Olet täällä

Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja Fridas » 30.9.2019 10:12:42

En ole kirjoittanut tänne pitkään aikaan. Kummempia kuulumisia ei ole, olen edelleen salatissuttelija. Mutta olen nyt saanut kokeiltua useampia kahden viikon juomattomia pätkiä. Ja voi herranjestas miten illat ovat pitkiä, kun ei juo! Aikaisemmin ne vilahtivat hujauksessa tässä koneella istuessa, kun sai sen kaksi - neljä viinilasia samalla siemailla menemään.

Mutta nyt. Kello on vain sitkeästi viisi tai kuusi, korkeintaan seitsemän. Aikaisemmin arki-illat kuluivat nopsaan, aina oli kello 22. Ihan kummallista.

Tämä ei ole pelkästään hyvä asia, vaan on herättänyt kummaa levottomuutta. Tylsääkin on ehkä ollut?

Toisaalta kaikki se ärtyneisyys, josta yleensä kärsin (tai läheiseni kärsivät) on ollut poissa. Jaksan vastoinkäymiset paljon paremmin. Mikä on ironista, sillä juuri humaltumallahan minä yritin kestää niitä, mutta ei se onnistu.

En halua jättää alkoholia kokonaan, edelleenkään. Haaveilen päivämäärästä 12.10. kun on juhlat ja aion lopettaa tämän nyt 9 pv kestäneen juomatauon. Tavoitteena on edelleen olla juomatta arkisin _aina_ ja elää elämää niin, että ihan joka viikonloppukaan ei ole pakko ottaa.

Miten teillä muilla juomataukojen illat sujuvat?
Fridas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 106
Liittynyt: 12.10.2018 17:36:21

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja juhanikari » 30.9.2019 11:35:32

Kyllähän mullakin juomataukojen aika kuluu hitaammin kuin iltaisin lipitellessä. En ole ollut esim koskaan mikään kirjojen lukia. Telkkaria tulee katsottua, netissä roikuttua ja koiraa lenkitettyä. Pidän kuitenkin pidempiäkin juomataukoja etten joutuisi tilanteeseen etten enää voisi juoda ollenkaan jos sisäkalut pettäisivät.

t. Juhani
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1124
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja Varjolilja » 30.9.2019 12:33:42

Kyllä se aika vähän mateli etenkin perjantai- ja lauantai-iltaisin! Ja ärtymys oli mukana...
Mä oon aina ollut hyvä tuijottamaan kaikkea ”aivot narikkaan” ohjelmia.

Kaikkein haastavin juttu mulle on ollut asioiden tekemisen opettelu ilman sitä viinilasia ja niin, että siitä nauttisi. Viinilasi oli niin pitkään mun kaverini. Sen kanssa katsoin telkkaa, siivosin sienet, leivoin, tein ruokaa... tekemistä olisi ollut, mutta ilman viiniä se tuntui tylsälle.

Minä ratkaisin asiaa niin, että mietin mitä asioita haikailin silloin kun join. Koska olin krapulassa en saanut tehtyä jotakin ja se kaivoi aina sunnuntaisin mieltäni. Sunnuntai - ahdistus. Sitten aloin toteuttamaan noita asioita. Varasin lippuja teatteriin, keikoille jne. Ja noita tapahtumia sitten odotin. Kun olin siellä juomatta sain tosi hyvän mielen! Koin onnistumista. Ja mieli oppii kyllä uutta. Toki sen eteen on ponnisteltava, mutta kun toistaa asioita uudella tavalla, siitä tulee arkea ja pikkuhiljaa se viinilasi ei enää kuulukaan asiaan.

Sulla on hyvä suunnitelma! Tsemppaan sua siinä!
Pienin askelin pitkätkin taipaleet taitetaan! Ole armollinen itsellesi.
Avatar
Varjolilja
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 561
Liittynyt: 14.9.2018 11:08:59
Ollut juomatta

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja SW10 » 30.9.2019 15:36:44

Joo, kyllahan se aika menee hitaammin kun ei juo. Mulla meni viikonloppu siten etta lauantaina en juonut (periaatteeni on olla juomatta pe ja la koska siita voi lahtea putki paalle). Sunnuntaina olin kavereilla ja siina vahan juotiin ja pulistiin. Aika meni siivilla! Kello oli akkia iltayhdeksan ja piti lahtea kotiin ja tuntui etta bileet jai vahan kesken. Lauantaina menin aamulla lenkille. Lenkkikaveri tosin perui viime tipassa kun oli onnistunut puukottamaan katensa leipoessa ja joutui tikattavaksi ensiapuun. Lenkin jalkeen tunnit todella matelivat. Koitin sitten vahan shoppausterapiaa, eli ostin uuden astiaston ja muuta kivaa ja muutenkin oikein luuhasin tavaratalossa ja mietin mitas kivaa sita viela ostais. Luottokorttilaskua odotellessa…
Viikolla jos juo niin yhtakkia kello tulee 9/10. Jos otan niin lopetan yleensa 8/9 aikoihin, jotta on 12tuntia ennenkuin on toissa. Tuossa kun podin flunssaa toissa viikolla ja iltaisin en voinut tehda oikeastaan mitaan (en ainakaan lenkkeilya) niin meni kylla hitaaasti aika. Sitten vain ajattelin etta hyva ettei aika mene nopeasti kun sita kuitenkin on meilla kaikilla rajallinen maara.
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 296
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut raittiina

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja venkku » 30.9.2019 17:18:50

Hitaasti se aika matelee täälläkin, näin selvänä ollessa. Mikähän sitä aikaa vaivaa, tahalleen kiusaa meitä. :lol: Helposti semmonen pari tuntia vois nappasta pois että ois samassa ajassa kun juodessa. Myös viikot menee paljon hitaammin selvänä, ja tuntuu että aikaa ois mennyt paljon enemmän ja sitten sitä toteaakin että enhän mä ole ollut juomatta kuin 3päivää tai jotain vastaavaa. :lol: Millä sitä tän ajan täyttäis, monissakin ketjuissa on pohdiskeltu sitä tylsyyttä mikä juomattomuudesta tulee. Ja kun ei jotenkin jaksa edes aloittaa mitään uutta tekemistä, ei jaksa innostua mistään. Onko muilla samaa fiilistä?
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 245
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja Fridas » 30.9.2019 17:26:28

Minä taas olen huomannut olevani paljon aloitekykyisempi, kun jätän sen parikin lasia viiniä juomatta. Saan aikaan valtavasti (silti aikaa jää iltaisin yli, kummallista).

Itsellänikin viinilasillinen on ollut seuralainen joka ilta tai ainakin monta kertaa viikossa mm. siivoiluun, kokkaamiseen, lukemiseen, töiden tekemiseen koneella, somettamiseen, telkkarin katseluun... you name it.
Fridas
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 106
Liittynyt: 12.10.2018 17:36:21

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja Onneli47 » 30.9.2019 17:43:37

Täytyy sanoa, että varsinkin kaupunkilomalla, melko lyhyellä tuntui aikaa olevan paljon enemmän kun sen vietti koko ajan selvinpäin verrattuna siihen, että aikaisemmin nautti siellä täällä lasillisen skumppaa ja viinit ruokailujen
yhteydessä. Ja välillä sellainen matkailuun liittyvä odottelu tuntui pitkältä kun lasillisella ei voinut jouduttaa ajankulkua.

Normiarjessa minusta on nykyään pelkästään positiivista, että aika kuluu hitaammin, varsinkin vapaa-aika. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin on ihanaa, kun aikaa on vaikka kuinka ja ehtii siitä huolimatta ajoissa nukkumaan kunnon yöunet.
Onneli47
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 435
Liittynyt: 6.6.2018 17:14:46
Ollut juomatta

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja romukasa » 1.10.2019 07:29:05

Joo. Tuttu tunne. Sitä miettii - varsinkin kun illat pimenee niin aikaisin - jo klo 19 että voisiko mennä nukkumaan. Pitäisi kehittää paljon harrastuksia, mutta ottaa myös parisuhde huomioon (tai lapsi lapsiviikoilla). Jälkimmäinen on onnistunut melko hyvin, kun olen alkanut järkkäämään toimintaa nuorimmalle ja hänen kavereilleen. Pöytäroolipelit rulaa. :D Mutta niitä ei voi harrastaa samoissa määrin lapsivapaalla kun naisystäväkin kaipaa minulta aikaa.

Tänään Borderlands 3:n läimimistä baarin sijaan kun naisystävä on omissa harrastuksissaan.
romukasa
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 206
Liittynyt: 28.5.2018 20:27:16

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja venkku » 2.10.2019 19:14:08

Kotitöissä, siivoamisessa ja semmosessa olen kyllä nykyään aktiivisempi selvänä, ennen muka niihinkin hommiin tartti olla olutta kyytipoikana. Mut sitten kun pitäis tehdä jotain kodin ulkopuolella,tai mennä vaikka lenkille, niin en taho saada aikaiseksi. Ehkä sitä pitää olla kauemmin juomatta että jaksaa alkaa kiinnostaa esim.liikkuminen ja muu tekeminen enemmän.
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 245
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: Kun aikaa on valtavasti - kun ei juo

ViestiKirjoittaja Työtäonneneteen » 23.10.2019 17:19:35

Omaa päihteettömyyttäni voi motivoida kokemus, että aikaa menee hukkaan. Olen motivoitunut opiskelemaan, ja huomasin pari kuukautta sitten miten päihteettömyys toi lisäaikaa elämiseen. Olin aivan häkeltynyt.

Nyt parin kuukauden opiskelun aikana olen juonut viiniä pe ja la, ja sunnuntaina kauhea morkkis siitä, että aika meni hukkaan. Olsin voinut käyttää edes pari-kolme tuntia lauantaina opiskelun vaatimaan suunnitteluun. Ei, jatkoin viinin kittaamista.

Tämä on minulle uusi ymmärrys päihteistä: ne ovat aikarosvo. Vievät aikaa kuntoilulta, opiskelulta, ihmisten kanssa olemiselta ja vaikka ihan kodin siisteydeltä ja omalta vaatehuollolta.
Eipä tässä muuta.
Työtäonneneteen
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 8.8.2019 18:57:23


Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa