Apu- ja tukipalvelut
Matalan kynnyksen palvelut ja vertaistuki
Peluuri (puhelin, verkko): auttava puhelin numerossa 0800 100 101 arkisin klo 12–18 ongelmallisesti pelaaville, heidän läheisilleen ja ammattilaisille, ruotsiksi maanantaisin. Peluuri tarjoaa myös Peli poikki -ohjelmaa, joka on verkossa suoritettava 8 viikon pituinen ohjelma pelaamisen lopettamiseksi. Ohjelma sisältää terapeutin konsultointia. Peluurin palveluihin kuuluu myös OmaPeluuri, jossa on mahdollista osallistua mm. ohjattuihin Tehostartti-ryhmiin. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia ja valtakunnallisia.
Pelirajat´On (puhelin, verkko, kasvokkain): Sosped-säätiön Pelirajat´on toiminta tarjoaa vertaisryhmiä yli 20 paikkakunnalla, vertaistukea puhelimitse ja verkossa, tukihenkilötoimintaa, voimavarakursseja ja tuettuja lomia. Tukea on saatavilla pelaajille ja läheisille. Palvelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.
Matalan kynnyksen kohtaamispiste Tiltti (kasvokkain): Helsinki, Pori ja Rauma, Kotka. Tiltti tarjoaa neuvontaa, ohjausta sekä ryhmä- ja vertaistoimintaa ongelmallisesti pelaaville ja heidän läheisilleen. Palvelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.
Päihdelinkki: (verkko): Avoin ja nimetön vertaisfoorumi Valtti pelaajille ja Hertta läheisille. Lisäksi rahapelaamiseen liittyvää tietoa, oma-aputestejä ja neuvontaa.
Raipe rahapelipäiväkirja (verkko): Nettityökalu, jonka avulla pelaaja voi pitää kirjaa pelaamisestaan ja asettaa itselleen pelirajoja. Kalenteri auttaa seuraamaan kokonaismääriä sekä ymmärtämään tilanteet ja hetket, jotka vaikuttavat toimintaan.
Nimettömät pelurit – Gamblers Anonymous (kasvokkain): Vapaaehtoisten pyörittämiä 12-askeleen vertaisryhmiä ympäri Suomen.
Talous- ja velkaneuvontaa (puhelimitse, verkossa, kasvokkain) tarjoavat Takuusäätiö ja oman alueen Oikeusaputoimistot.
Hoitopalvelut
Pelaamiseen liittyvästä hoidosta vastaa pelaajan tai läheisen oma kunta tai kuntayhtymä (yleensä päihde- ja riippuvuuspalvelujen yhteydessä). Nuoret voivat saada apua myös opiskelija- ja kouluterveydenhuollosta ja nuorisoasemilta. Apua on saatavilla myös yksityisiltä tahoilta niin avohoitona kuin laitoshoitonakin.
Peliklinikka (kasvokkain): Rahapeliriippuvuuteen erikoistunut avohoitoyksikkö. Peliklinikka palvelee Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan asiakkaita.
Sovatek-säätiö (kasvokkain) Jyväskylässä ja Kuopion kriisikeskus (kasvokkain, verkossa) tarjoavat maksusitoumuksella apua peliongelmiin myös muiden kuntien asukkaille. Sovatek toteuttaa Pelikuntoutuskursseja, jotka koostuvat neljästä lähijaksosta ja tukikontakteista jaksojen välillä.
Ympärivuorokautista laitoshoitoa tarjoavat A-klinikka Oy:n päihdesairaala, Avominne Päihdeklinikka Oy, Kankaanpään A-koti, Kantamo Oy, Esperi Caren Ventusranta, Päijät Hämeen Myllyhoitoklinikka sekä ruotsinkielisille Pixnekliniken. Niissä on kehitetty peliriippuvaisille omia hoito-ohjelmia ja niihin voi tulla asiakkaaksi ympäri Suomea (maksusitoumus tai omakustanteinen hoito).