Olet täällä

Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja Lumikulkuri » 2.8.2020 09:15:59

Kyllä tämän asian kanssa saa painiskella oman mielensä ja pinttyneen tapajuomisen kanssa. Vaikka ei örvelökännejä joiskaan, niin se tapariippuvuus on kyllä itsellä vahvasti tunnustettava. Vähän kuin tupakointikin, pinttynyt tapa, josta haluaa myös eroon. Raittiita jaksoja mahtuu matkan varrelle useita pidempiäkin, niin alkon, kuin tupakan osaltakin.

Ei sillä alkolla ole mitään tarjottavaa itsellenikään, tulee vaan typerää pöhnää, joka on todella epämiellyttävä olotila ja sitten se puolivaloilla eläminen ja itseinho ja syytökset ajan hukkaan heittämisestä.
Älä tyydy pelkästään toivomaan, toteuta myös
Lumikulkuri
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 519
Liittynyt: 10.12.2012 14:53:06

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja JuuliaS » 2.8.2020 11:17:25

Renki kirjoitti:Sitäkin miettinyt että jos ei huvita selvistäpäin jotain tehdä niin minkä perhanan takia sitä pitää viinanvoimalla notkua jossain terassilla itikoiden syötävänä ja poltella aski tupakkia ja valvoa aamuun asti tai istua sohvalla aamuyölle musiikkia kuunnellen ja netissä surffaten. Hölmön hommaa ainakin nyt kun ajattelee.


Tämä oli tosi hyvä oivallus. Jos ei huvita selvinpäin, jätä tekemättä.
Kaikkea ei tosin voi jättää tekemättä, mutta eiköhän sekin selvinpäin ratkea paremmin kuin viinan voimalla. Siitä ikävästä hommastahan saattaa ruveta pitämään kun siitä ei enää tule krapulaa.
Asioilla on tapana järjestyä
Avatar
JuuliaS
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1427
Liittynyt: 20.12.2015 17:47:07
Ollut juomatta

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja lizzy » 2.8.2020 12:27:48

^Asiaa. Täman oivalluksen mukaan olen elänyt jo pitkään. Teen vain asioita jotka oikeasti kiinnostavat ja joista pidän. Jos joku juttu vaatisi alkoholia ollakseen mukavaa tai edes siedettävää, jätän väliin. Em kuuluu mm. yökerhot, pubit ja juhlat joissa pääasia on juominen/lipittely eikä muuta aktiviteettia ole.
Tämä päivä - koko elämä.
lizzy
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1454
Liittynyt: 8.8.2010 12:06:51
Ollut juomatta

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja Renki » 2.8.2020 12:52:08

Jotenkin sitä on taas löytänyt itsensä kun vuosia meni siinä että tarvitsi muutaman drinksun että pystyi olemaan avoin, tunteellinen, sosiaalinen jne. Jotenkin tartvitsi sen humalan siihen suojaksi. Selvistäpäin sitä jotenkin oli lukossa ja ahistunut.

Nyt tässä 1.5v prosessin aikana tajunnut että ihan samalla lailla voin selvistäpäinkin puhua, hassutella, tunteilla ja tehdä mitä huvittaa. Olla oma itseni. Välittämättä liikaa mitä muut minusta ajattelee. Tietenkin käytöstavat kunniaan.

Emännänkin kanssa tästä puhunut ja seuraavaksi otan hänen kanssaan puheeksi miltä hönestä on näyttänyt ja tuntunut tämä minun viinanjuonti.

Koskaan en ole pahapäinen ollut tai muuten ilkeä mutta tuhtia humalia, ylilyöntejä ja petettyjä lupauksia (juu. Tulen 23.00 kotiin kun aamulla lähtö sinne. Sitten kömmitään räkäposkella klo 06.00 viereen pötköttää. Seuraava päivä luonnollisesti äreänä krapulassa maaten. Tai juotu emännän kallit viinat kaapista) sekä vkl/iltoja kavereiden kanssa kupitellessa kun piti olla kotona.
Renki
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 25.10.2009 00:39:06

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja lizzy » 2.8.2020 14:51:13

Minä taas en ole tarvinnut alkoholia ns. rohkaisuksi vaan olen ollut ihmisten seurassa avoin, puhelias ja seurallinen myös selvin päin. Raittiina suhtautuminen ja osallistuminen tekemisiin/tapahtumiin on valikoivaa siitä yksinkertaisesta syystä, että moni juttu ilman juomaa on vaan kuolettavan tylsää. Esim teatteriesitykset ovat mielestäni harvoin aidosti hyviä, niinpä sitä aikoinaan odotti enemmänkin väliaikaa jolloin saa hörppästyä pari viiniä. Sitten vaikka Vappu=syy imeä kuohuviiniä ja oikein shamppanjaakin, kun on katos kansanjuhla....No harvoin tulee nykyään teatteriin mentyä saati vappua (uutta vuotta jne) ”juhlittua”. Hyvä kun edes muistaa mitä nää on. Esimerkkejä tylsyydestä olisi vaikka kuinka :mrgreen: Mutta toisaalta NIIN paljon on sellaista ihanaa tekemistä johon alko ei kuulu, saatikka sovi. Keskityn siis niihin :D
Tämä päivä - koko elämä.
lizzy
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1454
Liittynyt: 8.8.2010 12:06:51
Ollut juomatta

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja Renki » 5.8.2020 10:53:16

6vk menossa. Viime yönä näin unta siitä kuinka olisi tehnyt mieli kavereiden kanssa ottaa huikkaa. Unessa olin kahden vaiheilla että otanko ja mieli teki todella paljon. Lopulta kuitenkin totesin että enhän minä muuten enää otakkaan ja siihen sitten heräsin.

Tuntui unessa tämä taistelua pään sisällä samalta kuin hereilläkin ollessa.

Aika paljon näin aiemmin unia myös lapsuuden käsittelemättömistä asioista kun aloin niitä hieman pohtimaan.

Jossain oli juttua että jos tänä päivänä alkoholia tuotaisiin markkinoille niin kemikaalivirasto? lätkäisisi kylkeen päiväkohtaiseksi annosrajaksi joka ei vielä aiheuttaisi vakavempia haitallisia terveysvaikutuksia olisi olutta rk ja viiniä tl.

Jotenkin tyhmältä tuntuu kuinka jotain liimanhaistelijoita tai muuten päänsä ei laillisilla aineilla sekoittavia katsotaan alta kulmien mutta itse kipataan samaan tarkoitukseen viinaa kurkusta alas saman lailla aivoille ja elimistölle vahinkoa aiheuttaen. Sattuu nyt vaan olemaan laillista liuotinta
Renki
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 25.10.2009 00:39:06

Re: Gene Semmottiis ja Paul Tämmöttiis

ViestiKirjoittaja Renki » 8.8.2020 14:53:56

Tässä 6vk aikana on muutamana päivänä ollut pinnakireällä kuin viulunkiulu. Tänään yksi sellainen päivä. Kiristää niin perhanasti vaikka ei mitään syytä.

Olen kyllä, voisi sanoa jopa aina, rauhallinen ja nielen suurimmalti osan kiukkuni. Ehkä pitäisi joskus opetella vähän tuulettamaan ja sanomaan muille vastaan/ suorat sanat eikä aina myötäillä.

Ehkäpä tämäkin on yksi lapsuuden peruja.

Viinahan se on näissä tilanteissa rentouttanut niin pitää keksiä uusi keino purkaa tätäkin olotilaa.
Renki
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 25.10.2009 00:39:06

Edellinen

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa