Olet täällä

Tyhmyydestä...

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Tyhmyydestä...

ViestiKirjoittaja jumpura » 9.9.2020 14:36:41

Tyhmyydestä sakotetaan, niin sanotaan, se voi olla...

Sakissa tyhmyys tiivistyy, niin myöskin sanotaan, sekin voi olla...

Ei se ole tyhmä joka pyytää, se on tyhmä joka maksaa, tälläkin tavalla sanotaan... Mutta, mutta, tässä rivien välistä sanotaan että maksajan oma vika, mitäs alunperinkään läksi olemaan tyhmä.

Mutta jos tuo edellinen pätee niin eikös silloin sanonta "Ei se ole väärintekijä joka on vahva ja anastaa, se on väärintekijä joka heikkouttaan ei puolusta omaisuuttaan." ole pätevä ihan yhtä vankoin perustein?

En halua politisoida tätä dilemmaa, tämän palstan ei kuulu olla poliittisten vääntöjen tyyssija, vaikka eduskunnan poliittista keskustelua juuri katselenkin, ja tämmöisiä tuli mieleen...
- kuka mummon lumeen sorti? -
jumpura
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 108
Liittynyt: 8.5.2019 11:51:41

Re: Tyhmyydestä...

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 10.9.2020 05:15:53

Jotkut pitävät tyhmyytenä oppimisvaikeuksia, heikkoja matemaattisia taitoja tai alhaista ÄO:ta. Ainakin ennen vanhaan noita piirteitä pidettiin joko tyhmyytenä tai laiskuutena.

Minä en ajattele niin. Nuo mainitut ovat haasteita, joiden kanssa voi oppia pärjäämään tai jotka voi jopa voittaa. Tyhmyys on eri asia, ja minusta se on hieman samaa kuin typeryys. Se on vahingollisempaa. Voisin nimetä esimerkkinä jonkun suurvallan johtajan, mutta en nimeä, koska ei politiikkaa. :)
Tyhmyys/typeryys voi olla myös tahallista väärinymmärtämistä, tarkoitushakuista vääristelyä, rasismia ja muuta ihmisten eriarvoistamista.

Tyhmyys on myös kyvyttömyyttä ottaa vastaan muita argumentteja kuin omansa, ja kyvyttömyyttä myöntää olleensa väärässä silloin kun on ollut väärässä. :idea:
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3297
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Tyhmyydestä...

ViestiKirjoittaja Varpusparvi » 24.3.2021 17:59:17

Niin. Nykyään kirjoitushäiriöstä, alkoholistia, nistiä tai Aspenbergin-syndroomasta kärsivää henkilö pidetään tyhmänä vaikka heillä voi olla korkea ÄO. Itse aloitin kirjojen lukemisen 8-vuotiaana. Nykynuoret ei pahemmin lue enään kirjoja. Kirjojen lukeminen ruokkii kognitiivisä taitoja ja mielikuvitusta.
Varpusparvi
 


Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa