Olet täällä

Vihdoin hoitoon

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Vihdoin hoitoon

ViestiKirjoittaja kevät tulee » 15.3.2019 19:59:42

Loin juuri tunnukset tänne, monesti olen kirjoittamianne juttuja lukenut ja ollut suunnitteilla kirjoittaa itsekin, mutta nyt asiat saivat uuden suunnan kerta-rysäyksellä.. kuulimme tänään, että puoliso pääsee ensi viikolla katkon kautta (toivottavasti) viimein päihdekuntoutukseen. Tie on ollut pitkä, puoliso tuurijuoppo, ja varmasti hyvinä kausina tämä ongelma meiltä kaikilta hämärtyy, mutta nyt vasta tuli tunne, että a-klinikalta apua oikeasti ehkä saakin. Olisinkin kysellyt kokemuksia teiltä kuntoutuksen läpi-käyneiden puolisoilta.. onko apua ollut ja miten käytännössä hommat ovat menneet? Jotenkin olen kovin skeptinen vieläkin.. pelkään, että katkolta palautetaankin kotiin tai ehkä eniten, että mitä jos ei se kuntoutuskaan auta? Tämä tuntuu jotenkin viimeiseltä mahdollisuudelta jatkaa yhdessä, entä jos sekään ei onnistu? Puoliso on tosi huono puhumaan ja avautumaan.. ja onko sitten kuitenkaan 100% tässä mukana, vai lähteekö vaan mun mieliksi..jos lähtee :D onhan tässä vielä päiviä aikaa. Käsitelläänkö näissä kuntoutuksissa elämän muitakin osa-alueita, kuten esim. lapsuutta, jossa tässä tapauksessa asiat on jo silloin lähteneet menemään pieleen? Ja sitten vielä lastensuojelun huoli-ilmoitus, joka nyt meistä tehtiin (meillä kohta 4v. poika). Mitä se nyt meinaa ja pitääkö mun nyt jotenkin olla huolissaan? Aletaanko meitä jotenkin tarkkailla? Itse en siis päihteitä käytä. Kiitos, jos jaksoit lukea loppuun. Pitäisi nyt varmasti vaan olla kiitollinen tästä mahdollisuudesta joka viimein aukeni. Tsemppiä kaikille samoissa vesissä kulkeville ja uskotaan, että lopulta kevät tulee ♡
kevät tulee
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12.3.2019 22:37:32

Re: Vihdoin hoitoon

ViestiKirjoittaja Carola » 16.3.2019 09:06:36

Hei! Hienoa että olet kanavalla ja jaat mietteitäsi. Itselläni ei ole henk. koht. kokemuksia kuntoutus asioissa. Te olette kuitenkin päässyt alkuun ja siinä on merkitys. Ja niin kuin totesit
kevät tulee kirjoitti: että a-klinikalta apua oikeasti ehkä saakin
, siellä on tietoa ja apua.
Oikein paljon tsemppiä teille koko perheelle, ja pidä huolta itsestäsi.
Askel kerrallaan
Carola
KokeNet vertaiskeskustelija
 
Viestit: 16
Liittynyt: 18.2.2019 11:08:49

Re: Vihdoin hoitoon

ViestiKirjoittaja kevät tulee » 21.3.2019 17:39:24

Kiitos sinulle vastauksestasi Carola! Kirjoittelen tänne vielä ajatuksia, en halua kuormittaa aiheella läheisiäkään liiaksi. Mies on nyt ollu kolme päivää katkolla, josta toivottavasti sitten pääsee siirtymään kuntoutukseen suoraan. Odottelin ehkä tältä kaikelta liikoja.. asenne on siellä surkea, nukkuu ja syö vaan (ei kai toki katkolla muuta tapahdukkaan), mutta puhelimessa lähinnä kiukuttelee ja tänään viimeksi sanoi, että ei hän lähde mihinkään missä pakotetaan johonkin keskusteluihin ja ryhmiin :( yritin ihan nätisti sanoa, että mitäs haittaa niistä sitten on, ja kun ei kerran tähänastisen elämänsä aikana ole tuuri-juoppouttaan saanut aisoihin omin avuin, miten nyt saisi..ei se tajua ja sitä tässä mietinkin että onko tää turhaa, jos ei kerran mitään omaa yritystä ja halua ole? Ja minä idiootti kuvittelen, että sieltä palaa joku muuttunut mies.. vai onko vielä toivoa, että se oma tahto löytyisi sen kuntoutuksen aikana?
kevät tulee
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 12.3.2019 22:37:32

Re: Vihdoin hoitoon

ViestiKirjoittaja Carola » 23.3.2019 14:30:57

Hei, tosi kiva lukea kuulumisia teiltäpäin :) . Tämä kiukuttelu on myös osa kokonaisuutta kun tarvitsee vahvistusta aina uudelleen. Hyvä että asia etenee, aikaa se vaatii ja ehkä muutoshalu vähitellen herää. Olet tukenut ja ollut läsnä, pidät jalat maassa etkä kuvittele ihan mahdotonta. Mahdollisuuksien mukaan, anna aikaa itsellesi :) olet voittaja :)
Tsemppiä teille kaikille, kevättä päin mennään.
Askel kerrallaan
Carola
KokeNet vertaiskeskustelija
 
Viestit: 16
Liittynyt: 18.2.2019 11:08:49


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa