Olet täällä

Päihdeongelmaisen isän tapaaminen

Vilpola on keskustelualue huumeiden käyttäjien läheisille. Huoli läheisestä on suuri kun epäilys tai tieto huumeiden käytöstä tulee ilmi. Tule vilvoittelemaan tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Vilpolassa kaikki tunteet ovat sallittuja.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Päihdeongelmaisen isän tapaaminen

ViestiKirjoittaja Äidinhuoli » 19.8.2020 02:05:53

Hei,

Huolenani on hieman alle vuoden ikäisen lapseni isä ja heidän tapaamiset. Taustastamme sen verran, että olemme lapsen isän kanssa eronneet vauvamme ollessa muutaman viikon ikäinen. Eron syynä oli päihteet ja niistä johtuva jatkuva riitely. Isän pilven poltto oli päivittäistä ja jos pilvestä halusi hetkeksi irtaantua, niin tilalle tuli siksi aikaa rauhoittavat lääkkeet. Isä ei ole tavannut lasta eron jälkeen.

Nyt on alkamassa ensin valvotut tapaamiset joista siirrytään tuettuihin, jos kaikki sujuu hyvin. Tuettuja tapaamisia ei ymmärtääkseni järjestetä kovin pitkään, jos kaikki näyttää sujuvan hyvin. Näissähän päihteettömyys tarkistetaan valvojan toimesta silmämääräisesti.

Toivon lapsen ja isän suhteen kehittyvän, mutta kannan silti huolta tulevasta ja siitä, että kun tuetut tapaamiset joskus loppuvat ja isä haluaa ja kokee pystyvänsä hoitamaan lasta päivän tai viikonlopun verran, niin kuinka päihteettömyys silloin tarkistetaan? Aiemmin yritin puhua seuloista, mutta näistä isä kieltäytyy jyrkästi. Ymmärtääkseni myös isän uusi puoliso käyttää samoja päihteitä kuin isä. Molemmat ovat työssä käyviä, mutta tämä ei aiemminkaan rajoittanut isän päihteiden käyttöä. Pelkään, että joudun antamaan lapseni ihmiselle/ihmisille, joiden tiedän varmuudella käyttävän päihteitä / lääkkeitä.

Sosiaalityöstä on vain rauhoiteltu, että katsotaan tilannetta kun sen aika on, mutta ymmärtääkseni isää ei voida pakottaa seuloihin.

En tiedä miten muotoilisin kysymykseni, mutta kuulisin mielelläni, jos jollakulla on kokemusta tai tietoa vastaavasta ongelmasta. Kiitos etukäteen.
Äidinhuoli
 

Re: Päihdeongelmaisen isän tapaaminen

ViestiKirjoittaja Johanna » 13.11.2020 17:19:11

Hei Äidinhuoli!

Kerroit huolestasi lapsen ja päihdeongelmaisen isän alkavista tapaamisista. Voin kuvitella huolesi määrän. Valitettavasti minulla ei ole antaa sinulle mitään täsmätietoa. Kokemukseni perusteella lastensuojelun toimiin ja päätöksiin on voinut luottaa, ne ovat aina lapsen eduksi. Kannattaa aina ottaa lastensuojeluun yhteyttä, jos tilanne hiukankin muuttuu negatiiviseen suuntaan, uskon, että he reagoivat herkästi, kun kuitenkin on kyseessä pieni lapsi, joka ei itse vielä kykene itseään puolustamaan tai asioita selventämään.

Hienoa kuitenkin on, että haluat päihdeongelmasta huolimatta isän ja lapsen suhteen kehittyvän. Siitä voi parhaassa tapauksessa kehittyä isälle merkittävä syy raitistua.

Olisi mukava kuulla, miten teillä nyt menee ja onko tapaamiset olleet onnistuneita?

Terveisin
Johanna
Johanna
Vertaiskeskustelija
 
Viestit: 48
Liittynyt: 22.10.2020 08:41:43


Paluu Vilpola

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa