Olet täällä

Perjantaipullon pirusta

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Perjantaipullon pirusta

ViestiKirjoittaja Urtsi » 23.5.2020 08:06:21

Moi,

pitkästä aikaa.

Sama touhu on täällä mulla jatkunut, eli perjantaisin tulee juotua vahvat humalat. Se on nyt kyllä ongelmajuomisen puolella jo, koska se on niin vahva tapa.

Sitten joskus muutenkin, vaikkakin harvoin. Helatorstai oli ja keskiviikkona tuli otettua.

Ei ole hyvä perheelle, eikä itselle.

Hankin jo antabuksiakin yksityiseltä sillä ajatuksella, että perjantaina niitä otan. No, on jäänyt ottamatta. Joku selitys ja syy tuli siitä, että näin korona-aikana tulee käsidesiä käytettyä vallan helskutisti ja siinä oleva alkoholikin voi kai laukaista antabus-reaktion.
No, mutta kyllä se perjantaiaamun antabus täytyy nyt ottaa kuvioihin, otan sitä vain vähän, ei sitä koko poretabua tarvitse kiskoa.
Ja varmaan, jos nyt onnistuu esim. kuukauden olemaan tipattomalla, niin sitten on taas parempia mahiksia kohtuullisempaan ja kontrolloidumpaan juomiseen. On sekin nyt välillä noussut, että olen lopettanut, kun olen huomannut olevani aika tuiskeessa. Mutta varsin vetoisa nielu mulla kyllä on ja kertajuomisen kohtuukäyttö ylittyy kirkkaasti ja helposti.

Että tämmöistä ja en nyt viitsi heittää sitä kuukauden tipattoman haastetta (paitsi näin suluissa sen heitän, tässä täytyy aika pienin kirjaimin puhua, kun nämä mun tipattomuuden haasteeni ovat karahdelleet ja olleet vähän sellaisia kanan lentoja toistaiseksi aikalailla).

Aurinkoista viikonloppua, kohta lähden putsaamaan terassia pojan kanssa.

t. Urz
Kohtaa ja kannusta ensin lähintä lähimmäistäsi, itseäsi.
Urtsi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 129
Liittynyt: 19.7.2018 11:41:51
Ollut juomatta

Re: Perjantaipullon pirusta

ViestiKirjoittaja Vilma1966 » 26.5.2020 07:37:12

Terve Urtsi! Luuli ja toivoin poissaolosi johtuneen siitä, että tipaton olisi pitänyt, etkä sen aikana halua asiaa vatvoa. Harmillista kuulla, ettei se nyt sitten ihan niin mennytkään. Sinulla kuitenkin aina välillä on hyvinkin sujunut pidemmätkin raittiusjaksot, olet siis osoittanut niihin pystyväsi. Mieti nyt mikä se onnistumistekijä silloin on ollut ja voisiko sitä ottaa jälleen käyttöön.
Antabus varmaan voisi myös toimia hyvänä tukena, kunhan tosiaan olet varovainen sen kanssa.

Tsemppiä ja kirjoittele, ehkä sekin auttaa!
Vilma1966
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1714
Liittynyt: 17.10.2016 08:01:52

Re: Perjantaipullon pirusta

ViestiKirjoittaja Lempeä kettu » 26.5.2020 08:35:09

Hei Urtsi!

Juot vain perjantaisin eli 4 kertaa kuussa. Sinulla on vain neljä kertaa, jolloin itsekurisi täytyisi olla huippukunnossa. - Ei mahdotonta.

Vaikka perjantai kotona menee kivasti juodessa, keksi jokin korvaava juttu silläkin uhalla, että pinna kiristyy tapojen muutoksesta. Ota vaikka perjantaisin tavaksi pitkä kävelylenkki luonnossa, jonka jälkeen yksi olut. Tässä Lempeän ketun, joka on ollut 2 viikkoa tipattomalla, vähennysvinkit. :wink:
Lempeä kettu
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 189
Liittynyt: 16.1.2020 16:45:17
Ollut juomatta

Re: Perjantaipullon pirusta

ViestiKirjoittaja Korkitkiinni » 26.5.2020 09:58:57

Hei Urtsi

Itsekin join pitkään niin, että otin kerran viikossa kännit. Pikkuhiljaa ja "huomaamatta" homma alkoi lipsumaan, sitten vähän enemmän lipsumaan, ja taas vähän enemmän. Lopputuloksena se, että nyt yritän räpiköidä pois käytännössä päivittäisestä ja pitkään jatkuneesta alkoholinkäytöstä. En tietenkään sano että kaikilla määrät ja juomiskerrat kasvaa järjettömiin mittoihin, mutta sen sanon että ongelmaan kannattaa tarttua jämäkällä asenteella mieluummin ajoissa kuin "sitten joskus".
Korkitkiinni
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 32
Liittynyt: 23.10.2019 18:59:04
Ollut juomatta

Re: Perjantaipullon pirusta

ViestiKirjoittaja Urtsi » 28.5.2020 17:48:36

Moikka kaikki,
ja kiitos viesteistänne.

Jonkun kerran, kun olen ottanut useammin, esim. kun oli tuo Helatorstai niin sen aattona ja sitten perjantaina, on kehkeytynyt sen verran krapulaa, etten hevin sitä tahdo. Siis ei mitään kurimuksessa pöntön halailua, vaan sellaista useamman päivän väsymystä/ärtymystä/vajaakuntoisuutta/ailahtelua... En pidä suurena riskinä useamman homman lipsumista, kun on paljon muuta säätämistä ja tuo perjantai-pämppäys ollut se juttu -- mutta kiitän silti huomiosta ja kommentista. Varmasti voi noin homma edetä. Joskus nuorempana otin kyllä useammin ja viikonloppuputkia säännöllisesti jne.

Kiitos. Täytyisi löytää balanssi tähän touhuun. Jotenkin sitä on sen verran hurmahenkinen, että hakee sitä humaltumista, eikä malta pysähtyä odottamaan, että se hurman hinku menisi ohi. Tai sittenhän se menisi just, kun pysähtyisi. Joskus kymmenisen vuotta sitten, tai vähän ylikin, meni hinku ohi, kun sotkin kovan setin kuntopyörällä. Se kyllä tepsii, mutta ei aina sitten perjantaina taas jaksaisi lähteä revittämäänkään.

Kiitos.
Tämmöisiä ajatuksia.

t. Urz
Kohtaa ja kannusta ensin lähintä lähimmäistäsi, itseäsi.
Urtsi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 129
Liittynyt: 19.7.2018 11:41:51
Ollut juomatta


Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa