Olet täällä

Hyvä psykiatri

Mitä sinulle kuuluu? Tervetuloa olohuoneeseen! Olohuoneessa voit keskustella kaikista mielen päällä olevista aiheista, jotka eivät suoranaisesti sovi muiden teemojen alle. Sana on vapaa, mutta muistathan lukea ensin Päihdelinkin säännöt. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Hyvä psykiatri

ViestiKirjoittaja esaano48 » 26.8.2022 20:43:55

Onko kenelläkään suositella hyvää psykiatri helsingissä? Elämän tilanteeni on todella kuralla tällähetkellä ja se aiheuttaa unettomuutta, masennusta, ahdistusta ja nyt paniikkikohtauksia.

Olen köynnyt lääkärissä ja saannut yhden opomax 30kpl ja Imovanea 2×10kpl
Lääkärini sanoi, että ei uusi reseptejä vaan pitäis yrittää olla ilman. Ohjeeksi hän antoi hengitysharjoituksia ja meditaatiota.
Nämä nyt ei kuitenkaa auta vaikka kuinka hengittelesi ja meditoisi....ajatuksia kun ei vaan saa pois eikä fyysisia oireita.

pitkäaikaista masennuslääkettä en halua koska tiedän että tämä kaikki löhtee pois kunhan vaan saan asiani järjestykseen (taloudellinen tilanteeni sekä selviän erosta)

Vinkkejä kenelle kannattaa mennä?
esaano48
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 26.8.2022 20:37:01

Re: Hyvä psykiatri

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 27.8.2022 06:21:56

Moi.

Yksityisillä lääkäriasemilla on psykiatrian lääkäreitä, mutta niillä käyminen on varsin tyyristä. Yhden lyhyen käynnin hinnat on yleensä 50 eurosta ylöspäin.

Halvemmalla voisit yrittää hakeutua Helsingin kaupungin psykiatrian poliklinikalle. Sinne tarvitaan kuitenkin lähete, jonka sinulle voi kirjoittaa esim. terveysaseman lääkäri tai se sama joka kirjoitti sinulle lääkkeitäkin.

Helpointa ja halvinta (ilmaista) on kuitenkin päästä päihdepoliklinikalle, mikäli sinulla on ongelmia päihteiden tai lääkkeiden käytön kanssa. Päihdepoliklinikoita on Helsingissä neljä (Laakso, Malmi, Kalasatama, Vuosaari). Niissä kaikissa on vastaanotto ilman ajanvarausta joka arkiaamu klo 8.30 - 10.30. Niihin voi myös soittaa ja kysyä tarkkaa vastaanottoaikaa.
https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terve ... liklinikka
Päihdepoliklinikalta voidaan myös ohjata psykiatrian poliklinikalle, mutta se edellyttää hieman tilanteesi arviointia.

Huom. päihdepoliklinikalla ei yleensä koskaan kirjoiteta eikä uusita bentsoreseptejä, eli lääkkeitä sieltä ei kannata mennä hakemaan. Bentsoja käytetään vain katkaisuhoidossa ja siinäkin pieniä määriä.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3529
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17

Re: Hyvä psykiatri

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 21.9.2022 03:27:24

vadelmamunkki kirjoitti:Huom. päihdepoliklinikalla ei yleensä koskaan kirjoiteta eikä uusita bentsoreseptejä, eli lääkkeitä sieltä ei kannata mennä hakemaan. Bentsoja käytetään vain katkaisuhoidossa ja siinäkin pieniä määriä.Tuli mieleen vielä sellaista, että jos jollakulla on pulmana nimenomaan bentsojen tai bentsoreseptin loppuminen, niin päihdeklinikalle kannattaa kuitenkin mennä. :idea: Siellä ei kirjoiteta eikä uusita reseptiä, mutta voidaan toteuttaa bentsovierotus eli niiden rauhallinen alasajo avohoitona.
Tosin jos käyttömäärät on suuria ja riippuvuus kova, silloin kyseeseen tulee vain laitosvierotus ihan huumevierotusosastolla.
¤ Siitä on lähdettävä että tähän on tultu. ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 3529
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17


Paluu Olohuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa