Olet täällä

Vääriä uskomuksia velkaongelmista, osa 1/2

Valtti tarjoaa vertaistukea liikaa pelaaville. Katso myös pelihaittoja ehkäisevän ja vähentävän Peluurin palvelut. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Vääriä uskomuksia velkaongelmista, osa 1/2

ViestiKirjoittaja Päihdelinkin toimitus » 31.3.2022 09:09:17

Talous- ja velkaviikko: Vääriä uskomuksia velkaongelmista osa 1/2

➡️ Ulosotto vie kaikki tulot ja omaisuuden:
Ei vie! Tavanomaisista palkkatuloista ulosotto voi viedä kolmasosan. Jos palkkatulot ovat pienet niin vielä vähemmän. Ja jos tulot jäävät alle ulosoton suojaosuuden niin eivät saa ottaa mitään. Esim. tällä laskurilla voi laskea minkä verran ulosotto voisi mistäkin nettotulosta ottaa: https://www.rotvallinreunalla.fi/laskur…/ulosotto_laskin.htm

Voi olla niinkin, että ulosotossa elämiseen jää enemmän rahaa kuin ennen sitä maksaessa velkoja itse eri velkojille tai perintään. Ulosotto ei vie myöskään mitään tavanomaista kodin irtaimistoa. Ainoastaan arvokkaampaa kiinteää omaisuutta voivat joissain tilanteissa ulosmitata, jos sellaista sattuu omistamaan. Näitä ovat esim. mökki, loma-osake, metsäpalsta tai omistusasunto.

➡️ Velat periytyvät:
Eivät onneksi periydy! Lapset eivät siis voi joutua maksamaan vanhempiensa velkoja. Mutta, jos kuolinpesällä on varallisuutta tai omaisuutta, pitää siitä ensin maksaa kuolinpesän velkoja. Se voi vähentää perinnöksi jaettavaa rahaa. Velat jäävät velkojien tappioksi, jos kuolinpesällä ei ole varallisuutta.

Vielä tänään ja huomenna ehdit kysyä Takuusäätiön asiantuntijalta, käytä siis tilaisuus hyväksesi! Voit jättää kysymyksesi suoraan tänne Valttiin.

Kuva
Avatar
Päihdelinkin toimitus
Ylläpito
 
Viestit: 2394
Liittynyt: 11.3.2002 01:01:01

Paluu Valtti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa