Olet täällä

SW10 tervehtii vahentajia

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Amalia (poistunut käyttäjä) » 2.9.2020 20:00:55

SW10 kirjoitti:Keskiviikko mennyt kohtuu hyvin. Otin eilen. melatonin tabletin (jenkeista ostettu vahvempaa kamaa) kun olin jotenkin ylipirtealla paalla illalla ja pelkasin etten saa unta ollenkaan. No tulihan se sielta mutta ollut hiukan tokkurainen olo koko paivan. En viitsi nyt edes lenkille lahtea toiden jlk kun vetta tulee ja jonkin verran vasyttaa Jo vaikka klo vasta 18. Kaljaa eika muutakaan alkoa tee mieli. Loho-ilta siis tiedoosa :)


Kiva kuulla, että pärjäät! Löhöiltojakin tarvitaan :mrgreen: Tipattoman myötä minun ennen pelkäämäni "tylsyys" ei tunnukaan niin pahalta, sitä sietää, kun jaksaa muuten paremmin. :D Hyvää jatkoa sinullekin!
Amalia (poistunut käyttäjä)
 

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Amalia (poistunut käyttäjä) » 3.9.2020 09:30:08

Hei vielä SW10,

mainitsit aiemmin, että olet lopettanut kahvin/kofeiinin. Saitko vieroitusoireita? Paljonko kahvia joit ennen lopettamista ja lopetitko ns seinään? Toimiiko vatsasi paremmin? Tai mitä muuta olet huomannut lopettamisen aiheuttaneen?

N vuosi sitten, kun minulle tuli hyvänlaatuista asentohuimausta, luin jostain, että kahvi voi pahentaa sitä ja yritin olla juomatta kahvia. Mutta lopulta en kestänyt ihan hirveää päänsärkyä, mikä vieroituksesta seurasi, vaan aloitin aamukahvini uudestaan alle viikossa, päänsärky loppui heti. En ole kahvin suurkuluttaja, juon mukillisen (3 kp) aamuisin ja yleensä se riittää koko päiväksi. Mutta kahvi kiihdyttää suolen toimintaa ja pelkään, että kaikki aamiasella nauttimani ravinto ei ehdi imeytyä kunnolla, kun jo pitää tyhjentyä. Ja viime aikoina ei Presidenttikään ole maistunut niin hyvältä, kuin ennen, niin on käynyt mielessä, että voisiko kahviakin ainakin vähentää. Tosin kahvin sanotaan ehkäisevän diabetesta - minulla ei sitä ole, mutta sokerit ovat olleet hieman koholla, mikä on varmaan johtunut myös oluen lipityksestä ja toivonkin saavani arvot kuriin tipattomalla.
Amalia (poistunut käyttäjä)
 

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 7.9.2020 20:28:46

Hei vaan Amalia. Kahvin kayttoni oli melko maltillista, ehka max 2 kuppia laihaa kahvia per pv. Tai joskus kavin jopa kahvilassa juomassa kunnon vahvat kahvit mutta niista tuli sydamen hakkaamista ja hirveita iltarnergisyyskohtauksia. Kerran olin Lontoossa kaverini kanssa, juotiin matkalla parit tosi stydit kahvit - pyorryin sitten London Eyessa. Lahibaariin kaljalle ja sehan tasoitti. Lopettamisesta ei tullut mitaan sivuoireita. Kaljoittelusta kirjoitan myohemmin lisaa. Paljon tapahtunut parin pv aikana.
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 7.9.2020 20:32:27

Piti viela lisata etta olen tallainen melkein kukkakeppimallinen joten kahvi entisestaan kiihdytti aineenvaihduntaa. Sama kylla kaynyt kaljoittelun kanssa...
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 8.9.2020 16:11:49

Taas oli kostea viikonloppu. Enko jo opi! Syyskuuhan piti olla tipattomalla. Perjantaina tuli kaikenmaailman uutisia niihin nyt sen kummemmin en mene tassa, mutta hainpahan lounastauolla aika monta olutta kaupasta ja tissuttelin ihan huolella/huoletta kolmisen paivaa. Taas sita minun suosikkiolutta, "kevyt"olutta 3.5%. Korkkasin heti perjantai iltapaivasta vaikka viela toita tein ja menihan se iltapaiva / ilta niinkin. Lauantaina ja sunnuntaina aamupaivasta aina kello 20 saakka. Eilen maanantaina oli lomapaiva ja sen verran teki viela mieli etta hain kaupasta vahan lisaa ja tissuttelin iltakuuteen saakka, eli hiukan yli kolme vuorokautta marinointia. Tanaan on sitten arsyttanyt vaikka en nyt missaan kovassa kannissa ollutkaan. Sellaisessa mukavassa olotilassa, jossa ikavat asiat unohtui tyystin. No, tanaan ne on sitten tulleet ihan kunnolla takaisin mieleen. Yo oli taas tyopainajaisia taynna, mutta ihme kylla nukuin silti melko hyvin.
Tasta tulee todella hankala syksy jos viikonloput menee tallaisella 52v (kohta 53v) aijalla samalla tavalla kuin opiskelija-aikoina (tosin opiskelu aikoina en pahemmin ryypiskellyt, vasta vajaa 40vuotiaana alkoi maittamaan.)
Kun katsoo taakse viime viikkoon niin ma-to (ja ed viikonloppu) meni ihan mukavasti eika tullut mielitekoja, mutta sitten perjantaina kun tuli noita uutisia (huonoja ja hyvia) niin piti "nollata". Ja taas tein sen klassisen tempun, etta peruin kaikki menot tekosyihin vedoten, jotta saan mahdollisimman paljon laatuaikaa sohvaryypiskelyyn. Kavin kylla keskustassa lauantaina pikku hiprakassa ostamassa keittioon uudet tuolit ja poydan ja neuvoa antavillahan se onnistui. Saa Nahda minkalaiset sielta sitten tulee ensi viikolla… :?
Jos positiivista hakee niin enpahan tanaan jatkanut tissuttelua. Ei kylla aamulla tehnyt mieli, oli lahinna nalka, kun syominen jai laihaksi kolmena paivana. Ja tanaan on tietysti pienen rangaistuksen paikka eli juoksulenkki illalla.

Ensi perjantaina taytyy seista vaikka paallaan jotta en eksy lahikaupan kaljahyllyille. Tannehan avattiin uusi lahikauppa ja on valitettavasti kirjaimellisesti nurkan takana. Tyypillinen "convenience store", puolet tuoretavaraa (leipaa vihanneksia etc) ja puolet alkoholijuomia. :shock: Lisaksi itsepalvelu joten ei haittaa jos vahan haiskahtaa...
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Amalia (poistunut käyttäjä) » 8.9.2020 19:44:27

Moi SW!

Onhan se tietysti parempi, että juot tuota mietoa olutta, kuin vahvempaa pitkin päivää. Muinoin Ruotsissa minulle kelpasi kioskista saatava folkölkin (2,8 %), ja sitä sitten meni kans hulvattomia määriä, kyllä silläkin tavalla pöhnään pääsi. Se on aika hurja juttu tuo alkoholin veto ... Syömällä hyvin ehkä humaltuminen tuntuisi lievemmältä, meinaan, että jos haluaisit totutella vähempään ...? Syitä juoda kyllä aina löytyy, mitä jos miettisit syitä pitää taukoa ihan kunnolla, niin kroppa saisi levätä?

Tsemppejä, toivottavasti saat sen motivaationkin vähentää ratkaisevasti! :)
Amalia (poistunut käyttäjä)
 

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 9.9.2020 13:08:09

Moi

Joo, saan kylla kitata tuota kevytolutta aika paljon ennenkuin kunnolla tuntuu. Kyseessa paikallinen olut, maku ihan ok ja ei tule narastysta kun vahahiilihappoista. Nyt vaan motivaatiota hakemaan, jotenkin vaan on hukassa se motivaatio talla hetkella… :? Eilen kavi viela niin tyhmasti etta juoksulenkin jalkeen paatin oikaista yhden pienen metsikon kautta, puolipimeassa astuin johonkin liukkaaseen ja teloin polveni sen verran etta kyykkyyn meno sattuu. Eli juoksentelut on poissa kuvioista jonkin aikaa. Kavella sentaan pystyy ilman kipua. Vaikka olen aikamoinen juoppo niin en ole ikina humalassa telonut itseani. Selvin pain tama oli jo neljas kerta viimeisen kuuden vuoden aikana kun jotain tallaista haaveria sattuu. Siina kavi jo mielessa etta haen lahikaupasta muutaman oluen ja laakitsen silla itseani. Ihan minuutiksi tuli tama ajatus mutta meni pois ja lisaksi lompakko oli kotona. :)

Eli syksy nyt ei ole lahtenyt ihan kunnolla kayntiin. Ensi viikonlopuksi oli viela sovittu pitka lenkki lauantaiksi (kun viime sunnuntaina "en kerennyt"), mutta pitanee perua. Jotenkin tassa on sellainen olo etta piirit on todella pienentyneet taman kotityoskentelyn vuoksi - heraan aamulla, aamiainen, tyo, lenkki (joskus kaverin kanssa), illallinen, nukkumaan, toista viisi kertaa per vko. Ennen maaliskuuta oli sentaan joka paiva toimistolle meno ja ainakin naki maisemia matkan varrella ja tyokavereitakin oli kiva nahda (ainakin joitakin). Alussa kotityoskentely oli erittain mukavaa mutta nyt haittapuolet ovat korostuneet oikein kunnolla ja ovat varmaan osasyy tuohon kaljan tissutteluun.

Tanaan on ainakin se hyva puoli etta olutta ei tee mieli joten selvin pain mennaan!
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 9.9.2020 13:13:36

Piti viela lisata tuohon Amalian kommenttiin etta nyt esim viikonloppuna kaljantissuttelun aikana skippasin aamiaisen (yleensa syon isohkon aamiaisen ja vahemman illalla). Normaali lounas ja iltapala/illallinen, mutta kaljastakin tulee tayteen joten luulen etta annoskoot oli normaalia pienempia. Ei ihme etta maanantai aamuna hiukan huippasi… Onneksi en sita tehnyt mita tein silloin kun valkoviinin pauloissa olin: hedelma aamiaiseksi viinin kera, ravintolassa seka lounas ja illallinen, mutta jatin aina puolet syomatta kun piti viinille jattaa tilaa. Eli saatoin lounaaseen/ illalliseen tuhlata 20 puntaa, jolla pystyn ostamaan kolmen paivan ruoat. Ei ihme etta talous oli joskus kuralla…. :shock:
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 11.9.2020 11:30:47

No niin perjantai ja koettelemusten paiva edessa :o Ihme kylla viime viikonlopun tissuttelujen jalkeen olen nukkunut todella hyvin yot. Oikein sikeasti ja aamulla on pitanyt ihan odottaa pari minuuttia jotta heraa kunnolla. Lisaksi polveeni tuli joku ihmeparantuminen :) Eli paasinpa eilen lenkille kun luulin etta pitaa viikko odotella. Eilen illalla olikin sitten niin kamala vasymys lenkin jalkeen, oikein sellainen ei-tahdo-pystyssa-pysya olo ja sinnittelin jotenkuten klo 9 saakka ja oli pakko painua nukkumaan. En tehnyt kuin puolen tunnin juoksulenkin, sellaista holkottelya. Sovin nyt keskelle paivaa tapaamisen, eli kayn lounastunnilla kaverin kanssa "kahvilla" (minulle siis jotain decaff teeta). Tiedan kun kello lyo 5 niin sitten sita taas mietitaan etta hakisikohan muutaman kaljan lahikaupasta. Onneksi olen sopinut seka huomiseksi ja sunnuntaiksi pari tapaamista ja muutakin tekemista, mista en voi luistaa. Itse asiassa huomenna pitaa herata jo ennen 7 mielellaan.

Tuossa katsoin kalenteriani taakse pain ja kylla varsinkin kesalla jos ei ollut sovittuja tapaamisia niin viikonloput lipsahti juopottelun puolelle. Nyt vaan viime viikonloppu oli siita paha etta oli sovittuja tapaamisia ja sitten peruin kaikki. Eli paha lipsahdus silla suomeksi sanottuna valehtelin hyville kavereilleni. Kaljanhimot voittivat. Toivottavasti ei tana viikonloppuna.
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja Amalia (poistunut käyttäjä) » 11.9.2020 13:45:20

Moi SW10!

Miten olisi koukuttava kirja iltapuhteeksi? Jo Nesbøn dekkari pelasti minun ensimmäiset tipattomat iltani, voin suositella (Harry Hole -sarjan viimeisin Veitsi, sopivasti juoposta poliisista Harry Holesta)! :D

Hyvää viikonloppua sinne rapakoiden taakse! :)
Amalia (poistunut käyttäjä)
 

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 17.9.2020 17:51:49

Noniin, viimeisen kaljoitteluputken jalkeen sattui sitten sellaista etta kaljahanat kiinni toistaiseksi. Sain siis toissapaivana (tai yolla pikemminkin) kihtikohtauksen varpaaseeni. En edes muistanut kyseista tautia olevan olemassakaan. Yolla herasin kuumotukseen , kipuun ja jaykkyyteen varpaassa ja googlessa meni loppuyo. Aamulla linkaten laakariin ja kihtihan tuli diagnoosiksi. Laakityksella tosin ihan parin vuorokauden sisaan helpotti, mutta en tassa viela juosta voi ollenkaan. Virtsahappoarvot olivat yli viitearvojen (ei kuitenkaan ihan punaisella ). Ja kuulemma uusiutuu herkasti. Lekuri ei kylla mitaan kommentoinut alkoholin ja varsinkaan kaljan kaytosta, totesi vain etta kylla sa ens viikolla jo juoksulenkille paaset.
Harmittaa tietysti vietavasti, mutta toisaalta oli hyva potku persuksille. Kesa-syyskuussa alkoholin ja varsinkin oluen kaytto on ollut kylla yli viime vuoden joten ei hyva. Nyt vaan raittiita paivia putkeen...

Kiitos Amalia muuten lukuvinkeista. Olin ennen kova lukemaan, mutta en muista yhta kirjaa lukeneeni vuosikausiin. Osasyyna ehka se etta toissa joudun lukemaan teksteja paljon. Ja toisena osasyyna se etta eihan kaljoittelun aikana viitsi mitaan lukea!


Ensi viikolla tulee sitten taas yksi muistopaiva...Kolme vuotta sitten juopottelu oli ajoittain aika hard corea vaikka toissa kaytiin toimistolla. Eraana keskiviikkona erittain kostean aamupaivan ja kostean lounaan jalkeen pomo otti puhutteluun ja sanoi etta pari kollegaa on kommentoinut alkoholin hajusta joka minusta on lahtenyt - etta onko ongelmia? Silloin oli kova viiniputki paalla ja otto alkoi jo aamuneljalta jotta vapinat pysyi jotenkin kurista. Arvaahan sen minka hajuisia sita oltiin puoleen paivaan mennessa. Havetti sitten aivan kamalasti ja siihen loppui tyoaikana toimistolla juopottelu.
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 26.9.2020 12:58:23

Kihtikohtaus meni ohi nopeasti. Laakari viela soitti ja sanoi etta uric acid levels on takaisin normaaliluvuissa. No sitten tuli taas pari huonoa uutista ja vedin sitten 4pv kaljaputken. Tiistaina aloitin ja eilen perjantaina jarruttelin tata paivaa pelaten. Maarat pelottavan suuria 10-14 tlk paivan mittaan aamupaivasta alkuiltaan. Ei kanneja ei orvellysta- sellainen tasainen pikkuhuppeli. Ti ja ke se oli jopa rentouttavaa ja olin ideoita taynna ratkaisekseni pari isoa ongelmaa elamassani (ei alkoonliittyvia). Eilinen tuntui pitkalta kun halusin lopettaa. 6 illalla vika kalja, iltapalaa ja sitten sankyyn painajaisia odottamaan joita ei ihme kylla tullutkaan. Ja mita ihmetta kun herasin aamulla olo oli kuin en olisi kuukauteen juonut. Sehan tassa vaarallista on jos ei tuollainen maara edes pienta heikotusta aiheuta. Alkuillasta olen sopinut lenkin kaverin kanssa. Eilen jo ajattelin etta pitaako taas peruuttaa mutta ajattelin etta menen vaikka oksennus kurkussa...
Ei ole kylla tama alkon kaytto ihan hallinnassa ja tasta syyskuusta tuli sysimusta. Kalenteri nayttaa aivan liian paljon juomapaivia.
Koitan nyt oikeasti ottaa paivan kerrallaan enka edes halua asettaa sen kummempia tavoitteita kuin yksi pv kerrallaan. Vielakin eparoin tuota lopettajiin siirtymista joten roikun taalla. Syksysta on tulossa rankka monen asian suhteen joten pitaa vahan kieli keskella suuta menna. Niinkuin asken totesin niin fyysista krapulaa ei ole mutta kieltamatta mieli hiukan maassa.
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja juhanikari » 26.9.2020 15:12:34

Moi SW10!

Täällä myös yksi kihtipotilas. Kihti iski keväällä nilkkaan. Kun mikroskoopilla oli näytteessä löytynyt kiteitä kihti varmistui ja sain lääkäriltä kortisonipiikin nilkkaan sekä uraatin estolääkitykseen respan joka on näin alkuun 2 vuotta voimassa.
Jätin oluen juonnin kokonaan, mutta muuta alkoholia käytän kohtuudella. Nyt raitis viikonloppu. Kertaakaan kihti ei ole uusinut. Paljon tsemppiä yhteiseen vaivaamme!

t. Juhani
Vähentäjä! Less alcohol is more life! :-)
juhanikari
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1417
Liittynyt: 22.10.2015 16:22:46

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 4.10.2020 13:31:15

Tunnustanpa nyt sitten ihan julkisesti etta olen alkoholisti. Kaljaa on taas mennyt 4pv. Eilen join viimeisen purkin jaakaapista siina alkuillasta. Aamulla herasin jo neljalta todella huonoon oloon seka fyysisesti ja henkisesti. Vessaan oksentamaan ja sankyyn painajaisia katsomaan. Nousin vasta 10 min sitten ja olo vielakin kamala. Ihme kylla kadet ei tarise joten pystyn naputtelemaan puhelimesta. Tulin nimittain tahan talon etupihalle raitista ilmaa haukkaamaan. Mita nyt sitten taas tapahtui. Tiistaina alkoi pieni lomanpatka. Keskiviikkona kalja sihahti jo aamupaivasta ja sita rataa aina eiliseen saakka. Maarat huimia joten ei mitaan pikkutissuttelua. Perjantaista en muista oikeastaan mitaan. Eilen la aloitin jo 9 aamulla. Oli kylla tekemistakin paivan aikana joten ei ihan sohvajuopotteluksi mennyt eilinen. "Onneksi" loma loppuu tanaan. Mulla on aikaisemminkin tammoiset suunnittelemattomat lomanpatkqt mennyt juopotteluksi mutta nyt kylla jotain naksahti paassa etta loputtava on tai muuten kay huonosti.
Raitis ilma kylla tekee teraa. Tuossa aamun kauhutunteina mietin onko mulla geeneissa jotakin. Sukua on jonkin verran ja kyllahan sielta loytyy ainakin suurkuluttajia. Ja taitaapa yksi alkoholistikin olla. Nyt loytyi toinenkin. :shock:
Onneksi en tanaan jatkanut. Tietysti kavi aamun kauhutunteina mielessa etta haenko kaupasta lisaa niin olo "tasottuisi". On taa v...mainen tauti!
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

Re: SW10 tervehtii vahentajia

ViestiKirjoittaja SW10 » 4.10.2020 14:07:29

Uskalsin menna pienelle kavelylenkille ja olo hiukan kohentui. Hiukan toki heikottaa kun tanaan en ole syonyt mitaan. Olo olisi toki 2x kamalampi jos tassa pitaisi ihmisia nahda. Huomasin taas etta meinasi paniikki iskea kun lahdin kavelemaan. Sellaiset 5min olo oli epavarma mutta syvaan hengittely auttoi. Melkein tunnin ehdin kavella joka oli paljon enemman kuin aluksi ajattelin. Eikohan se nalkakin kohta tule. Oksentamisesta vaan jaa aikamoiset jalkimaut. Onneksi eilen myos tein ruokaostokset. Fyysisesti paasin ehka ihmeen vahalla. Nyt muistan mita en tehnyt perjantaina. Olen aina , myos juopottellessa hyvin tarkka hygieniasta. No perjantaina en kaynyt suihkussa. Sellaista ei ole aiemmin tapahtunut Ellen ole ollut kipea...
SW10
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 456
Liittynyt: 21.10.2013 16:58:34
Ollut juomatta

EdellinenSeuraava

Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa