Olet täällä

Päiväkirjani

Haluatko tukea ja keinoja alkoholinkäytön vähentämiseen? Me Vähentäjät on vertaistukeen perustuva keskustelupalsta kaikille, jotka etsivät muutosta alkoholinkäyttöönsä. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Päiväkirjani

ViestiKirjoittaja AikaHerätä » 30.3.2019 21:23:43

venkku kirjoitti:On se vaan mukava herätä näin lauantai-aamuna ilman krapulaa. Nauttia aamukahvista ihan rauhassa, ilman pahaa makua suussa. :) Tän tunteen kun muistais aina. Yritän nykyään töissä kärkkyä iltavuoroa perjantaille, silloin kun suunnitelmissa on olla selvin päin. Muutenhan sitä jo odottaa, koska pääsee kotiin ja kittaamaan. Vapaa-aika ja vapaapäivät tuottaa harmaita hiuksia. Silloin se riippuvuus kunnolla mitataan. Saa taistella ihan kunnolla. Ootan jo kauhulla pääsiäistä. Pahimmassa tapauksessa se menee niin että kittaan kaljaa kiirastorstaista sunnuntai-iltaan, 4pv. Näin se on mennyt jo liian monena vuotena. Mietin, että jos sorrun niin juon sitten ainakin vähemmän. Teen kompromissin itseni kanssa. Jos sorrut, muutat sitten muita juomiseen liittyviä tapoja. Aloitat illemmalla, juot vähemmän jne. Kyllä sekin auttaa. Saa nähdä miten se tulee menemään.


Heippa Venkku,
yhdyn tuohon lauantai-aamu fiilikseen ihan 100% .. ja kun tuohon vielä lisätään se, että tämmöisinä lauantaina ehtii ja pystyy tekemään vaikka ja mitä asioita...

Pääsiäiseen on vielä monta viikkoa. Ennen kun siitä ottaa kovan paniikin, niin tässä on monta hyvää viikkoa aikaa hakea positiivisia fiiliksiä ja ajatusta sille, ettei homma silloin repeäisi? Oletko miettinyt, että järkkäisit jotain ohjelmaa Pääsiäis lauantaille tai sunnuntaille? Vaikka torstai-ilta vähän repsahtaisi, niin olisi henkinen pelastusrengas olemassa ettei pääse useamman päivän putki muodostumaan?
AikaHerätä
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 29
Liittynyt: 25.3.2019 13:13:24
Ollut juomatta

Re: Päiväkirjani

ViestiKirjoittaja venkku » 1.4.2019 09:27:18

AH: Joo itsekin mietin sitä pääsiäislauantaita, jos koittais silloin olla juomatta. Tosin jo tuo määrien vähentäminenkin toimisi. Mulla on nyt kahtena seuraavana viikonloppuna juhlia tulossa, jolloin tulee juotua, niin sitä keskittyy arkena jo niiden miettimiseen. Yksi vkl kerrallaan. :D Sitten niiden jälkeen onkin jo se pääsiäinen.

Juominen on kyllä niin sitkeä tapa ja kun sitä on n.12vuotta harrastanut ilman pitempiä taukoja(alussa saattoi olla muutamia kertoja n.1kk juomatta,mutta niistäkin on monta vuotta) niin tämän muuttaminen on hankalaa. Tänä vuonna olen alkanut vasta oikeasti työstää tätä ongelmaa. Tipattomalla oli aikaa miettiä ja sen jälkeen vaihe vaiheelta yrittänyt muuttaa ja oppia uusia juomistapoja. Välillä tää on hidasta, välillä tuntuu että oon edistynyt huimasti. Tärkeintä kuitenkin että työstän ongelmaa. Joskus sitä ihan kauhistuu miten paljon on tullut juotua ja mitä se OIKEASTI tekee esim.maksalle ja muille sisäelimille ja välillä mietin kuinkahan paljon olen jo pilannut kehoani tällä juomisella. :shock: Muistini pätkii kans ihan kivasti välillä, joten ei voi olla miettimättä paljonko juominen on verottanut aivojakin. No mutta, koskaan ei oo liian myöhäistä, nyt on just hyvä aika perehtyä ja oppia elämään vähemmällä juomisella tai ehkä joku päivä lopettaa kokonaan.
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 122
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: Päiväkirjani

ViestiKirjoittaja venkku » 15.4.2019 10:08:06

Nyt meinaa lähtee vähän tissuttelun puolelle, viime viikolla tuli juotua ja lauantaina oli juhlat, silloin kunnon kännit. En tiedä onko se tää kevät vai mikä kun tulee aina muutenkin tähän aikaan vuodesta semmonen juomishimo oikeen kunnolla. Kevät/kesä on vaikeinta aikaa vähentää. Ja tuntuu että aina tulee uusi syy juoda, pääsiäinen,vappu,juhlia,synttäreitä.. Ei loppua näy. Ja sit kun tietää että saa juoda vaikkapa juhlissa, niin sitten sitä sortuu jo aiemmin tohon tissutteluun, voi että ärsyttää kun oon niin heikko tän alkon kans. :cry: No tulipas sekava teksti mut olkoot.
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 122
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: Päiväkirjani

ViestiKirjoittaja AikaHerätä » 15.4.2019 20:49:35

Kun pitää vähän taukoa ja saa siitä hyvää mieltä, niin heti kun sen perään vähän maistelee niin ainakin itsellä ei tahdo pysyä hanskassa. Eli ehkä 1 tai 2 kertaa sen jälkeen malttaa ottaa "vain vähän" ja siitähän tulee sit semmoinen kaikkivoipa-olo että tän hommanhan osaa -> ja sit jo kiskaiseekin semmoiset oikein kunnon tumut.

Minulle kirkkaat viinat aiheuttaa myös tuon muisti-ongelman. Siis vaikka joisin vain maltillisesti olutta (vaikka 5 tölkkiä) ja otan perään yhden ison konjakin -> filmi saattaa katketa. Olutta tai viiniä saa sitten juoda aika paljonkin, ilman vaikutuksia. Tai ... väsymys ja alko yhdessä on paha.
AikaHerätä
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 29
Liittynyt: 25.3.2019 13:13:24
Ollut juomatta

Re: Päiväkirjani

ViestiKirjoittaja venkku » 19.4.2019 19:06:14

Pakko tulla tänne hehkuttaan että pystyin olla tänään juomatta. Päänsisäisen kamppailun jälkeen päätin etten jaksa lähteä enää kauppaan. Eilisellä juomisella on kyllä vaikutusta, kun ihan kiva darra oli tänään. Mutta tää on mulle suuri saavutus kun yleensä menee koko pääsiäinen ja vapaat olutta kitaten. Huomenna saatan kyllä hakea taas, todennäköisesti. Mutta es yks päivä ilman, jee. :D
venkku
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 122
Liittynyt: 8.1.2019 12:20:29

Re: Päiväkirjani

ViestiKirjoittaja Tiikeri » 19.4.2019 19:33:35

Täällä melkein sama tilanne ku sulla venkku. Eilen jo panin autoon vilkun päälle ja käyn kaupassa...mutta en mennyt. Täysi parkkipaikka ei ruuhkaan houkuttanut väsyneenä työpäivän jälkeen. Se sit teki et tälle päivälle ei olusia jääny. Eilen tissutellen join 4. Ei darraa ihan virkeä päivä. Oluset on toki mielessä olleet. Koiralenkki metsässä tyttären kans piristi kummasti tätä eroahdistusta kaljasta.
Toivossa on hyvä elää.
Tiikeri
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: 16.3.2019 18:16:30

Edellinen

Paluu Me Vähentäjät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa