Olet täällä

Uusi vertaiskeskustelija aloittaa maaliskuussa 2020

Käyttääkö puolisosi, läheisesi tai vanhempasi alkoholia ongelmallisesti? Älä jää yksin. Kotikanavalla keskustellaan asioista ja ongelmista, joihin voi törmätä kotona alkoholin kanssa.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Uusi vertaiskeskustelija aloittaa maaliskuussa 2020

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 28.2.2020 14:17:42

Kotikanavalla aloittaa maaliskuussa 2020 uutena vertaiskeskustelijana KokeNet-palvelun koulutettu kokemusasiantuntija, Juhapetteri. Hän esittäytyy tässä ketjussa aloittaessaan.

Kotikanavan keskusteluiden osalta vertaistukeen perustuva toimintaperiaate pysyy ennallaan. Vertaiskeskustelija toimii keskustelun lisänä ja pyrkii varmistamaan, että jokainen Kotikanavalle saapuva keskustelija tulee kohdatuksi.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin
Päihdelinkin toimitus
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2419
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Re: Uusi vertaiskeskustelija aloittaa maaliskuussa 2020

ViestiKirjoittaja juhapetteri » 5.3.2020 10:52:03

Tervehdys;

Olen Juhapetteri. Sairastuin aikanaan vakavaan mielenterveyden häiriöön ja olin useamman vuoden sairauslomalla kunnes palasin monien vaiheiden jälkeen takaisin työelämään. Sairauteni aikana ja uutta uraa rakentaessani tutustuin omakohtaisesti suomalaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmään ruohonjuuritasolla. Työni kautta sote-uudistus ja nyt viriävä sotu-uudistus ovat tulleet minulle tutuiksi. Näistä lähtökohdistani pyrin aina tarkastelemaan asioita ja ilmiöitä useista vaihtoehtoisista tulokulmista.

Olen perehtynyt omaisena, läheisenä, ystävänä ja työni kautta monien heikossa asemassa olevien henkilöiden rinnallakulkijana mm. seuraaviin aiheipiireihin: Läheisriippuvuus, päihteet ja huumeet, korvaushoito, kuntouttava työtoiminta, sosiaaliturva, mielenterveyden häiriöt, yhdenvertaisuus, vammaisuus, omaishoito sekä sovittelutoiminta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä on siiloutunut, hajallaan ja sirpaleinen. Vaikeassa asemassa olevan ihmisen - yksilön - on vaikeaa lähteä etsimään apua itselleen. Tällä foorumilla pyrin asiantuntijaroolin ohittamalla ja kokemusasiantuntijuutta painottaen auttamaan monia eri tavoin jumissa olevia henkilöitä jäsentämään omaa tilannettaan ja rohkaisemaan heitä löytämään tarvitsemaansa apua ja tukea vaikeuksista selviämiseen.

Oma mottoni on: "Sisulla solmut aukeavat - umpisolmutkin!"
juhapetteri
Vertaiskeskustelija
 
Viestit: 54
Liittynyt: 28.2.2020 13:32:10


Paluu Kotikanava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa