Du är här

Läheiset

Läheisen huoneentauluun on koottu ajatuksia, joita läheisen voi olla hyvä pohtia ja ottaa huomioon, kun oma kumppani, lapsi tai muu tärkeä ihminen käyttää liikaa päihteitä.

Miten toipua läheisriippuvuudesta? -artikkelista löytyy suuntaviivoja siihen, kuinka omaa läheisriippuvuuttaan voi käsitellä ja miten siitä voi toipua.

Irti läheisriippuvuudesta -tehtäväkirja on sinulle, joka koet tarvitsevasi vahvistusta oman elämäsi haltuun ottoon. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit tallentaa tehtävät OmaPäihdelinkkiin ja palata niihin uudelleen aina kun on tarve.

Eron ABC -oppaasta löytyy perustietoa eroavalle tai eroa suunnittelevalle. Oppaassa on pyritty huomioimaan päihde-erityisyys erossa siltä osin, kun se on olennaista. 

Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille
Opas tarjoaa tietoa ja näkökulmia tilanteeseen, jossa perheenjäsen tai muu tärkeä ihminen käyttää huumeita. Aihetta lähestytään ensisijaisesti vanhemman näkökulmasta.

Vinkkejä rahapelaajien läheisille -artikkeliin on koottu voimavaroihin ja talouteen liittyviä vinkkejä ja tietoa ongelmallisesti pelaavien läheisille.