Olet täällä

Puolison käytös kuin kaksi eri ihmistä

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Puolison käytös kuin kaksi eri ihmistä

ViestiKirjoittaja Avovaimo » 9.6.2019 05:12:01

Hei

Minulla ei ole mitään kokemusta alkoholismista. Nyt googlailemalla tulin tulokseen, että siitä voisi olla kyse. Mies ottaa muutaman kerran viikossa. Juomisen määrä ja nopeus lähtee heti lapasesta. Ensin on mukavaa, sitten lähtee vauhti päälle. Sen jälkeen rakastavan miehen persoonallisuus muuttuu kokonaan. Haukkuu minua. Monin tavoin. Häpäisee minua lähentelemällä muita naisia. Ystäviänikin. Jättää minut kerta toisensa jälkeen. Syyttää minua pettämisestä. Itse lähentelee välillä hyvinkin fyysisesti muita naisia. Minä pidän katseen lattiassa, ettei kukaan mies tulisi lähelle eikä voisi syyttää minua flirttailusta. Silti tilanne pahenee viikko viikolta ja nyt syyttää jo selvinkin päin, että yritän iskeä muita miehiä ja olisin valmis antamaan kenelle vaan. Omassa käytöksessään ei ole mitään vikaa ja ei suostu puhuman edellisen illan tapahtumista.

Viime kerroilla on alkanut käydä niin, että sanoo vaikka jotain todella pahasti minulle. Silmänräpäyksessä on unohtanut koko asian ja rakastaa taas. Silmänräpäyksessä vihaa taas. On myös syyttänyt nähneensä minun juuri äsken tekevän jotain, jota en todellakaan ole tehnyt. Lähinnä esim muiden miesten kanssa jutteleminen on tällainen syytös. Olen saattanut jutella naisen kanssa ja syyttää kuinka seurasi kun juttelin miehen kanssa. Sellaista harhaista syyttelyä. Mustasukkaisuus on valtava. En voi jutella kenenkään kanssa viihteellä ollessamme enkä siis edes kulkea katse eteenpäin. Käskee painumaan vittuun ja kyselee haluanko, että lähtee pois luotani. Seuraavassa hetkessä rakastaa ja suuttuu jos en vastaa rakkauden osoituksiin.

Tilanne pahenee viikko viikolta. Kuulostaako alkoholistin käytökseltä? Myös ahdistus lääkkeet saattaisivat tätä aiheuttaa.

Arkena mies on ihana ja rakastan syvästi. Mustasukkaisuus on läsnä kuitenkin. Esimerkiksi ystävieni kanssa tapaaminen on hänen mielestään ehdoton ei. Olen silti pitänyt pääni ja tavannut heitä.

Koen ettei minun kuulu ottaa vastaan näin huonoa kohtelua. Ja asiat eivät selkiydy yhtään, kun tapahtumista ei puhuta. Eihän mies edes suureksi osaksi tiedä mitä on tehnyt kun ei puhuta tapahtuneista. Muuten kyllä jutellaan paljon.

Minut siis jätetään joka viikonloppu, kohdellaan rumasti, mies puhuu välillä itsetuhoisesti.

Itse alan kyllästymään ja inhottaa kun käyttäydyn jo rutiininomaisesti näissä tilanteissa.

Nyt pelottaa jo etukäteen mökkiviikonloput vanhempieni luona, hänen ystäviensä kutsuminen kylään. Jos hän alkaa juoda näissä tilanteissa niin häpäisee itsensä ja minut.

En halua erota. Järki sanoo, että tottakai pitäisi. Mutta ei se ole niin mustavalkoista.

Jos vaan joku jaksaisi kirjoittaa, niin haluaisin kovasti kuulla kokemuksia miehen käytöksen muuttumisesta humalassa inhottavaksi. Tämä on minulle ihan uusi asia ja pahenee vaan.
Avovaimo
 

Re: Puolison käytös kuin kaksi eri ihmistä

ViestiKirjoittaja anonyymiAA » 9.6.2019 18:27:40

Hei
Tarkista mikä lääke on menossa ja millä annostuksella. Googlettele sen ja alkoholin vaikutuksia. Viina on vittumainen aine jos ei sovi mutta tietääkseni vaikutukset tulee kuukausien ja vuosien aikana, silleen että niihin ehtii kaikki mukavasti tottua.

Yleisimmät masennuslääkkeet joita nykyään popsitaan kun rusinoita ovat SSRI ja SNRI lääkkeet. Ne on turvallisia alkoholin kanssa (siis ei tapa välittömästi) mutta niillä on myös haittavaikutuksia. Lääkitys ei tehoa jos juo ja oma kokemus oli aika pahasti uhmakas käytös ja duracelpupumainen koheltaminen.
anonyymiAA
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 64
Liittynyt: 7.2.2014 22:01:35

Re: Puolison käytös kuin kaksi eri ihmistä

ViestiKirjoittaja Avovaimo » 11.6.2019 17:15:10

Kiitos vastauksesta.
SSRI on käytössä. Googlettelemalla ei pitäisi olla vaikutuksia. Mutta kuten sanoit omastakin käytöksestäsi, löytyy kyllä kommentteja siitä kuinka tekee uhmakkaaksi ja aggressiiviseksi. Kovasti mietin mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Ainako vain pahempaan? Aika näyttää. Huomaan itse olevani ahdistunut ja vihainen pitkiä aikoja viikonloppujen jälkeen. Kun ei tapahtuneita käydä läpi ne jäävät muuriksi väliin. Ehkä lopun alkua. Toivottavasti ei.
Avovaimo
 

Re: Puolison käytös kuin kaksi eri ihmistä

ViestiKirjoittaja Vieras » 13.6.2019 07:35:40

Avovaimo kirjoitti:
Koen ettei minun kuulu ottaa vastaan näin huonoa kohtelua. Ja asiat eivät selkiydy yhtään, kun tapahtumista ei puhuta. Eihän mies edes suureksi osaksi tiedä mitä on tehnyt kun ei puhuta tapahtuneista. Muuten kyllä jutellaan paljon.Hei vaan.
Tämmöstähän se usein on ja olet täysin oikeassa, ettei sinun kuulu sietää huonoa kohtelua, kuten ei kenenkään. Lopulta se selvinpäin saatava hyvä kohtelu ei kuittaa noita hirveyksiä.. Miten kuittaisikaan, koska toisen kunniottava kohteluhan pitäisi olla itsestäänselvää hyvässä ihmissuhteessa. Samoin anteeksipyytäminen ja halua selvittää ristiriitoja.

Olen kasvanut ongelmaisessa perheessä ja jotenkin totuin jo lapsena osaani haukuttavana ja muiden auttajana. Näin jälkeenpäin näyttää ihan loogiselle, että samaan rooliin hakeuduin menemällä yksiin päihdeongelmaisen (ja todennäköisesti jonkinasteisen aspergeroireisen) miehen kanssa.

Perusongelmienkin kanssa olisi ollut suht haastavaa, kun kyky asettua toisen asemaan on aika ohut, juominen on vienyt sen vähänkin. Olen antanut vedättää itseäni vuosia, palannut takaisin erojen jälkeen. Uskonut lupauksia ja lopputuloksena joutunut itse ongelmiin ja jäänyt vaikeuksien kanssa yksin. Juomahalu on kova ja siinä ei paina, onko sovittu jotain, tarvitsisinko apua jossakin tai yhtään mikään. Viimeinen typerä muutto hänen naapurikseen oli hyvä esimerkki. Kaikki oli kivasti, kunnes irtisanoin asuntoni. Kolme muuttoani edeltävää päivää mies oli erittäin ilkeä puheluissa ja tekstiviesteissä ja joi kuin pesusieni .Eikä lupauksistaan huolimatta tietenkään ollut edes siinä kunnossa, että olisi kyennyt kantoavuksi.

Ei ne alkoholiongelmaisen lupaukset pidä, vähentely-yrityksillä ja puheilla meillä ainakin vaan ostettiin jotenkin lisää aikaa, kun aloin toivoa ja jäin suhteeseen, kunnes hetken päästä tilanne oli aivan sama, Olen raivoissani itselleni, että olen antanut hänen tai kenenkään kohdella itseäni niin huonosti ja piittaamattomasti. :( En ole kyennyt näkemään tai hyväksymään, että tämä suhde on ollut ihan vino jo alkujaan, syy on minunkin kun tungin itseni hoivaajan rooliin ongelmaiselle ihmiselle. Miksen kohdentanut hoivaviettiäni vaikka kissaan ja hoitanut päätäni kuntoon lapsuuden jäljiltä ennen parisuhteeseen hakeutumista?!

Katselin selvänä puolison kännäämistä kaikki juhlapyhät, sitten kun siihen en suostunut, vietin vapaat yksin ja mies joi yksin omassa asunnossaan. Mitä järkeä tässä on ollut? Ei mitään. Näin jälkikäteen sanon, että nykyisyys on tulevan kuva. Asiat ei muutu (kuin pahempaan) jos ne ei heti muutu. Kumminkin toiseen voi olla ehtinyt kiintyä tai tottua ja eroaminen tuntuu vaikealta. Ihminen voi toivoa silloinkin, kun toivominen on silkkaa typeryyttä. Näin olen itsekin tehnyt. Nyt ajattelen että olen mieluummin yksin, kun roikun ja tuhlaan elämääni ankeassa suhteessa. Meidän suvussa näitä riitaisia ja ongelmaisia pariskuntia on molemmilla puolilla ties kuin monessa polvessa, joten ei kai ihme, että LUULIN sen olevan se normaali tapa. Mutta eihän se ole, on myös ihmissuhteita jossa on rakkautta, kunniotusta ja arvostusta. Eikä mieheni minua arvostanut (itse suostuin siihen tietysti). Vai miltä kuulostaa sekin, kun olin pari viikkoa (erään yhdessä aumisjakson aikana) reissussa ja sain kaipaavia tekstiviestejä ja todellisuus kumminkin oli, ettei tyyppi selvinnyt asemalla vastaan, makasi x-asennossa sammuneena keskellä olohuonetta, jääkaappi tyhjä (paitsi kaljaa oli) kämppä täysin siivoton?

Tuo mielialojen heittely, kärttyisyys, valehtelu ja täydellinen haluttomuus ottaa vastuuta tekeisistään ja sanomisistaan on kai aika tavallista alkoholisteille. Alkoholi pahentaa olemassa olevia mielenterveysongelmia ja muuttaa aivoja ja ihmistä muutenkin. Kai tään näkee kun katsoo rähiseviä puistokemistejä. Eipä hekään sellaisia lyhytpinnaisia ja hankalia ole juomauran alussa olleet, luulen niin.

Jokainen on sen arvoinen, että häntä kohdellaan hyvin ja rakkaudella, sinäkin. Olen yrittänyt opetella rakastamaan itseäni ja arvostamaan itseäni ja luulen, että jos joskus joku ihmissuhde vielä tulee solmittua, se on silloin terveemmällä pohjalla.
Hyvä että olet alkanut etsiä apua ja tietoa tähän ongelmaan. Se on tärkeä askel eteenpäin. Sen varaan että toinen raitistuu, ei kannata mitään laskea. Kai juovan rinnalla pystyy joissain tapauksissa elämäänkin, ainakin jos se elämä ei ole sitä, että odottaa asioiden olevan paremmin joskus tulevaisuudessa vaan elää mahdollisimman hyvää tätä päivää.
Vieras
 

Re: Puolison käytös kuin kaksi eri ihmistä

ViestiKirjoittaja Vieras235 » 15.6.2019 02:01:12

Niin asiaa viimeisen vieraan teksti. Täyttä timanttia!!
Vieras235
 


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa