Olet täällä

Al-Anon tuo järkeä alkoholistien läheisten elämään

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Al-Anon tuo järkeä alkoholistien läheisten elämään

ViestiKirjoittaja nopsasti » 11.1.2006 15:46:07

Hei hyvät ystävät,
Tutustukaapa Al-Anoniin. Se on olemassa ihan pelkästään alkoholistien läheisiä varten. Siellä opetellaan irrottautumaan alkoholistista rakkaudella. Toiset irrottautuvat eroamatta ja toiset taas saavat voimia eroamiseen. Minä erosin, mutta vaikeaa se oli. Nyt sekä x-äni että minun elämä sujuu paremmin. Hän on raittiina ja minä pystyn elämään ilman häntä.
Kannattaa olla ennakkoluuloton ja käydä muutaman kerran Al-Anonissa ennen kuin tuomitsee sen. Ryhmissä on rakastava ja ystävällinen ilmapiiri. Siellä on järkevää tekemistä ja siellä saa ystäviä. Ryhmistä saa tietoa Al-Anonin kotisivulta www.al-anon.fi . Ryhmissä saa myös olla kriittinen ja epäilevä. Ei tarvitse kertoa omaa nimeää, mutta jokin nimi voisi kuitenkin olla.
Jos uskallaudutte ryhmään, kertokaapa täällä ensivaikutelmistanne, ja vaikka ette menisikään, kertokaa ajatuksistanne tällaisesta vertaistuesta. Uskotteko, että vertaistuki voi auttaa?
M.
nopsasti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 582
Liittynyt: 30.12.2005 19:04:35
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Zeppo » 11.1.2006 16:15:34

Eikö tämän skientologi-touhun mainostamista voisi jo rajoittaa.
Zeppo
 

vastaus Zeppolle

ViestiKirjoittaja Usi » 11.1.2006 16:53:51

Kuulehan Zeppo, mieti tarkkaa mitä kirjoitat .
Al-anon on toiminut suomessa yli 50 vuotta eikä millään tavalla liity skientologoaan.
Al anon on puhtaasti vertaistukiryhmä josta moni on saanut apua.
Ota selvää asioista ennenkuin sanot tuollasista.
Usi
 

ViestiKirjoittaja Zeppo » 12.1.2006 11:03:00

Eli toimiiko al-anon kristilliseltä pohjalta? Silloin se on ihan hyvä asia. Ihmettelin vain kun "selviytymis"-tarinoissa oli kertomus jossa joku oli joogaamalla päässyt eroon alkoholismista. Ei kuulosta kovin kristilliseltä vaan pelkästään epäilyttävältä...
Zeppo
 

al-anon ryhmistä

ViestiKirjoittaja Vieras » 12.1.2006 11:13:13

Hei,

Mitäs oletta mieltä, saisko tuosta al-anon ryhmistä apua..vähän epäilyttää. Mulla oli lapsuudessa alkoholisti isä ja äidillekin maistui.. olen nyt aikuisena huomannut että lapsuudesta johtuvat traumat ovat nostaneet päätään.oli puhumattomuutta, salailua, väheksymistä, alistamista ja kaikkea siltä väliltä. Olen ihmetellyt miksi oloni on se mikä on kaiki on peräisin ilmeisesti lapsuudesta..onko jollain samanlaisia kokemuksia..mistä olette saaneet avun :(
Vieras
 

Re: al-anon ryhmistä

ViestiKirjoittaja nopsasti » 13.1.2006 12:47:03

Hei vieras,
Kannattaa toki yrittää Al-Anonia. Käy siellä muitakin vastaavassa tilanteessa olevia. Eihän yrittämisestä mitään haittaakaan ole.
Terveisin M.
nopsasti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 582
Liittynyt: 30.12.2005 19:04:35
Paikkakunta: Helsinki

Al-anon on riippumaton

ViestiKirjoittaja usi » 14.1.2006 16:32:11

Al-anon on riippumaton järjestö,ei ota kantaa mihinkään uskonnon suuntaulsiin. Saat usko ihan mihin itse haluat , ainoa vaatimus Al-anon jäsenyyten on että jkou läheinen on aiheuttanut juomisellaan sinulle ongelmia tai hankaluuksia omassa elämässä.

Kannattaa käydä ryhmässä muutama kerta ja päättää itse sopikko se sinulle vai ei . Vain itse voi päättä mikä itselleen sopii.
usi
 

testaan

ViestiKirjoittaja testi » 16.1.2006 11:25:15

toimiiko..
testi
 

Al-anon

ViestiKirjoittaja Vieras » 16.1.2006 11:31:13

Ahaa, näin toimii siis..;-)

Olen käynyt Al-anon ryhmässä kohta vuoden verran ja se on kyllä auttanut minua. Olen huomannut että en ole näiden ongelmien kanssa yksin, ja miten sekaisin minunkin elämäni on mennyt alkoholistin rinnalla. Toisien samanlaisissa tilanteissa elävien kanssa puhuminen on ollut minulle tärkeää, ei nämä asiat olekaan vain minun ongelmia vaan monien monien..

Lisäksi olen alkanut pikkuhijaa ymmärtämään omaa käytöstäni, ja kuinka tuhoisia ajattelumalleja minulla on ollut ja on edelleenkin..

Ryhmässä kannattaa muistaa että olemme sairastuneet vuosien kuluessa eikä sellaista sotkua pään sisällä saa järjestykseen hetkessä vaan kyseessä on pitkä prosessi.

Ja netissähän toimii myös El-anon sähköpostien välityksellä..
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Aurora82 » 17.1.2006 06:12:19

Kiinnostais, mutta en mä näin pienellä paikkakunnalla vois kuvitellakaan lähteväni tommoseen kokoukseen....
Hävettää liikaa tunnustaa, että oon joutunnu tällaseen tilanteeseen, että miehelle pullo on tärkeempää ku minä ja yhteinen vauva...

Oli jo ihan hemmetin iso askel mulle kirjautua tänne palstalle...
Aurora82
 

ViestiKirjoittaja unissakävelijä » 17.1.2006 14:15:47

Myös minä asun tosi pienellä paikkakunnalla ja en voi kuvitellakaan meneväni moiseen ryhmään, ainakaan juuri nyt.

Minä olen kyllä vasta ihan äskettäin pystynyt myöntämään itselleni ongelmien vakavuuden, joten ehkä se ryhmään meneminen ei tunnu niin pahalta myöhemmin.

Tästäkin foorumista on jo tosi paljon apua... On se kumma miten hirveästi pitää hävetä toisen ongelmaa...
unissakävelijä
 

Auroralle ja unissakävelijälle

ViestiKirjoittaja nopsasti » 17.1.2006 21:06:20

Onko teidän paikkakunnillanne Al-Anon-ryhmää? Näätte sen ryhmäluettelosta www.al-anon.fi
Vaikeaa minullekin oli ensimmäinen kerta - eli en uskaltanut mennä sinne kirkon kellariin, kun ajattelin, että kaikki tuntevat minut ja kaikki näkevät, missä kamalassa tilanteessa olen. Kiersin vain muutaman kerran kirkkoa. Nykyään tiedän, että kukaan ulkopuolinen ei tiedä eikä kysele, mihin olen menossa. Enää minun ei tarvitse pujahtaa ryhmään. Olen vapaa!
Jokainen menee Al-Anon-ryhmään samasta syystä - olemme alkoholistin läheisiä. On vaikea kuvata, miten huojentuneina tulokkaat lähtevät kotiin ryhmän päätyttyä. Jo parin viikon kuluttua he ovat kuin uusia ihmisiä.

Unissäkävelijä kirjoitti
Tästäkin foorumista on jo tosi paljon apua... On se kumma miten hirveästi pitää hävetä toisen ongelmaa..

Päihdelinkki on syntynyt tarpeeseen. Kiitos A-klinikkasäätiölle
M..
nopsasti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 582
Liittynyt: 30.12.2005 19:04:35
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja unissakävelijä » 17.1.2006 22:19:17

Tarkistin jo asian, paikkakunnallani on ryhmä. En vain oikeasti pysty menemään sinne vielä...

Todennäköisesti menen vielä, mutta juuri nyt en kyllä saa rohkaistua itseäni millään.
unissakävelijä
 

ViestiKirjoittaja Aurora82 » 17.1.2006 23:19:48

Nopsasti, mä tiedän että täälläkin on ryhmiä..
Mutta samalla mä tiedän monta alkoholisin läheistä ja heihin mä pelkään siellä törmääväni.
Tässä kylässä juorut kulkee nopeammin ku mikään flunssavirus.. Enkä mä kestä mitään sääliviä katseita enkä selän takana supisemista.

Mä en toisaalta ole edes niitä ihmisiä, ketkä pystyy ja haluaa muiden edessä alkaa puhumaan.

Mä ymmärrän toisaalta, että parasta ois kai kylmästi pistää välit poikki.
Mutta mä en silloin ikinä pärjäis. En taloudellisesti, enkä ton lapsen kanssa muuteskaan. Enkä mä tahdo yksinhuoltajan leimaa.
Enkä mä tahdo viedä tytöltä isäänsä.

Vitun turhaanhan mä täällä netissä kaikille itken asioita, kun eihän ne siitä mikskään muutu. Ukko on taas baarissa ja mä tytön kanssa kotona.

Ei tästä pääse yli eikä ympäri.
Mä oon ollu ihan vitun tyhmä. Ois pitänny tajuta laittaa suhde poikki jo alussa, kun alko olla vaikeeta eikä yhden ylämäen aikana saada lasta.
Aurora82
 

juorut kulkee nopeammin ku mikään flunssavirus

ViestiKirjoittaja nopsasti » 18.1.2006 13:50:24

Hei Aurora,
Al-Anonissa olemme monesti ihmetelleet omia pelkojamme tulla ryhmään ja tunnustaa siten, että olemme alkoholistin läheisiä, vaikka alkoholistin törmäilyt ovat ihan julkista kamaa. Juoruuvathan ihmiset juopoista, vaikka läheiset eivät ryhmissä kävisikään, ja säälivät perhettä. Minusta tässä asetelmassa on jotain kummallista. Siis jos osaa näytellä, ettei välitä koko asiasta, on jotenkin vahvoilla.
On hyvin epätodennäköistä, että tuttusi (kirjoitit: mä tiedän monta alkoholisin läheistä ja heihin mä pelkään siellä törmääväni) käyvät Al-Anonissa ja jos siellä heitä on, niin samasta syystä ovat kuin Sinä.
Al-Anonissa tapahtuu jotain ihmeellistä. Jonkun ajan kuluttua ei enää häpeä koko juomista. Sitä miettii vaan, onko nykyinen olotila itselle paras, vai voisiko sille tehdä jotain. Al-Anonissa ei säälitä ryhmätovereita eikä juoruta toisista. Tiedämme tarkasti, mitä juopon kanssa eläminen on ja kuinka herkkä läheinen on. Etsimme vain ratkaisua siihen, miten parantaisimme omaa elämäämme.
Al-Anonissa mietimme tarkkaan eroamistakin. Joidenkin perhe-elämä seestyy, kun saamme purkaa mieltämme ja kun saamme kuulla muiden kokemuksia. Etkä Sinä turhaan asioistasi täälläkään puhu. Puhumalla asiat selviävät mielessäsi ja osaat tehdä oikeita ratkaisuja. Saat kaiken lisäksi lukea muiden ajatuksia ja kokemuksia asiasta.
Mitä jos matkustaisit vähän pitemmälle katsomaan, millaista Al-Anon-ryhmässä oikein on. Huomaisit huojentuvasi ja saavasi uusia voimavaroja.
M.
nopsasti
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 582
Liittynyt: 30.12.2005 19:04:35
Paikkakunta: Helsinki

Seuraava

Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa