Olet täällä

Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

Äänestys päättyi 15.4.2019 17:58:03

murehdit menneitä
6
4%
uskot jumalaan
18
13%
urheilet
15
10%
luet kirjoja
23
16%
kuljet ja katselet
30
21%
pelkäät alkoholismisi palaavan
16
11%
teet vain työtäsi
7
5%
keskityt perheesi etuihin
10
7%
jotain muuta, mitä
19
13%
 
Ääniä yhteensä : 144

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja skorpioni » 2.8.2020 15:32:59

Riittäähän näitä. Raha puhuu, ja uskonasiat.
Just tänään kuuntelin radiosta miten jossain afrikan maissa tienvarsilla on sopivin välimatkoin julisteita joissa todetaan koronaepidemian johtuvat siitä että naiset ovat tehneet abortteja!
Amerikan raamattu-pääomapiireistä lähtee voimallista Trumppilaista "vaihtoehtoista totuutta" -kuten ennenkin.

Tänäänkin, kenties pitäisi sanoa että vielä tänäänkin, elän vapaana amerikantaikatempuista.

En edes väitä että olisin muita järkevämpi, kyllä se jatkuva propaganda ja todistajien vilpittömänkuuloinen esiintyminen minuunkin vaikuttaa. Meitä kuljetetaan ja heikossa asemassa olevia, ongelmaisia, on aina helpompi viedä.

Mutta vielä tänään, ihan ihmisenä ihmisten kanssa vanhanaikaisesti kotikaupunkini katuja kulkien, kesäilmoista iloiten, kävelykeppiäni kopistellen katukäytävään.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 342
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 3.8.2020 06:13:18

On tosiaan tärkeää suhtautua kriittisesti tehottomiin lumehoitoihin, kuten Lutunen edellisellä sivulla kirjoitti.
Niiden markkinoijat ja kannattajat puhuvat "vaihtoehtohoidoista", vaikka käypiä nimityksiä ovat myös uskomushoito tai jopa huuhaahoito.
On myös tärkeää, ettei kaikkia hoitoja, joiden vaikutus on vasta tutkimuksen alla tai tieteen kannalta yhä epäselvä, leimata suorilta huuhaaksi. Vielä tärkeämpää on olla leimaamatta huuhaaksi sellaisia apukeinoja, joista on ihan tutkitusti apua, kuten vaikka vertaistukiryhmät.

Mainitiin sana terapia. Terapiahan tarkoittaa hoitoa. Oikea terapia ei ole huuhaata, vaan siitä voi olla paljonkin apua ihmiselle. Se voi jopa pelastaa ihmisen hengen, tai jopa sivullisten hengen, jos terapian ansiosta ihminen ei tartukkaan puukkoon tai pahimmassa tapauksessa ampuma-aseeseen.
Jos aihe kiinnostaa, niin lukekaapa vaikka psykiatri Hannu Lauerman kirjallisuutta aiheesta.

Voidaan esim. jossitella, olisiko kouluampumiset 2007 ja 2008, tahi Turun puukotusisku 2017 saattaneet jäädä tapahtumatta, jos niiden tekijät olisivat saaneet ajallaan terapeuttista apua. Sitähän ei voi toki kukaan tietää.

Itsemurhat ovat Suomessa olleet pitkään voimakkaassa laskussa. Ne ovat vähentyneet 1990 -luvun alusta lähtien. Toisin kuin joskus luullaan, Suomi ei suinkaan nykyisin ole maailman kärkimaita itsemurhien määrässä, vaan Euroopan keskitasoa.
https://findikaattori.fi/fi/10

Syitä itsemurhien vähenemiseen voi pohtia. Ehkä osatekijä voi olla se, että mielenterveyden ongelmia on alettu tunnistaa ja niihin on alettua hakea apua matalammalla kynnyksellä. Päästy vaikka sellaiseen paljon parjattuun terapiaan. :)

On tarpeellista tietää oikean terapian ja uskomushoitoterapian ero. Nimikesuojattuja terapeuttinimikkeitä on vain muutamia, eikä niitä saa käyttää ilman niihin oikeuttavaa laajaa koulutusta. Tällaisia ovat ainakin psykoterapeutti, puheterapeutti, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti.

Suojattuja nimikkeitä sen sijaan eivät ole päihdeterapeutti, enkeliterapeutti, aromahoitoterapeutti tai edes pelkkä terapeutti ilman etuliitettä. Sellaiseksi voi itsensä nimetä kuka tahansa meistä ilman mitään koulutusta, ja alkaa myydä palvelua.
https://yle.fi/uutiset/3-7673020


PS. Se, että joku asiaa tulee Amerikasta, ei tee siitä lähtökohtaisesti huonoa. Sieltä on tulleet rokkanrollit, bluusit ja jatsit, Ramonekset ja jääkiakko (Kanadasta tosin alunp.) Ja ompa Amerikasta tullut myös aika iso nippu hyviä leffoja ja kirjoja, sekä aika paljon meille tärkeitä keksintöjä niin tieteen kuin teknologian saralla. Jos toki paljon huuhaata ja uskonnollista hömppääkin.
Historiassaan Amerikalla on sekä häpeätahroja että sankartekoja: orjakauppa, alkuperäiskansojen kansanmurha ja sitten toisaalta eurooppalaisten pelastaminen toisilta eurooppalaisilta (saksalaisilta) parissa maailmansodalta. :idea:
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3022
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja Pjotr-77 » 3.8.2020 10:22:54

Mikä PARASTA, AA keksittiin Amerikassa.. Oleééë... On sanottu että se syntyi juoppojen läheisten tuskaisista avunhuudoista Jumalan puoleen, tämän seurauksena Jumala kirjoitutti AA-ohjelman aivan kuten Raamatun.. tämä on AA-uskomus joka on yleinen Suomessakin vieläkin. eli teksti on Pyhää Tekstiä aivan kuten muutkin Pyhinä pidetyt kirjoitukset.. mutta miten sitten lienee.. se jää jokaisen itsensä arvioitavaksi.. mikä on Korkeamman Olennon sanelemaa.. näin sanotaan Koraanista,Urantiakirjasta,Mormonin kirjastakin.. :roll: :?: :!:
Pitkän Linjan AA-TuulikaappiMies (Since 2011)
Pjotr-77
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 30
Liittynyt: 9.7.2020 20:54:50
Ollut raittiina

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja lutunen » 4.8.2020 05:00:23

Vielä on kesää jäljellä... ehkä saamme jopa nauttia helteistä vielä.
Korkeampi voima -jutut voisi jättää omaan arvoonsa täällä, tutkikoon henkiolentojen todenperäisyyttä muualla ne jotka vielä ajattelevat että niistä jotakin olemassaoloon viittaavaa löytyisi.
Ennustajaeukkoja ja loitsuja käytetään muuallakin kuin Amerikassa, se on totta. Suomessa nyt ihaillaan kaikkea jenkkiajattelua(onko syynä elokuvatuotanto joka ohjaa ajatelua?) mutta se siitä.

Tänään rannalle, aurinkoa, tuoremehua,pitäen todella hyvät turvavälit sillä korona ei todellakaan ole vielä ohi.
Kapakoiden aukeaminen oli maailman tärkein asia, koska raha... olikohan se ihan välttämätöntä?

Rakkautta ja kesäisiä tuulia, ystävät!
lutunen
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 210
Liittynyt: 14.12.2014 14:01:47

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 4.8.2020 08:29:24

Huomenia kaikille. Kesää on tosiaan jäljellä ja tälle viikolle on lupailtu hellettäkin. Ei sillä että minä siitä helteestä niin välittäisin. Elokuu on kuitenkin startannut kivasti käyntiin, joten lämmön ohella voimme nauttia pikkuhiljaa pimenevien iltojen tunnelmasta.

lutunen kirjoitti:Korkeampi voima -jutut voisi jättää omaan arvoonsa täällä, tutkikoon henkiolentojen todenperäisyyttä muualla ne jotka vielä ajattelevat että niistä jotakin olemassaoloon viittaavaa löytyisi.


Muistuttaisin nyt kuitenkin sananvapaudesta ja mielipiteenvapaudesta. Jos joku haluaa kirjoittaa henkiolennoista tai vaikkapa uskostaan Jumalaan, se on ihan sallittua. Jos vaikkapa minä saan kritisoida uskontoja ja julistaa ateismin ilosanomaa, niin totta vieköön muillakin on oikeus kirjoittaa omista vakaumuksistaan.
Itse asiassa minä suorastaan nautin ajatustenvaihdosta eri tavalla ajattelevien kanssa (paitsi rasisteihin, homofoobikoihin yms. toisten ihmisarvon kieltäjiin menee kyllä hermot nopeasti).
Kirjoittakaa siis toki Jumalasta, rakkaat ihmiset, jos hänet koetta tuntevanne. :)

En muutenkaan ihan tajua mentaliteettia, että kaikkien pitäisi ajatella samalla tavalla kaikista asioista.


lutunen kirjoitti:Ennustajaeukkoja ja loitsuja käytetään muuallakin kuin Amerikassa, se on totta. Suomessa nyt ihaillaan kaikkea jenkkiajattelua(onko syynä elokuvatuotanto joka ohjaa ajatelua?) mutta se siitä.


Tuossa voi olla hieman perääkin, mutta tuo "Suomessa ihaillaan jenkkiajattelua" kuulostaa aika vanhanaikaiselta, jopa antiikkiselta lausumalta. Moista hoettiin ehkä 1970-luvulla, kun taistolaiset olivat vielä voimissaan, punkkarit tappelivat teddyjen kanssa ja Pelle Biljoona teki biisin "Mä en jumaloi Amerikkaa."

Mutta mitä ihmettä edes on joku "jenkkiajattelu"? Onko olemassa erikseen myös suomiajattelu, ruotsiajattelu, saksaajattelu ja venäjäajattelu tai vaikkapa norjaajattelu?

No ei ole siinä mielessä, että kokonaisen kansakunnan kaikkia ajatuksia ei voi ahtaa samaan muottiin.
Ei varsinkaan jos kyseessä on niinkin laaja ja moniulottteinen maa, jonka 328 miljoonaiseen kansaan mahtuu aika monenlaista tallaajaa.

Nykyaikana katsotaan myös aika paljon muunkin maalaisia elokuvia kuin amerikkalaisia. Tämä on mm. Netflixin ansiota, jonka tarjontaan kuuluu leffoja ja sarjoja maailman joka puolelta.
Itse tykkään paljon suomalaisista elokuvista, ja monet lempileffani on suomalaisia. Osa lempileffoistani on puolestaan ruotsalaisia. Monet lempisarjani brittiläisiä, jne.

Intialaisia Bollywood-elokuvia en kestä. Siihen vedän rajan. :lol:

PS. Mutta jos pelkää "elokuvatuotannon ohjaavan ajattelua", elokuvia voi varmuuden vuoksi katsoa foliohattu päässä. :idea:
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3022
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja Pjotr-77 » 4.8.2020 16:07:03

JENKKI elokuvissa on aina se vakio, että JENKIT on ratkaisevas asemas kun maailma on uhattuna.. oli sitten vastassa millaiset örkit tahansa, mutta TODELLISUUS: pieni mitätön MIKROBI laittaa koko Telluksen asuinkelvottomien Planeettojen listalle Galaktisessa Liitossa.. :( :( :( :( :( :( :(
Pitkän Linjan AA-TuulikaappiMies (Since 2011)
Pjotr-77
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 30
Liittynyt: 9.7.2020 20:54:50
Ollut raittiina

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja rauhallinen » 4.8.2020 17:18:11

Mielipiteen- ja sanvapauden varjolla on aina pyritty oikeuttamaan niin huijausta kuin ideologista valehtelua. Trumpilla on sananvapaus ja sitä hän ahkerasti käyttää.
Suomessakin on ihmisiä ja ihmisjoukkoja jotka perustelevat julistuksiaan sillä että kaikki on vain mielipiteitä eikä mitään totuutta missään ole olemassa.
Niin sitten enkelit ja lintukotolaiset ja jumalat ja pirut ja saunatontut ovat yhtä todellisina pidettyjä kuin elävät ihmiset ja maat ja meret. Kaiken olemassaolo kun riippuu siitä mitä kuvittelee ja mihin uskoo.

Onko sitten keskustelussa näiden "kaikkien totuuksien samanarvoisuuden" kannattajien kanssa järkevää tai tarpeellista? Useimmiten siinä päädytään keskustelemaan korkeintaan siitä onko tiedekin vain yksi uskonto muiden joukossa.

Oletan että se keskustelu ei ole mitenkään hyödyllistä. Kehäpäätelmien ja sanahelinän jumputtaminen ei rakenna mitään.

Aidon asioista keskustelun tulisi rakentua sille että on olemassa totta ja valetta. Ja pyrkimykselle välttää valeita päätelmien premisseinä.
rauhallinen
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 14
Liittynyt: 2.7.2020 16:53:45

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja lutunen » 4.8.2020 18:26:39

Sadut ovat satuja ja ne pitäisi sellaisina ottaa. Satuina ne ovat myös tarpeen, niissä on vertauksia elämään ja opettaviksi tehtyjä. Kun sadun ja toden raja hämärtyy tulee ainakin tiedon ja tieteen suhteen ongelmia.

Mutta tänään. Menisin tansseihin jos ei olisi Koronaa.
Pidätkö Sinä tanssimisesta?
Ja onko totta vai tarua että monen (varsinkin miessukupuoleen kuuluvan) juominen on alkanut rohkaisuryypyistä tansseissa?
Ovatko ne totta vai legendaa?
Ovatko naisetkin tarvinneet jossain asioissa rohkaisuryyppyjä?
lutunen
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 210
Liittynyt: 14.12.2014 14:01:47

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 4.8.2020 18:53:06

rauhallinen kirjoitti:Mielipiteen- ja sanvapauden varjolla on aina pyritty oikeuttamaan niin huijausta kuin ideologista valehtelua. Trumpilla on sananvapaus ja sitä hän ahkerasti käyttää.
Suomessakin on ihmisiä ja ihmisjoukkoja jotka perustelevat julistuksiaan sillä että kaikki on vain mielipiteitä eikä mitään totuutta missään ole olemassa.
Niin sitten enkelit ja lintukotolaiset ja jumalat ja pirut ja saunatontut ovat yhtä todellisina pidettyjä kuin elävät ihmiset ja maat ja meret. Kaiken olemassaolo kun riippuu siitä mitä kuvittelee ja mihin uskoo.


Sinähän kirjoitat ihan kuin mies metsänreunasta. :D

Ja näin ollen: kyllä me olemme ehdottomasti samaa mieltä siitä, että sananvapauteen ei kuulu toisten ihmisoikeuksien loukkaaminen, rasismi, henkilökohtaisuuksiin menevä herjaaminen, syrjiminen tms.

Sen sijaan sananvapauteen kuuluu omien näkemysten sanominen, ja esimerkiksi perustuslaillinen uskonnonvapaus. Jos minä saan sanoa ääneen, että en usko Jumalaan tai jumaliin, joku niihin uskova saa sanoa ihan vapaasti että hän uskoo. Ei se kenenkään ihmisoikeuksia loukkaa.
Väkisin vaimentamalla saadaan aikaan vain marttyyreita, ilman että kukaan saa oppia toisiltaan mitään.

Besides, emme me varmaankaan rupea tällä foorumilla päsmäröimään, mistä saa kirjoittaa ja mistä ei. Saahan täällä kirjoittaa politiikasta, nikkaroinnista, alkoholin kohtuukäytöstäkin nykyään (!), ja ties mistä.

Trumpilla on oikeus käyttää Twitteriä siinä kuin minullakin. Samalla hän onneksi nykyisin joutuu alistumaan siihen, että Twitter saattaa lisätä twiitteihin varoitusmerkintöjä disinformaatiosta. :lol:


rauhallinen kirjoitti:Onko sitten keskustelussa näiden "kaikkien totuuksien samanarvoisuuden" kannattajien kanssa järkevää tai tarpeellista? Useimmiten siinä päädytään keskustelemaan korkeintaan siitä onko tiedekin vain yksi uskonto muiden joukossa.


Siitä voi keskustella ihan hyvin. Minun kantani tietysti on, että ei todellakaan ole. Perusteluja voin antaa laajasti jos joku niitä haluaa.
Eikä se, että joku kertoo omasta maailmankatsomuksestaan, tarkoita että kaikki totuudet olisivat samanarvoisia. Juuri siksi niistä voikin keskustella.

Kaikesta voi keskustella. Emme ole Neuvostoliitossa, emmekä suomettumisen ajan Suomessa, jossa piti olla ihan hyss hyss tietyistä asioista, ja jotkut mystiset "yleiset syyt" tai "maan tapa" määräsivät mitä saa sanoa. 8)
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3022
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Mitä teet tänään, entinen alkoholisti?

ViestiKirjoittaja skorpioni » 4.8.2020 19:31:53

Tanssittu on!
Otettu rohkaisuryyppyjä. Tai vauhtiryyppyjä. Ei me silloin tunnustettu että rohkeudessa puutteita olisi.
Musiikki on edelleen viihdykkeenä osa elämää. Tanssi on jäänyt nuoremmille. Poski poskea vasten vain unissa nykyään.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 342
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Edellinen

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa