Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Läheisille

Uusi Minä on verkkokurssi läheisriippuvuudesta vapautumiseen. Se lähettää sinut muutosmatkalle, jonka tavoitteena on onnellisempi, tiedostavampi ja tasapainoisempi elämä. Lähde mukaan!

Läheisen huoneentauluun on koottu ajatuksia, joita läheisen voi olla hyvä pohtia ja ottaa huomioon, kun oma kumppani, lapsi tai muu tärkeä ihminen käyttää liikaa päihteitä.

Miten toipua läheisriippuvuudesta? -artikkelista löytyy suuntaviivoja siihen, kuinka omaa läheisriippuvuuttaan voi käsitellä ja miten siitä voi toipua.

Irti läheisriippuvuudesta -tehtäväkirja on sinulle, joka koet tarvitsevasi vahvistusta oman elämäsi haltuunottoon.

Eron ABC -oppaasta löytyy perustietoa eroavalle tai eroa suunnittelevalle. Oppaassa on pyritty huomioimaan päihde-erityisyys erossa siltä osin, kun se on olennaista. 

Kun lapsi käyttää huumeita – opas vanhemmille ja läheisille tarjoaa tietoa ja näkökulmia tilanteeseen, jossa perheenjäsen tai muu tärkeä ihminen käyttää huumeita. Aihetta lähestytään ensisijaisesti vanhemman näkökulmasta.

Vinkkejä rahapelaajien läheisille -artikkeliin on koottu voimavaroihin ja talouteen liittyviä vinkkejä ja tietoa ongelmallisesti pelaavien läheisille.