Hyvä ajatus.
Alkajaisiksi linkittäisin tänne tämän saman vanhan tutun meidän äitien vuodatuksen
http://www.paihdelinkki.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=2&t=13502 Tuolla varsinkin Narkin äidin panos on vahva; hänen kirjoituksensa ovat lohduttaneet ja kantaneet meitä monia tuskassamme.
On ihan totta, että huumeongelman paisuessa myös meitä asiasta kärsiviä omaisia on koko ajan enemmän. Olemme ikävä kyllä kasvava, mutta syrjään jäänyt ongelmaisten joukko. Ammattiapua hakiessa törmää ainakin pienemmillä paikkakunnilla siihen, että asia yksinkertaisesti on niin vieras, että apu jää usein yleisen voivottelun tasolle.
Olen kuullut myös huhua, että ns. kaksoisdiagnoosipotilaiden (= päihde- ja mielenterveysongelma yhtä aikaa, mikä on päihteiden ongelmakäyttäjillä todella yleistä) hoitoa ollaan nyt ajamassa alas ainakin pääkaupunkiseudulla, mikä on tähän asti käsittääkseni ollut niitä ainoita kaupunkeja Suomessa, joissa asiaan on yleensä syvemmin paneuduttu. Syytä tähän en tiedä, mutta ymmärtääkseni asiakasmäärät eivät ainakaan ole laskusuunnassa, pikemminkin päinvastoin. Mutta, kuten sanoin, tämä on toisen käden tietoa.
Kun ennestäänkin vajavaisia palveluja ajetaan nyt rahapulassa alas, korostuu meidän omaisten rooli entisestään. Kuitenkin jaksaakseen itse pitäisi kyetä jotenkin irrottautumaan läheisen ongelmista.
Vaikea yhtälö, ja pistää vakavasti miettimään aikamme yhteiskuntamoraalin alennustilaa.
Toisaalta, kun katsoo yhteiskuntamme nykytilaa, ymmärtää erittäin hyvin päihdeongelmien kasvun.