Du är här

Alkoholi

Tehtäväkirjojen tarkoituksena on auttaa Sinua pohtimaan omaa prosessiasi (alkoholin käytön vähentäminen tai lopettaminen) ja tekemään näkymätöntä näkyväksi. Tehtäväkirjat tunnistat kynä-ikonista otsikon vieressä. Alkoholin käytön vähentäminen tai lopettaminen -osio koostuu seuraavista tehtävistä:

Muutos ja motivaatio
Muutoksen vaiheet
Tavoite - vähentää vai lopettaa?
Oma suunnitelma
Vähentäjän viikko-ohjelma
Vähentämisen vinkkejä
Alkoholin käytön lopettaminen

Houkutusten hallinta

Myös retkahduksesta löytyy oma tehtäväkirjansa. 

Tehtäväkirjat voit täyttää ja tallentaa OmaPäihdelinkkiin, kun olet kirjautuneena. Tehtäväkirjat löytyvät sekä OmaPäihdelinkistä että Päihdelinkin Oma-apu-osiosta. Huomaathan, että jos muokkaat jo tehtyä tehtäväsivua, viimeisin versio tallentuu edellisen päälle. Aiempia versioita ei voi tallennuksen jälkeen palauttaa. Voit halutessasi myös tallentaa tehtäväkirjan sivut konellesi PDF-muodossa tai tulostaa sivun. 

Otamme mielellämme vastaan palautetta tehtäväkirjoista.

Lisäksi oma-avusta löytyy seuraavat alkoholiaiheiset materiaalit:

Juomisen hallinnan opas on tarkoitettu niille, jotka haluavat toteuttaa muutoksen juomatavoissaan. A-klinikkasäätiön asiantuntijalääkärit opastavat lyhyillä videoilla, kuinka juomisen voi saada hallintaan.

Selvästi hyvä ikä -opas on suunnattu kaikille ikääntyville, jotka haluavat arvioida omaa elämäntilannettaan ja tukea omaa hyvinvointiaan.

Tipaton tammikuu -teemasivut sisältävät tietoa ja keinoja tipattoman kuukauden viettämiseen. Päihdelinkissä vietetään Tipatonta tammikuuta vuosittain, mutta kuukauden juomattomuus kannattaa koska tahansa.