Olet täällä

Läheisen huumeiden käyttö paljastui

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Läheisen huumeiden käyttö paljastui

ViestiKirjoittaja Mitä teen » 25.6.2020 13:49:01

Sain tänään selville, että poikaystäväni käyttää huumeita. Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, mutta mitä minun pitäisi nyt tehdä? Lääkkeitä on hallussani tällä hetkellä enkä tiedä mitä niille pitäisi tehdä? Miten lähden avaamaan tilannetta? Olen aivan hukassa.
Mitä teen
 

Re: Läheisen huumeiden käyttö paljastui

ViestiKirjoittaja Plinkin tiimi » 30.6.2020 07:40:02

Moi!

Kirjoitat, että olet juuri saanut selville, että poikaystäväsi käyttää huumeita. Mietit, miten asia tulisi käsitellä. Viestistäsi on kulunut muutama päivä aikaa. Miten tilanne eteni? Oletteko jutelleet asiasta?

Jos haluat jutella ammattilaisen kanssa tilanteesta (nimettömästi, maksutta), niin seuraavat tahot voivat auttaa:

Ympärivuorokautinen valtakunnallinen päihdeneuvontapuhdelin p. 0800 90045

Irti Huumeista ry:n päivystävä puhelin p. 0800 98 066 arkisin 9-15 ja 18-21 (ei pe illat). Palvelu on maksuton. Huom. Irti Huumeista puhelin on kesätauolla seuraavasti: ilta-aika tauolla 19.6.-31.7. ja päiväaika 1.7.-31.7.

Yst.terv. Tiia / Plinkin tiimi
Avatar
Plinkin tiimi
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 62
Liittynyt: 31.1.2020 09:05:44

Re: Läheisen huumeiden käyttö paljastui

ViestiKirjoittaja Johanna » 17.11.2020 10:10:59

Hei, Mitä teen!

Kysyit, mitä tehdä kun läheisen huumeiden käyttö on paljastunut. Yksiselitteistä vastausta ei varmasti kenelläkään ole. Neuvoksi voisin antaa, että aluksi kannattaa selvittää omat ajatukset. Jos läheisen huumeiden käyttö paljastuu täytenä yllätyksenä, voi shokki olla kova, tunteet ja ajatukset yhtä pyörremyrskyä, mikä ei ihan heti hellitä, se on normaali reaktio.

Kun alun tunteiden sekamelska on tyyntynyt, kannattaa ensisijaisesti ottaa asia vakavaksi puheenaiheeksi. Huumeidenkäyttäjän reaktiot tietysti vaihtelee suuresti, vastaan voi tulla täydellinen kieltäminen, agressiivinen suhtautuminen, asiallinen keskustelu tai aivan kaikkea näiden väliltä. Jatko riippuu tietysti siitä, mihin olette yhdessä keskustelun avulla päässeet.

Kun olette yhdessä saaneet asiaa avattua, on varmasti sinulle muodostunut jonkinlainen tunne siitä mitä haluat tehdä asian suhteen. Ohjeeksi kaikille huumeidenkäyttäjien läheisille haluan muistuttaa, että ajattele asiaa omasta näkökulmastasi, älä huumeidenkäyttäjän.

Kysymyksestäsi on kulunut jo aikaa, olisi mukava tietää, miten teillä nyt sujuu?

Terveisin
Johanna
Johanna
Vertaiskeskustelija
 
Viestit: 42
Liittynyt: 22.10.2020 08:41:43


Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa