You are here

Alkoholi

Tehtäväkirjojen tarkoituksena on auttaa Sinua pohtimaan omaa prosessiasi (alkoholin käytön vähentäminen tai lopettaminen) ja tekemään näkymätöntä näkyväksi. Tehtäväkirjat tunnistat kynä-ikonista otsikon vieressä. Alkoholin käytön vähentäminen tai lopettaminen -osio koostuu seuraavista tehtävistä:

Muutos ja motivaatio
Muutoksen vaiheet
Tavoite - vähentää vai lopettaa?
Oma suunnitelma
Vähentäjän viikko-ohjelma
Vähentämisen vinkkejä
Alkoholin käytön lopettaminen

Houkutusten hallinta

Myös retkahduksesta löytyy oma tehtäväkirjansa. 

Tehtäväkirjat voit täyttää ja tallentaa OmaPäihdelinkkiin, kun olet kirjautuneena. Tehtäväkirjat löytyvät sekä OmaPäihdelinkistä että Päihdelinkin Oma-apu-osiosta. Huomaathan, että jos muokkaat jo tehtyä tehtäväsivua, viimeisin versio tallentuu edellisen päälle. Aiempia versioita ei voi tallennuksen jälkeen palauttaa. Voit halutessasi myös tallentaa tehtäväkirjan sivut konellesi PDF-muodossa tai tulostaa sivun. 

Otamme mielellämme vastaan palautetta tehtäväkirjoista.

Lisäksi oma-avusta löytyy seuraavat alkoholiaiheiset materiaalit:

Juomisen hallinnan opas on tarkoitettu niille, jotka haluavat toteuttaa muutoksen juomatavoissaan. A-klinikkasäätiön asiantuntijalääkärit opastavat lyhyillä videoilla, kuinka juomisen voi saada hallintaan.

Selvästi hyvä ikä -opas on suunnattu kaikille ikääntyville, jotka haluavat arvioida omaa elämäntilannettaan ja tukea omaa hyvinvointiaan.

Uusi alku - 30 päivää ilman alkoholia on ilmainen verkkokurssi kaikille, jotka haluavat muutosta juomatapoihinsa. 30 päivän aikana saat sähköpostiisi päivittäin tietoa, vinkkejä, tehtäviä ja näkökulmia alkokolinkäytöstä. Tartu haasteeseen ja tilaa kurssi! Kurssitehtävät löytyvät Oma-apuosiosta