Olet täällä

Rohkaisua nyt lopettaville

Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja skorpioni » 12.6.2019 06:41:25

Kun on juonut kauan ja siitä on tullut osa jokaista päivää voi tuntua siltä että tämä on minun kohtaloni. Niin osa itseä.
Voi luulla että minut on luotu tällaiseksi. Alkoholistiksi.
Joku voi lopettaa tuosta vaan. Helpolla. Taakseen katsomatta yhtenä aamuna sanoa että se oli siinä, tänään en enää ota. Onnistua.
Monille se ei käi helposti. Alkoholismista irtipääsy on tunteiden myrskyä. Vanhaan uraan luiskahtamaisilla oloa viikkoja ja kuukausia.
Se ei ole helppoa.

Nyt se rohkaisun sana.
Kun siitä pääsee se näyttää kaukaa katsottuna toiselta. Ei enää koskettavalta ei raskaalta vaan helpotukselta. Ei enää riippuvuutta ei halua juomiseen. Vapaus. Kaukaa katsottuna voi olla tyytyväinen siihen että unohdus vähitellen peittää koko asian. Elämä ilman alkoholismia on totuus ja ainoa totuus siinä asiassa. Ei tarvitse soutaa ja huovata.

Se on paitsi mahdollista myös todennäköistä kunhan kestää sen ajan jonka ajattelun muuttuminen itsellä ottaa. Ja sitten voi asialle jo hymyillä. Sanoa että oli se aikaa sekin semmoinen.

Jokaisella on mahdollisuus. Kenelläkään ei ole tuomiota tässä asiassa.
skorpioni
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 198
Liittynyt: 31.1.2016 09:24:47

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 12.6.2019 08:01:59

Rohkaisun sanoja myös teille "tuurijuopoille", jotka olette välillä pitkiäkin aikoja juomatta! Sairaus on pohjimmiltaan sama, mutta myös tie raittiuteen on sama: tosiasiat tunnustaen ja oma halu.

Päivä kerrallaan
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2836
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja Fullmoonn » 12.6.2019 11:00:07

Kiitos skorpionille rohkaisun sanoista. Raitis elämä on varmasti ihanaa ja pitää muistaa olla kärsivällinen jotta sen saavuttaa. Ja vaikeaksi sitä ei kannata itselle tehdä vaan olla helpottunut että pääsee eroon alkoholin hallinnasta
The Pain You Feel Today is the Strength You will Feel Tomorrow
Avatar
Fullmoonn
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 28
Liittynyt: 1.1.2019 21:37:37
Ollut juomatta

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 12.6.2019 14:13:49

Rohkaisu on varmasti paikallaan. Uskallusta irrottautumiseen alkoholismista tarvitaan.

En ehkä pitänyt omaa elämäntapaani ihan kohtalon sanelemana tai "ylhäältä määrättynä", pikemmin se oli asia jota vaan en kyseenalaistanut. Se oli minun tapani elää, eikä sitä niin tullut pohdittuakaan että ihan täydellinen muutos asennoitumisessa alkoholiin voisi jonain päivänä olla just se oikealtatuntuva ja yhtä luonnollinen juttu. Kun siihen olin tottunut ja riippuvuus oli kehittynyt niin se vaan oli ...niin luonnollista, just minulle.

Ja kuitenkin, nyt, jonkinlaisen etäisyyden päästä asiaa vilkaisten, tämä alkoholinkäytön lopettaneen elämä vasta normaalilta ja luonnolliselta ja just minun omia halujani ja tarpeitani vastaavalta tuntuukin!

Ihminen muuttuu. Muuttuuko ensin ajattelu ja sitten teo vai toimiiko joltain osin myös toisinpäin; muuttamalla toimintaansa aivot etsivät myös asenteet ja perustelut ja mieliteot joilla se itselle valittu toimintamalli muuttuu just itse halutulta ja perustellulta ja kaiken tahdon mukaiselta... ehkä molemminpäin?

Niin sanoisin minäkin, tämän päivän alkoholisteille, älkää sanoko että ei koskaan... kyllä se voi muuttua, elämä ja elämäntavat ja mieliteot ja halujen kohteet. Kunhan ei tahallaan linnoittaudu johonkin mikä just nyt tuntuu olevan sitä itseä.

Mahdollisuuksia on.

Ja myönnettävä on sekin, ettei koskaan ole vain mustaa ja valkoista totuutta, tässäkin asiassa on niitä harmaan sävyjä miljoonaa sorttia. Jos minulle sopikin tämä täyskäännös just kuin räätälöitynä niin jollain muulla se oikea ja oma tapa elää voi tietysti olla jotain ihan muuta. Muutokset ovat kuitenkin aina mahdollisia.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 6987
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja Rahvas1 » 12.6.2019 18:34:18

Hoi. Kyllä, rohkaisua se raitistuminen tarvitseekin. Jokainen omien tarpeitten mukaan, mutta useimmilla luultavasti on ihmissuhdeongelmia, pelkoja, ahdistuksia, ujoutta, häpeää yms, joten kyllä siinä jokin tuki tai kannustus tarvitaan, jotta asiat voisivat muuttua.
Rahvas1
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 213
Liittynyt: 13.4.2014 06:18:02

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja Tyräkki » 12.6.2019 19:56:30

Mä sitten taas rohkaisisin kaltaisiani, jotka rimakauhuilee lopettamisen kanssa siks, että ajattelee sen olevan tolkuttoman tuskasta, hirveän hankalaa ja täysin tuhoontuomittua, ja onnistumisen olevan tilastollisesti ihan liian epätodennäköistä.

Ehkä, mutta ehkä ei.
Tyräkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1521
Liittynyt: 31.5.2017 15:25:31
Ollut juomatta

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja lomapuisto » 12.6.2019 22:07:17

Rohkaisen vielä uskomaan kestävään raitistumiseen niitäkin alkoholisteja, joille raitis elämä tuo epäonnea, sairauksia, menetyksiä ja muita vaikeuksia eikä raittius merkitsekään pelkkää ihanuutta. Rohkaisen uskomaan siihenkin, että raitis uudenlainen elämä saattaa myös alkaa helposti. Siihenkin rohkaisen, että on muistettava ja hyväksyttävä alkoholismin olevan krooninen, juodessa yhä paheneva ja ennenaikaiseen tuhoon johtava sairaus. Alkoholistin inhimilliset voimavarat ovat riittämättömät, on etsittävä itseä suurempaa voimaa.

Tänään et ole yksin
lomapuisto
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 2836
Liittynyt: 12.12.2014 12:04:04

Re: Rohkaisua nyt lopettaville

ViestiKirjoittaja Dexu » 12.6.2019 23:33:23

Yötä vaan kaikille! Tässä sitä kolmatta vuorokautta lopetellaan. En olis uskonu että vielä pitää kaikki paska kokea uudestaan ,mutta näin se vaan näköjään holistilla menee, uudestaan ja uudestaan. Kaks kuukautta meni raitistellessa ja nyt kyllä kyrsii että ratkes taas. Tuntuu että ei opi ikinä,kun aina sama juttu,vaikka kuinka yrittää, nii ei vaan meen jakeluun.
Dexu
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 29.7.2015 19:17:48
Ollut juomatta


Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa