You are here

""

Oma-apu

Tuntuuko sinusta, että käytät liian paljon alkoholia? Haluatko vähentää juomistasi tai lopettaa sen kokonaan? Suurin osa ihmisistä tekee muutoksen päihteiden käyttöönsä itse, omin avuin. Oma-avusta löytyy käytännön läheisiä oppaita ja ohjeita, miten alkoholin käyttöä voi vähentää ja miten sen voi lopettaa. 

Tilaa myös maksuton Uusi alku - 30 päivää ilman alkoholia -verkkokurssi

Huumeiden ja lääkkeiden käytön lopettamiseen vinkkejä antavat ammattilaisten kirjoittamat oppaat. Kokemusasiantuntijoiden Vapaaksi huumeista -videosarjasta saat paljon käytännön tietoa siitä, mitä huumeiden käytön lopettaminen vaatii ja vinkkejä käytön lopettamiseen.

Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, joille rahapelaaminen aiheuttaa jatkuvasti ongelmia. Liiallinen rahapelaaminen voi aiheuttaa terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia haittoja. Pelaajan lisäksi haitoista kärsivät usein myös pelaajan läheiset. Oma-avun Rahapelaaminen-osiosta löytyy hyödyllisiä työkaluja ja palveluja sekä pelaajille että läheisille.

Läheisille on myös kokonaan oma osio. Sieltä löytyy tietoa ja vinkkejä tilanteeseen, jossa läheisen ihmisen päihteidenkäyttö tai liiallinen pelaaminen aiheuttavat huolta. Osiosta löytyy keinoja myös läheisriippuvuuden käsittelyyn, mm. Irti läheisriippuvuudesta -tehtäväkirja.  

Ota avuksesi myös OmaPäihdelinkin palvelut rekisteröitymällä Päihdelinkkiin! Tehtäväkirjat tunnistat kynäikonista otsikon edessä. Ikoni tarkoittaa, että sivun tehtäviä voi työstää ja tallentaa OmaPäihdelinkkiin.