Olet täällä

Kannabis ja bentsot

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kannabis ja bentsot

ViestiKirjoittaja Tirppana » 15.9.2021 13:42:38

Heippa. Olen uusi äiti täällä, kommentoinut lähinnä aloitukseen nuoren kannabiksen käyttö. Olo on kamala. Tytär jäi helmikuussa kiinni kannabiksen käytöstä vielä alaikäisenä, johon heti haettiin apua. Valitettavasti täytti 18 kovin pian ja sen jälkeen apua ahdistukseen ja huonoon psyykkiseen vointiin hakenut lähinnä kannabiksesta ja bentsoista. Ehtona kotona asumiselle oli ettei höyryissä tulla kotiin, mitään aineita ei kotiin tuoda ja yöllä kotona on rauha meillä kaikilla. No mikään näistä ei pitänyt, päivät nukuttiin ja yöt hilluttiin ja tultiin kotiin miten sattui. Varsinaista ainetta en kotona nähnyt, mutta välineitä ja se apaattisuus mikä aineiden käytöstä tuli.

Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että tyttären parempi muuttaa omaan kotiin, lähemmäs kouluaan ja jotta meillä säilyisi välit hyvänä ja kotona asuvat pienemmät sisarukset saisivat koulurauhan. Toiveena, että ryhdistäytyminen tapahtuisi, kun ymmärtäisi itse nyt kantavansa itsestään vastuun ja hakisi itselleen apua nimenomaan psyykkiseen hyvinvointiin. Olemme hakeneet paljon apua alaikäisenä ja sitä saaneetkin, mutta ehkä nuoresta iästä johtuen ei kovin helpolla diagnooseja aseteta vaikka oireita olisikin. Meillä suvussa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Nyt täytettyään 18, me vanhemmat emme voi mitään. Voimme soittaa vaikka mihin ja olemme soittaneetkin, apua ei saa ellei tytär itse halua.

Nyt vuokra maksamatta, kannabista ja bentsoja ainakin kuluu, joista itse uskoo kykenevänsä koska vaan irrottautumaan. Uskoo pystyvänsä työllä maksamaan vuokran vaan ei käsitä ettei päivääkään ole käynyt siellä työssä. Itse ajattelen, että hienoa koska kun hakee töitä ei ole luovuttanut, mutta ensin tarvitsisi saada itsensä kuntoon. Koulua varten saa kelalta tukea, mutta epäilen sen tuen loppuvan, koska pahoin pelkään sen tilanteen olevan sama kuin työnkin kanssa. Uskoo hoitavansa koulun, mutta varmuutta siellä käynnistä ei ole. Välillä luulen ettei oikeasti itsekään tiedä mikä totta.

Nyt me vanhemmat tuskailemme täällä, kohta kodittoman, psyykkisesti huonosti voivan päihdeongelmaisen 18-vuotiaan elämää. Lähteäkö maksamaan vuokria, mutta ollaanko samassa tilanteessa taas kuukauden päästä siis todennäköisesti ollaan.. vai olla maksamatta ja tytär kadulle luottotiedottomana, toiveena, että lähtisi hakemaan apua itselleen.. saako sitten vielä asunnon jos luottotiedot menneet? Itsellä ei tällaisesta mitään käsitystä ja oma vointi alkaa olemaan huono, kun tämä asia pyörii kaiken aikaa mielessä. Epätoivo, kun ei tiedä miten lastaan auttaisi. Valitan sekavaa tekstiä, mutta sekava on nyt ajatuskin. Miten teidän kokeneempien palstalaisten elämä on tässä käytön alkuvaiheessa mennyt? Mistä olisi suurin apu?
Tirppana
 

Re: Kannabis ja bentsot

ViestiKirjoittaja Tirppana » 17.9.2021 16:10:31

Heippa taas. Tyttären kanssa yritetty taas puhua. Ei puolustele bentsoja, mutta toteaa sen olevan tällä hetkellä ainut helpottava. Yrittää vähentää, mutta kuulemma ei sitä nopeasti voi tehdä niiden määrien vuoksi mitä on käyttänyt. Ymmärrän senkin, mutta en toki voi maksaa vuokraa sen vuoksi, että saisi ostettua bentsoja (oikeasti hetken olin niin tekemässä) . Ensi viikolla varattuna a-klinikka, sitä toivon että sinne menisi ja saisi oikeat ohjeet lopettamiseen ja lääkärille ajan. Tietysti toiveena myös, että aidosti itselleen apua haluaa eikä vain meidän takia niin sano. Toistaiseksi tytär käyttäytyy meitä kohtaan hyvin ja oikeastaan haluaa suojella meitä kaikkia käytöltään. Pelottaa, kun sanoo, että toivoo niiden aivosolujen kuolevan, jotka tekee hänestä liian herkän ja kiltin, ehkä sitten pärjää täällä maailmassa. Sitäkö tämä nyt On? Ei löytänyt apua lääkäreiltä niin nyt keksi itselleen keinon jolla paeta maailmaa ja itseään. Ymmärtääkö, että se voi olla peruuttamatonto. Edelleenkään ei ymmärrä tai uskottelee itselleen pystyvänsä maksamaan vuokran, tulevan sakon ja taas seuraavan vuokran. En saa millään asiaa käsittämään.
Tirppana
 

Re: Kannabis ja bentsot

ViestiKirjoittaja Mekin » 17.9.2021 16:37:20

Minä eksyin tänne foorumille ensimmäistä kertaa. Minulla ei ole valitettavasti vastausta, kuinka tulisi toimia, mutta jos yhtään lohduttaa niin et ole yksin tilanteessa. Meillä myös lähes täsmälleen sama tilanne. Vaikka velä ei ole vuokra jäänyt maksamatta, 18-v. asunut nyt kaksi kuukautta omillaan. Mutta rahaa on parissa kuukaudessa palanut satoja euroja päihteisiin. Ja viimeaikoina on alkanut kiukuttelu siitä, miten minä en muka häntä mitenkään auta rahallisesti. Olen kyllä auttanut, vaikkakin pienillä summilla, ja se on ollut vaan huono asia, sillä jälkeen päin hän on itse kertonut käyttäneensä rahat päihteisiin. Nekin rahat ovat pois muilta lapsilta. Olen tehnyt päätöksen, että voin ostaa hänelle ruokaa, joskus jonkun vaatteen ja, mahdollisesti maksaa jonkun pienen laskun. Saa nähdä miten pysyn päätöksessäni.. Olen viimeiset vuodet tehnyt ihan kaiken mitä vain olen pystynyt lapsen eteen. Ongelmien alkaessa minä olin se joka otti yhteyttä lastensuojeluun ja psykiatriseen hoitoon. Minun käsityksen mukaan lapsi on saanut kaiken mahdollisen tuen ja avun mitä yhteiskunta pystyy tarjoamaan. Se, että onko se apu oikeasti auttavaa niin siitä voi olla montaa mieltä. Meidän kohdalla runsaat avut eivät tuoneet apua lapsen päihde-ja mielenterveysongelmiin. Viimeiset vuodet olen jättänyt miltei oman elämäni elämättä ja keskittynyt vain lapseni on ongelmien ratkaisemiseen, päihteettömyyden tukemiseen, palvelujen ja hoidon saamiseen, loputtomaan rakastamiseen, huolehtimiseen ja läsnäolemiseen. Ja mikä on lopputulos? Olen vain lähestulkoon menettänyt siinä sivussa elämänhaluni, hymyni, sosiaaliset kontaktini, harrastukseni, arjenhallintani jne. jne. Olen vihdoin alkanut hyväksyä, että jos lapsi haluaa käyttää päihteitä niin se on hänen asiansa, enkä minä voi tehdä asialle yhtään mitään. Ja minun pitää antaa hänen tehdä omat päätöksensä, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että hän tuhoaa oman elämänsä. Mitä tulee vuokran maksuun niin voisit neuvoa nuortasi ohjaamaan asumistuen suoraan vuokranantajalle, jos se käytäntö ei ole vielä käytössä. Ja oman tuntemukseni mukaan ja luultavasti oikea ratkaisu olisi jättää avustamatta vuokran maksussa. Mutta voin vain kuvitella jos ja kun se asia tulee itselle eteen, niin miten vaikeaa se tulee itselle olemaan. Jään odottelemaan myös muiden neuvoja ja kokemuksia asiasta.
Mekin
 


Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa