Olet täällä

Pitäisikö lapsen huumekäytöstä kertoa sukulaisille

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Pitäisikö lapsen huumekäytöstä kertoa sukulaisille

ViestiKirjoittaja Äidin suuri ahdistus » 14.9.2020 15:08:59

Olen aikuisikäisen pojan äiti. Pari kertaa olen maksanut hänen huumevelkoja. Toinen velka oli jo suurempi kuin ensimmäinen. En ole kertonut asiasta kuin yhdelle läheiselle.
Tiedän, ei saisi maksaa velkojaan.
Miten tästä pääsee eteen päin. Tämä on sydäntä raastavaa. Miten kykenen sanomaan hänelle ei, kun hän pyytää rahaa, ja elämään sen tiedon kanssa että olen ikäänkuin hylännyt hänet. Miten saan tämän tehtyä?

Luultavasti pakkotilanteessa pyytäisi rahaa sukulaisiltakin jos ei äidiltä saa ja heitäkin haluaisin suojella tältä ylitsepääsemättömältä tuskalta.
Äidin suuri ahdistus
 

Re: Pitäisikö lapsen huumekäytöstä kertoa sukulaisille

ViestiKirjoittaja Plinkin tiimi » 16.9.2020 13:07:37

Hei!

Tervetuloa Vilpolaan. Kerrot, että sinulla on aikuinen poika, joka käyttää huumeita. Olet maksellut hänen huumevelkojaan. Olet varmasti huolesi kanssa tosi yksin, kun kerrot että et ole voinut kertoa asiasta kuin yhdelle läheiselle. Miten hän suhtautui asiaan?

Äidin huoli ei katoa vaikka lapsi olisi jo aikuinen. Se, että et suostu antamaan rahaa velkoihin ei tarkoita, että et rakastaisi lastasi tai hylkäisit hänet. Ehkäpä jonkilainen rajanveto olisi hyvä tehdä jo oman jaksamisesi vuoksi? Rahan antamista ei suositella, mutta kysymykseesi ei kuitenkaan ole yhtä oikeaa vastausta, jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa. Niin tai näin, pidäthän huolta ensisijaisesti itsestäsi ja omasta jaksamisestasi!

Päihdelinkistä löytyy opas "Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille", siitä voit saada joitain ajatuksia. Suosittelen myös soittamaan Irti Huumeista ry:n puhelimeen p. 0800 980 66. Sieltä saat keskusteluapua eikä asioita tarvitse murehtia yksin. Moni pohtii samoja asioita ja vertaistuki tilanteessa on korvaamatonta. Tämä Vilpola on nykyisellään aika hiljainen, mutta toivotaan että joku vielä muukin vastaisi sinulle. Myös Facebookissa on ryhmiä läheisille, jos ei kaipaa anonymiteettia.

Lähetän sinulle lämpimiä ajatuksia ja paljon voimia!

yt. Tiia / Plinkin tiimi
Plinkin tiimi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 54
Liittynyt: 31.1.2020 09:05:44


Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa