Olet täällä

Naltreksoni kokemuksia?

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Lotta » 29.4.2019 22:16:35

Pohdin onko kuinka moni saanut apua naltreksonista? Millainen tarina sen saamiseen sinulla on? Kuinka keräsit viimein rohkeuden pyytää sitä tai tarjottiinko sitä sinulle avuksi? Ongelmani on jatkuva tissuttelu, jota en osaa lopettaa. Vaikka tahtoa on se häviää ja hiipuu jonnekkin alkoholin himon ja sen TAVAN taakse. Väsyttäähän tämä välillä, kun itsehillintä pettää alituiseen.
Lotta
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: 2.4.2019 10:31:48

Re: Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 30.4.2019 13:06:01

Hei Lotta, kokeilin tuota lääkettä, koska vierottauduin tupakasta lääkkeen avulla ja toivoin tästä samankaltaista apua. Valitettavasti kuitenkin minulle tuo ei sopinut. Ekalla kerralla kun otin sitä niin ihan tietoisesti halusin sitten kokeilla miten toimii eli viekö mielihyvän juomisesta ja sitä kautta jättäisi sitten enemmät määrät juomatta. En huomannut mitään sellaista vaikutusta valitettavasti. Sen sijaan minulle se aiheutti aivan järkkyttävän väsymystilan seuraavaksi päiväksi. Olin aivan poissa pelistä ja sekaisin, siis aivan kuin olisin juonut itseni sammuksiin. Tämä siis yöunien jälkeen.
Tokalla kerralla testasin sitten niin, että fiilistelin tulisiko siitä sellainen olo, että ei edes halua juoda sitä ensimmäistäkään. No ei tullut. Tällä kertaa join kuitenkin vähemmän ihan vaan siksi, että pelkäsin sitä edellistä olotilaa. Harmikseni se tuli taas vaikka en ollut juonut paljoa mitään. Enempää en sitten niitä nappeja enää ottanut.

Mutta jos sinulla on mahdollisuus niin kokeile ihmeessä. Kyllä ne joillain ihmisillä toimii niin kuin kuuluukin. Jos oikein muistan niin prosentuaalinen osuus ei ole mikään ihan valtava, mutta hyvässä lykyssä sinä voit heihin kuulua. Silloin ainakin siitä oli saatavissa aika pieni pakkaus (kallis lääke) joten ei ihan hirveän montaa tabua tarvi hukata jos ei sitten sovikaan.

Joka tapauksessa se ei toimi kuten tupakan vieroituslääkkeet jotka vähentävät tarvetta edes sytyttää. Tuon kuuluukin toimia niin, että kun aloitat juomisen niin sitten siitä ei tulekaan mitään fiilareita.

Täältä Plinkistä olen saanut enemmän apua. Kun olen täällä kirjoitellut ongelmastani ja tavoitteistani niin pikku hiljaa olen saanut joitain onnistumisiakin. Jos lääke ei toimi tai vaikka toimisikin niin kokeile myös tätä ja liity joukkoomme.

Iloista vappua Lotta!
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1346
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Tiikeri » 2.5.2019 13:38:58

Moi Lotta. Mä sain tohon lääkkeeseen helposti reseptin psygologin ja lääkärin avustuksella. Kokonainen tabletti vaikutti minuun myös väsyttävästi koko päivän. otin aamulla. Illasta kokeilin 1 kaljan juoda. Join...ei mitään kivaa nousuhumalaa ja toista ei tehnyt mieli. Kuin alkoholittoman olisi juonut. Kokeilin myös puolikkaalla ja toimi mulle n 50 kg painavalle myöskin mutta ei väsyttänyt niin paljon. Loput lääkkeet on syömättä osin siksi kun pelkään sivuvaikutuksia. Yritän tästä tissuttelustani eroon muilla konsteilla rimpuilla.
Toivossa on hyvä elää.
Tiikeri
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 61
Liittynyt: 16.3.2019 18:16:30

Re: Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja marshmello » 3.5.2019 16:34:17

Eka kerta kun hain juomiseeni apua noin 1,5 kk sitten. Juuri tätä natreksonia halusinkin kokeilla ja sitä myös sain.

Mulla oli lääkkeen suhteen todella suuret odotukset ja kyllä se toimikin hetken... otin aamulla lääkkeen ja join iltaisin tavan ja tottumuksen vuoksi muutaman lasin viiniä tai pari lonkeroa tmv. , mutta kun juoma ei kihahtanut yhtään päähän, vaihdoin vissyyn. Nyt olen käyttänyt kohta kuukauden ja pian on pakko lopettaa... lääke aiheuttaa niin hirveää pahoinvointia 24/7 että en uskalla esim. matkustaa bussilla tai käydä kauppakeskuksissa... pelkään, että laatta lentää hetkenä minä hyvänsä. Katsoin jonkin youtube-videon, missä ehdotettiin annostuksen puolittamista. Kuulemma teho säilyisi silti. Ehkä kokeilen sitä ensin.

Mulle lääke aiheuttaa myös nivelkipuja ja painajaisia sekä jo muutenkin heikkolaatuisen unen laadun heikentymistä entisestään. Herään noin 10 minuutin välein.

Naltreksonireseptin sain paikallisen katkon lääkäriltä, kun pyysin. Ei kirjoittanut sitä mielellään, koska "meillä käytetään enemmän tuota Antabusta" - ei enempää selittelyjä. Kun osasin perustella, niin sitten irtosi resepti.

Jos muilla on kokemuksia tuon pahoinvoinnin kanssa selviämisestä, niin ottaisin vinkkejä mieluusti vastaan!
marshmello
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 3.5.2019 16:22:43

Re: Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Tiikeri » 3.5.2019 17:34:16

Mullaki sellanen öklö olo ja kuvotus. Mutta puolikaskin toimi niin ettei enempääsä tehny olusia mieli kiskoa.
Toivossa on hyvä elää.
Tiikeri
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 61
Liittynyt: 16.3.2019 18:16:30

Re: Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja romukasa » 6.5.2019 09:36:05

Mulla on ensi maanantaina lääkäri, jossa pyydän tätä avuksi. Terapeutti on kuitenkin se ensisijainen hoitomuoto. Tällä vain jos saisi nämä toistuvat koko illan läträämiset pois ja korvattua sitten vaikka yhden jälkeiset juomat kivennäisvedellä tai nukkumaan lähtemisellä.

Hyvä tietää toi pahoinvointimahdollisuus. Olen tunnistanut aika hyvin noi dokaamiseen johtavat syyt ja tilanteet - silloin ehkä ei mennä ihan kuurimuotoisella vaan tarvelähtöisellä lääkityksellä. Mutta saas nähdä - voihan pian olla niin, että se ei käy toisen tällä hetkellä syötävän lääkkeen kanssa.
romukasa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 113
Liittynyt: 28.5.2018 20:27:16

Re: Naltreksoni kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Lotta » 15.5.2019 22:28:34

Kiitos vastauksista. En rohjennut soittamaan lääkäriin. Joskus aikaa sitten kysyin naltreksonia masennukseen, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että siinä on paljon sivuvaikutuksia hyötyyn nähden. Enpä siinä silloin uskaltanut mainita, että pohjimmainen tarkoitus oli pystyä vähentämään juomista. Tuolla joku mainitsikin, että eniten apua on ollut täällä olo. Itse olen saanut paljon motivaatiota teiltä. En ole yksin! Ihmiset puhuu täällä asioista sen oikeilla nimillä, eikä tarvitse hävetä tai peitellä mitään. Teidän ansiosta jo toinen nollapäivä menossa :D . Mutta katsoo mitä huominen tuo tullessaan. Viikonloppuna olisi synttäreille meno.
Lotta
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: 2.4.2019 10:31:48


Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa