrakentamisen vuosina, 40-luvun lopulla ja 50-luvun alussa? Millaista oli Kekkosen aika, tuo Kekkoslovakiaksi veikeästi nimetty kausi historiassamme? Entä Mauno Koiviston presidenttikausi, YYA:n viimeiset vuodet? Tai Martti Ahtisaaren aika ja EU:hun liittyminen?
Entä uuden vuosituhannen alku, Nokian kultakausi, internetin tulo? Koko pitkä 102 vuoden mittainen aikajana, tähän päivään asti?

Eikö siinä ole paljon muutakin muisteltavaa kuin vuoden 1918 ikuisesti auki revittävät haavat?
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3041
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 6.12.2019 18:39:37

Meidän historiamme ei ole alkanut toisesta maailmansodasta, ei myöskään vuoden 1918 sodasta jonka nimen nyt sitten kukin oman puolensa perinteiden mukaan valitkoon. Meidän historiamme ei alkanut myöskään Suomen Sodassa 1808, jonka seurauksena Ruotsin itäiset maakunnat muodostivat kai ensimmäisen kerran Suomen jollain tavalla itsehallinnon alla olevan Suomen Suuriruhtinaskunnan joka taas oli suoraan Venäjän Tsaarin alainen.
Ei alkanut historiamme vielä siitäkään kun nämä "itämaan" alueet ensimmäisen kerran yhdessä valtioiden välillä rajat sopien Pähkinäsaaren rauhansopimuksella "ikuisiksi ajoiksi" Ruotsin ja Novgorodin välillä kuljettiin ja selvitettiin.
Historiamme ei alkanut edes siitä kun Olavi Pyhä merirosvouksensa ja orjakauppansa ja sotimisensa sivuhommana käännytti koko pohjolaa kristinuskoon -Suomen, eli nykyisin kai lounais-suomena tunnetun, alueen ihmiset siinä mukana.

Kauempaa olisi jo katseltava. Ja vaikka kautta aikojen on ollut tapana nostaa arvoon ne joille toisen ihmisen henki on ollut halvinta ja tappamistyö parhaiten onnistunut, niin kuitenkin, aina on tarvittu se valtava joukko ihmisiä joiden elämä on ollut enemmän työtä ja rakentamista, peltojen kuokkimista ja jonkinlaisten kulku-urien raivaamista kivisiin korpiin, kaupankäyntiä ja tavarankuljetusta, nahkojen parkitsemista ja vaatteenkutomista. Joka sukupolvelta kun on jäänyt työn tuloksesta pikkuisen yli sen oman kulutuksen, ja nyt ollaan jo aika hyvällä mallilla. Taitaapa jostain tavaroista ollöa ylituotantoakin, ei pystytä kuluttamaan kaikkea niin paljon kuin valmista tulisi.

Ja tämä kansa? Monista suunnista se on tullut, aina on joku poiskin lähtenyt ja aina on uusia, erilaisia ihmisiä tullut mukaan. Verenperintö on sekoittunut, eikä ole ollenkaan selvää kuka ja minkälainen ihminen se kaikkein alkuperäisin suomalainen sitten olisikaan.

Miten tähän sitten sovitetaan nationalismi? Kustaa Vaasan hautakivestä lainatulla leijonalla ja parin välikäden kautta ainakin tuhannen vuoden takaa tunnetun hakaristin kumartamisellako? Sotimisen nostamisella kerta toisensa perään arvostetuimmaksi ihmistoiminnaksi ja kuoroon yhtymättömien sivuuttamisella tai pahalla päällä oltaessa muiluttamisella rajan pintaan ja pampulla selkään tietä osoittamalla?

Esipolvet ovat ainakin kovaa työtä joutuneet tekemään (paitsi ehkä ne jotka sattuivat olemaan teettäjän asemassa) ja usein he tekivät sen huonommalla ja vähemmällä ruualla kuin me nyt. Mutta olivatko he sitten myöskään meitä niin paljon parempia ihmisiä että olisi aihetta jatkuviin ylistyksiin? Ehkäpä eivät ihmistä kummempia hekään.

Eivät kai nuo sotamarssit minua häiritse, niin kauan kun eivät kovilla ihan kohti ammu. Juhlikoot , toki, ja kalistelkoon aseitaan. Mutta jos minä en sitä kaipaa ja näen historiassamme enemmän muuta arvokasta, niin en mukaankaan lähde.

Ja ehkä olennnaisinta minun ajattelussani ihmisten jaottelun suhteen on se, että minulle ne "toiset", valtiorajojen millä puolella tahansa olevat, eivät ole ryssiä tai neekereitä tai matuja tai mustalaisia tai homoja tai somaleja joita minun tulisi pelätä ja vihata ja varmuuden vuoksi kirvestä hioa vaan ihan ihmisiä nekin. Joukossa mukavampia ja paskamaisempia kuten kaikissa.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7589
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja skorpioni » 6.12.2019 19:11:47

Kaikkien kohdalla sota ei lopu koskaan. 75 vuotta ei ole matka eikä mikään kun pidetään tiukasti kiväärintukista kiini.
Oikeasti. Saisi rauha koittaa ja muut arvot voittaa.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 343
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 6.12.2019 19:24:48

Sotahommat sikseen, minun puolestani.
Mitäkö olen tänään tehnyt? Eipä kyllä paljoa. Tämmöinen sateentuhju ja harmaus kai sekin hillitsee, ei oikein löydy puhtia ryhtyä mihinkään. Makaillut olen. Kuunnellut radiota ja telkkaria katsellut, lueskellut, syönyt hyvin ja viihtynyt huonosti. Just siksi kun olo on ollut jotenkin niin saamaton.
Ja nyt alkaa taas jo olemaan ilta, joten tuskinpa tänään mitään teenkään. Menköön nyt näin.

Mutta kuka tietää, huomenna voin hyvinkin innostua johonkin. Kun en nyt ala itseäni ahdistamaan millään ohjelmoinnilla niin voi hyvinkin ihan vapaasta tahdosta ja toiminnan ilosta jotain syntyä... eihän tässä maailmassa näissä olosuhteissa sentään mahdollisuuksien puutetta ole.

Se tietysti on aihepiiriä, entistä alkoholismia, ajatellen edelleen olennainen asia että entistä se on. Sikälikin, että joskus menneisyydessä tylsistymisen tuntuessa oli korjausliikkeenä heti joko muiden samanmielisten seuraan ryntääminen lähimpään tai harkiten valittuun kaljoittelupaikkaan, tai jos ei resurssit riittäneet niin lähikaupasta kaljaa hakemaan. Ja kun usko olon virkistymiseen oli luja, niin toimihan se.

Mutta kun ei huvita enää semmoinen. Mieluummin vaikka sit hyväksyy sen että joskus on vähän tylsää.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7589
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 6.12.2019 20:02:16

mies metsänreunasta kirjoitti:Miten tähän sitten sovitetaan nationalismi? Kustaa Vaasan hautakivestä lainatulla leijonalla ja parin välikäden kautta ainakin tuhannen vuoden takaa tunnetun hakaristin kumartamisellako? Sotimisen nostamisella kerta toisensa perään arvostetuimmaksi ihmistoiminnaksi ja kuoroon yhtymättömien sivuuttamisella tai pahalla päällä oltaessa muiluttamisella rajan pintaan ja pampulla selkään tietä osoittamalla?


Ankeuttaminen ja kaiken näkeminen negatiivisuuden kautta on tietysti sekin taito sinänsä. :)
Jos minä iloitsen siitä että Suomi on länsimainen demokratia ja oikeusvaltio, jota se ei ehkä niin paljon olisi ollut osana Neuvostoliittoa, niin joku toinen tykkää kaivella sisällissodan arvet avoimiksi joka ikinen itsenäisyyspäivä.

Jos minä tykkään siitä, että Suomi on elänyt jo 75 vuotta rauhan aikaa, niin joku toinen on kuulevinaan sotimisen olevan arvostetuin ihmistoiminta.

On totta ettei historiamme ala vuodesta 1917, mutta kun joskus tuntuu että se metsänreunan jutuissa sekä alkaa että loppuu sisällissotaan. Silkkaa kurjuutta, kärsimystä ja tappamista on itsenäisen Suomen historia hälle.
Ei sanaakaan rauhan ajan saavutuksistamme, koska vain veriteot ja vääryydet ansaitsevat tulla mainituiksi?
Ei sanaakaan oikeusvaltiosta, peruskoulusta, koko koulutusjärjestelmästämme, tasa-arvosta, kulttuurista, urheilusta….. Ei, koska vain sotatorvet kuuluvat soivan ja riistäjän ruoska työläisen verta janoaa itsenäisyyspäivästä toiseen.

Mutta jos ankeutta halutaan, niin kysyin onko Aleksandr Solženitsynin tuotanto tuttua. Siihe hää ei vastant mittää. Hää ei vissii huomant kysymyst. :)

Minäpäs nyt ihan piruuttani sytytän kaksi kynttilää ikkunalaudalle ja alan katsomaan uutisia. Siellä on Helsingissä levotontakin, ja natseja tullut marssimaan Ruotsista asti. Eivät he mitään isänmaallisia ole. Päinvastoin: heidän tavoitteensa on lakkauttaa koko nykyisenkaltainen kansallisvaltio, ja perustaa tilalle ihan oma systeeminsä. Terroristeja siis mitä suurimmassa määrin.

Siitäkin huolimatta, tai juuri sen vuoksi, minä iloitsen itsenäisestä Suomesta, jossa ei ihan miten vaan saa hakaristilipunkaan kanssa heilua.

Iltamusiikiksi Musta Barbaari: "Salil eka, salil vika". Sieltä nimittäin tulin juuri.
https://www.youtube.com/watch?v=Xp5pEfuf1Ik

PS. Linnanjuhlia meinaan vilkaista ainakin koosteena! Siellä ei ole koskaan ennen ollut niin paljon ihan oikeita kavereitani kuin tänä vuonna. Heitä meni nimittäin läpi yllättävän monta kevään eduskuntavaaleissa, ja pääsevät nyt ekaa kertaa linnanjuhliiin. :)
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3041
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

It takes 2 2 tanko

ViestiKirjoittaja 1970 » 6.12.2019 22:34:33

^ Mut oottehan te kaksi (2) olleet tän kymmenen (10) vuotta toisianne oivallisesti täydentävä pari. So nice and sweet, 2...
Bentsoitta 2013 - 2015, ja 22.2.2017 alkaen,
selkeenä sulhasena since 8.1.2019, aye !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 23789
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 7.12.2019 04:57:06

^ Tottakai. Voisin vaikka ottaa metsänreunan miehen aveciksi linnanjuhliin, jos minut sinne joskus kutsuttaisiin. :idea:

Ystäväni ovat olleet somepäivitystensä perusteella ihan ihastuneita noista pippaloista. Vaikka puhutaan penseästi "eliittijuhlista", niin en minä ainakaan miellä noiden kavereitteni mihinkään ihme eliittiin kuuluvan. Kunnallispolitiikassa toki ahkeroineita, ja nyt sitten tänä vuonna Eduskuntaan päässeitä tavallisia tallaajia.
Ruokalistalla näkyy olevan kotimaisista aineksista valmistettuja herkkuja, mutta ei lainkaan naudanlihaa eikä sianlihaa. Hyvä vai paha, makuasia. : )

Muita kiinnostavia vieraita linnanjuhlissa näkyy olleen kiekkosankarit ja taiteilijoista mm. Tuomas Kyrö. Mutta mitähän hänen luomansa Mielensäpahoittaja Salen ja Jennin bileistä sanoisi? :)

Ulkoilmassa, Helsingin kaduilla, tuntuu elämöinti pysyneen kohtuuden rajoissa, eikä isoja vahinkoja näytä tapahtuneen. Ällistyttävää kyllä, että siellä saa marssia ihan luvan kanssa rikollisjärjestö Odinin tontut, jonka kytkökset natseihin on ilmiselviä.

However, nyt saa taas elämä jatkua kivasti ja arkisena kohti joulua, tuota vapahtajamme Lemmyn syntymäjuhlaa.

Normilauantai, joulukuun 7. päivä on alkamassa. Aion siivota lukaaliani, ulkoilla sään salliessa, käydä ruokaostoksilla. Illlalla voisin taas piipahtaa salilla. Eilen tuli vedettyä melko tiukka treeni, joten tänään ei sellaista, vaan jotain rennompaa. Kuntopyörää kevyesti ja saunomista.

Tää on kyllä todella kova piisi! Sen tajuu vaikka on white.
https://www.youtube.com/watch?v=Xp5pEfuf1Ik

"Kuka sano et saat tuloksii ilman duunii / Älä usko niit se on pelkkä satu /
Musta Barbaari ei oo n**keri/ vaan Stadin revityin laku
Sä halusit saada hyötyy ilman kipuu, naah nigga
Sun pitää olla salil eka salil vika, (ye buddy) still alive nigga.."
8)
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3041
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 7.12.2019 14:33:45

Väitetään että sellaistakin on tapahtunut että joku linnaan kutsuttu on jättänyt menemättä -koska ei ole ollut varaa tilaisuuden tason mukaiseen pukeutumiseen.

Niin, sanovat että itsenäisyydelle oli hyväksi se sotavankien ja osin sotaan osallistumattomienkin joukkoteurastus sisällissodan jälkeen.
Kenelle oli hyväksi, kenelle ei. Se on aina kiinni siitä kummalla puolella sattuu olemaan.

Minusta oli oikein hyvä, että itsenäisyys ei silloinkaan aivan täydellinen ollut. Suomi, niin urhea ja sinivalkoinen kuin olikin, oli kuitenkin pikkuisen riippuvainen myös muista. Englanti ja muut länsimaat tekivät selväksi ettei kanssakäyminen voi jatkua ellei tuo teurastus lopu. Ilman näitä painostuksia olisi ainakin ruumiita tullut paljon enemmän -olisiko sitten valtio vielä sinivalkoisemmaksi muuttunut, sitä en tiedä.

Kun sitten paljon myöhemmin Suomen Eu-jäsenyydestä kinasteltiin, olin alkuun hiukan vastaan. Kun ajattelin että ylikansallinen taloudellinen valta pääsee entistä tehokkaammin meitä ohjaamaan, niin se arvelutti.
Nyt, kun Eu on toiminut kuten on toiminut, olen muuttanut mieltäni. Minusta on vain hyvä että itsenäisyyksillä on myös rajansa. Että sovitaan koko maanosan ja joissain asioissa koko maailman kesken joitakin perussääntöjä ja pyritään jossain asioissa ajattelemaan ns. kaikkien etua jonkun yksityisen valtion tai valtaryhmän sijaan.
Varsinkin nyt, kun nationalistiset ideologiat ovat kovasti suosiossa, ja rautaa rajoille taas kärrätään minkä ehditään, on minusta oikein hyvä että on yhteinen toimiva yhteisö jossa voidaan asioita katsella näiden juoksuhautojen yläpuolelta. Helppoa se ei ole, itsenäisyyksillä ja me ensin -liikkeillä on vahva, just oman nurkkakunnan tunteisiin vetoava populistinen sanomansa.

Niin, ajatteluni on muuttunut. Nykyään ajattelen että vaikka ne perustelut joilla silloin vastustan koko euroopan unionia, ne talouspoliitiset, ovat edelleen olemassa, niin kuitenkin pitkällä tähtäimellä on toivottavaa että taas alettaisiin etsimään kaikkien yhteisiä etuja ja että nousevaa linnoittautumista eri itsenäisyyksien rajamuurien taakse hiukan voitaisiin pehmentää.

Aivan sama on ajatuksenkulkuni yksilötasolla. Yksilönvapaus, oikeis tehdä aina ja kaikessa juuri siten kuin omien etujen ja oman mukavuuden kannalta on tehokkainta, ei sittenkään ole enää minulle se ihannoitavin vaihtoehto. Kyllä me ihmiset, minäkin, tarvitsemme yhdessä sovittuja rajoja, sopimuksia siitä miten on oikein ja kohtuullista koko ihmiskuntaa ajatellen, tehdä. Se rajoittaa itsenäisyyttä, mutta kun se rajoittaa sitä kaikkien kohdalla, se myös antaa jonkinlaista perusturvallisuutta. Ilman näitä itsenäisyyttä rajoittavia sopimuksia ja lakipykäliäkin, sanktioineen, olisi aina ja kaikkialla vain vahvimmalla elämisen oikeus.

Ei minusta siis tullut kunnon anarkistia. Nykyään jopa kaipaan jonkinlaista järjestystä ja ihmisille vastuuta ja velvollisuuksia toisiaankin kohtaan. Rajoituksia, niinpä niin.

Enkä silti edes kadu sitä että olen nuorempana paljon radikaalimpi ollut. Ihmisyyden ja ihmisoikeuksien puolesta silloinkin ääneni joskus korotin. Nyt ehkä (vanhuudenko painaessa?) ehdin katselemaan asiaa hiukan laajemmin ja hyväksymään myös niiden itsenäisyyteni rajojen olemassaolon -ja jopa pitämään nitä tarpeellisina. Ja olenpa ihan vapaaehtoisesti asettanut itsellenikin, harkinnan jälkeen, joitakin rajoituksia. Joissakin asioissa en enää tekisi kuten joskus nuorempana tein. Ei ehkä siksi että olisin mitään mahdottomia vääryyksiä tehnyt, mutta ehkä nyt näen asioita eri valossa -elämä on joskus ellaista että ihminen muuttuu. (ja ketjun otsikkoon liittyen, ihan hyvä että olen muuttunut tuon alkoholisminkin suhteen :D )
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7589
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 8.12.2019 05:16:17

^ Monesta kohtaa olen samaa mieltä, vaikka minua hieman edelleen inhottaa tuo teurastuksilla hekumointi aina kun tästä aiheesta puhutaan. Minulle kun noissa yli sadan vuoden takaisissa veriteoissa piehtarointi ei anna kovin hyviä kicksejä, vaikka nekin tietysti kuuluvat historiaamme.

Onneksi aiheeksi tuli vihdoin myös vähän uudemmat asiat, kuten EU.

Tietenkin valtiot tarvitsevat yhteistyötä toistensa kanssa. Jo itsenäistyessä tarvitaan sitä, että muut maat tunnustavat sen itsenäisyyden. Suomella itsellään riitti hetken ajan dilemmaa 1990 -luvun alussa, että kehdataankos tässä nyt tunnustaa tuo Baltian maiden itsenäistyminen, kun on tuo YYA-sopimuskin ja mitähän Neukkula sanoo. :shock: No, Neukkula onneksi romahti niin koko YYA-sopparilla saattoi sitten pyyhkiä vaikka persua. Vaikkei persuja vielä ollut, heh eh. :)

Keskustelua aiheesta Suomi voinee halutessa jatkaa tuossa uudessa Arvosana Suomelle -ketjussa, ja jättää tämä ketju tääs omien henk.koht. päivän askareiden esilletuontiin, eller hur?
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3041
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja Rainbow40 » 8.12.2019 08:20:21

Tänään Joulumarkkinoita! Käyn katsomassa menoa Senaatintorilla ja Mantan Joulumarkkinoilla. Toivon löytäväni Joulumieltä. Töissä ollut kiire, laitoin hakupaperit jatko-opintoihin, perheelle antanut aikaa ja vähentänyt sieltä minne sen, ylimääräisen ajan, ei tarvitse mennä. Olen pysynyt juomattomana ja krapulattomana, olo on siltä osin mainio. Välillä meinaa olla liiankin kiire kun ei uskolla olla joutilaana, sitä olen männä viikkoina tietoisesti harjoitellut. Minun mindfullness alkaa olla kadehdittavan täydellistä.

Upea tunne kun kroppaa jomottaa, uin salitreenin jälkeen kilometrin. Treenistä tuli muutenkin erilainen kun olin lauantaiaamuna yksin salilla. Sain ihan rauhassa tehdä ja kokeilla, kun jokaikinen härpäke ja tanko oli vapaana. Tein maastavetoa ja penkkipunnerrusta ja tanssin saatana kun ei ollut ketään katsomassa! Jos joskus voitan lotossa niin oma sali on se, mihin ekana törsään. Treenin päälle nappasin kahviosta tähtitortun, löytyi sitä Joulua sieltäkin.

Toinen asia mistä tykkään suuresti, on se rehellinen nälkä. Kun on tehnyt ruumiillista työtä hyvän tovin tai kunnon treenin, ei nirsoile jääkaapilla vaan sitä vetää nassuun mitä ekana eteen tulee. Jos vielä illalla jaksan, käyn juoksemassa. Se kun onnistuu paremmin kuin hiihto näillä leveyksillä.
Nyt en juo.
Avatar
Rainbow40
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: 27.10.2019 15:58:44
Ollut juomatta

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 8.12.2019 15:14:12

Joulumarkkinoilla kävin minäkin. Jopa kaksilla markkinoilla! Toiset hyvin pienet, yhden kaupunginosan pienen kansalaisyhdistyksen järjestämät omatoimisuuden osoituksena... mutta olipa vaan sinnekin väkeä riittänyt.
Kun paikka oli sellainen jossa joskus muinoin olen asustellut ja touhuissa mukana ollut, niin tuttujen kanssa seurustelua se enimmäkseen oli. En minä mitään ostanut.

Ja toiset markkinat, satoja autoja vetelään peltoon parkkeerattuina, jonoa mennen tullen, ja kansanjuhlien tapaan pisimmät jonot tietysti vessoihin. Mutta kaikenlaista siellä oli. On se ihan mukavaa että noilla markkinoilla on taas alkanut nousemaan esiin kaikenlaista käsityön taitajaa. Sepät takovat rautaa puukoista pöytiin ja penkkeihin, pärekorejakin osataan vielä tehdä, myssyä ja sukkaa on kudottu ja savenvalajaa, muikunpaistajaa, kynttilänvalajaa , olkipukintekijää saapuu pakettiautoillaan esittelemään tuotteitaan. Ja kotileipureita! sinapintekijää ja hillonkeittäjää! Oli muuten ainakin yksi paikallinen kirjailijakin mukana esittelemässä teostaan. Sekyllä liittyi pikkuisen paikallishistoriaan, ja ehkä siksi pöydän vieressä oli ajoittain pientä ruuhkaakin.

On siinä aina sekin puoli, että useammankin pöydän ääressä tulee mieleen että voishan sitä taas itsein jotain tehdä -kai tuotakin oppisi.
Ei siis ole kadonnut omatoimisuus ja omavoimaisuus, ei kokonan vaikka koneet sylkevät sarjatuotantona melkein kaikkea.

Ja taas huomio: juopuneita ei näkynyt! Onko tosiaan maailma muuttunut vai miten on mahdollista että silloin kun itse ryypiskelin, minusta tuntui että onhan täällä, missä sitten liikunkin, aina osa muistakin pienessä laitamyötäisessä... ehkei se sitten niin ollutkaan.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7589
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja 1970 » 10.12.2019 09:40:42

Venaan koiran kaa hania eskarin kulmilla. Ostamme mustaa makkaraa ja meemme laittamaan uuden, tänään nimitettävän S. Marinin johtaman hallituksen kunniaksi. Hänen ja äijänsä kämppä on tässä ihan lähellä.

Tätä päivää, eikä mitään menneitä tai tulevia, vielä
Bentsoitta 2013 - 2015, ja 22.2.2017 alkaen,
selkeenä sulhasena since 8.1.2019, aye !
Avatar
1970
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 23789
Liittynyt: 19.1.2010 15:43:12
Ollut juomatta

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 10.12.2019 10:42:04

Mitääntekemättömyyttä. Oleilua. Kiinnostumattomuutta oikein mistään. Lyhyen päivän kulumisen laiskaa seurantaa.

Kyllä tästä tarttis jotenkin virkistyä.

Tänään? No, kaveri soitti illalla ja kysyi lähtisinkö hänen kanssaan klapikuormaa hakemaan. Sauna- ja takkapuita kun tarvitaan, kaupunkiomakotitalossakin. Lähdenhän minä. Ei siinä mitenkään apua tarvita, systeemi kun toimii nykyään niin hienosti ettei tarvitse tarvitse kuin ajaa autolla klapeja myyvän tilallisen luokse, hän sitten nostaa traktorilla klapisäkin peräkärryn päälle, vetää narusta ja puut ihan itse valuvat kärryyn.

Siitä siis on kysymys että tuollainen reissu menee mukavammin kun on juttukaveri mukana.

Että siinä ne tämän päivän hommat. Ei rasita. Alkaako tämä "elämän sietämätön helppous" jo turruttamaan? Jotenkin tuntuu siltä että mieliala pysyy virkeämpänä kun jotain sentään pitää tehdä... mutta kun ei sentään viitsisi ehdoin tahdoin itselleen murheita ja mihinkään sitoutumista tai velvoitteitakaan hankkia.

No, eiköhän tämä tästä taas. Tuskin joutilaisuuttakaan aikaansa enempää kestää. Yleensä aina jotain mieleen muljahtaa ja jotain tekemistä eteen tulee.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 7589
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa