Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Lisätietoa verkkoneuvonnasta

tietokoneen näppäimistö

Päihdelinkin verkkoneuvonta tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää neuvontaa. Vastaajina on eri alojen ammattilaisia ja myös kokemusasiantuntijoita.

Ammattilaisvastaajat ovat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita päihde- ja riippuvuustyön ammattilaisia. Kokemusasiantuntijat ovat omakohtaisista ongelmista toipuneita tai heidän läheisiään, neuvontapalvelussa toimimiseen koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Kysyjä voi itse valita, haluaako vastauksen ammattilaiselta vai kokemusasiantuntijalta.

Neuvontapalvelun käyttäminen on nimetöntä ja luottamuksellista. Palvelussa käytetty järjestelmä salaa kysymyksen lähettäjän tiedot. Älä liitä viesteihisi mitään henkilötietoja.

Neuvontapalvelun vastaajien työn helpottamiseksi kysymyksen jättäjiltä kysytään taustatietoja, joihin vastaaminen on vapaaehtoista. Kysyjää ei voida tunnistaa taustatietojen perusteella.

Vastauksen ensimmäiseen kysymykseen saa noin viidessä arkipäivässä, joskin toisinaan syntyy ruuhkatilanteita. Jos kyse on kiireellisestä tilanteesta, ole yhteydessä hyvinvointialueesi sairaalapäivystykseen tai soita hätänumeroon 112.

Vastauksen voit hakea tunnusluvulla, jonka saat kysymyksen lähettämisen jälkeen. Muista tallentaa tunnuslukusi! Jos et saanut tunnuslukua kysymyksen lähettämisen jälkeen, ota yhteyttä Päihdelinkin ylläpitoon: paihdelinkki(at)a-klinikka.fi.

Neuvontapalvelusta ei saa päihteiden käyttöä, valmistusta tai haittoja edistävää eikä rikosoikeudellista asiantuntemusta edellyttävää tietoa. Emme myöskään vastaa opiskelijoiden opinnäytetöihin tai koulutehtäviin liittyviin kysymyksiin.

Kysymyslomakkeen tietoja voidaan käyttää tutkimusaineistona. Lisäksi neuvontapalveluun lähetettyjä kysymyksiä vastauksineen saatetaan julkaista muokattuna Päihdelinkin usein kysyttyjen kysymysten palstalla. Näissä tapauksissa aineistoa käsitellään siten, ettei yksittäisiä ihmisiä voida tunnistaa.

Tutustu myös:

Neuvontapalvelun käyttöehdot
Päihdelinkki.fi tietosuojaseloste

Päihdelinkin sivustoa koskevat palautteet pyydämme lähettämään palautelomakkeen kautta.