Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Alkoholi, bentsot ja työelämässä jaksaminen

Julkaistu 14.1.2020

Olen 24-vuotias alkoholisti, sekä lääkeriippuvainen. Käyn kokopäivätöissä, mutta tämä ei estä alkoholin käyttöä, koska aamulla bentsot naamaan ja elämä on taas ok, sekä olo. Eilen kävin kolmannen kerran AA:ssa ja ajatustasolla olen alkanut miettimään, että enhän tätä voi jatkaa pitkään, saatikka siihen asti, että saan kenkää tai irtisanoudun.

Päiväni koostuu aamulla olon helpottamisesta ja illalla kaljan juonnin parissa. Jätin entiset kaverit noin 5 vuotta sitten taakseni ja heistä 70% on menehtynyt, joko päihteisiin tai onnettomuuksiin (kaikki kuitenkin päihteisiin jollain tapaa.)

Mielenterveysongelmia kärsin teini-iässä ja "varhaisaikuisuudessa". Olen myös nettikasinoihin riippuvainen. Saatan joskus voittaa 8000 euroa, mutta se ei enää itseasiassa tunnu miltään. On voitettava lisää. Muutama oikea selväpäinen ystävä löytyy, mutta näemme hyvin harvoin. Harrastusmahdollisuuksia ei ole paljon paikkakunnalla tarjolla, lisäksi selkäni on leikattu ja syön siihen kolmiolääkkeittä, joten melkein kaikki hikiurheilu on poisluettu.

Tuntuu hyvältä kirjoittaa asiat julki, vaikka AA:ssa sen saa tehdä ihan kasvotusten. Ilmeisesti tämä kirjoittaminen on se minun juttuni. Ensimmäinen postaukseni oli tässä.

Nimimerkki: 
Moniriippuvainen nuori
+1
0
-1

Kommentit

Jos samaa läpikäyneitä/käyviä

Käyttäjän bendopääalkkis kuva

Jos samaa läpikäyneitä/käyviä löytyy, niin kertokaa kuinka v*tun kauan aikaa tätä jaksaa ja mikä sai lopettamaan? Raskasta. Vaikken ikinä kunnon kännejä vedäkkään iltaisin, niin huomaa, että alkaa toleranssi kasvamaan. Pyrin pysyttelemään ykköskaljassa, mutta sitäkin pitää nykyään juoda laatikko tolkulla....

+1
+66
-1

Aika paljon sä joudut

Käyttäjän Boksari kuva

Aika paljon sä joudut ykköskaljaa kyllä iltaisin ottamaankin, jos siitä humalan hakee. Mutta hyvä, pysy vaan ykköskaljassa, niin et todennäköisesti alkoholisoidu.

Itse lopetin vuosia sitten, koska olin 35 vuoden aikana jo nähnyt pullon pohjan, eikä alkoholi antanut minulle enää muuta kuin pahaa oloa. Tuonne alle kolmekymppiseksi alkoholi vielä antoi minulle jotakin, siitä eteenpäin tuonne 5 kymppiseksi alkoholi sitä vastoin oikeastaan otti minulta kaiken. Jäljellä oli sentään vielä vaimo, lapset ja työpaikka. Okt pk-seudulla ja omaisuus oli vielä onneksi tallella, jollain tavalla oli kuitenkin sen verran aina ollut järki päässä, mutta varmasti olisi kaikki mennyt, jos olisin jatkanut vielä seuraavat 10-20 vuotta. Lopettaa kannattaa aina, joko ennemmin, tai sitten viimeistään myöhemmin.

Sä olet vielä todella nuori, kokemuksesta sanoisin, että lopeta heti. Turhaan lykätä myöhemmäksi sellaista, mikä olisi paljon helpompi tehdä nyt, kuin vasta myöhemmin. Ei se viina sen paremmalle ala maistumaan, vaikka kuinka odottaisit.

+1
+64
-1

Hei! Päivitystä tilanteeseen.

Käyttäjän alkuperäinen kirjoittaja kuva

Hei! Päivitystä tilanteeseen. Korona iski piakkoin tuon jälkeen ja töistä tuli lomautus ja ryyppääminen lähti täysin käsistä. Bentsot onneksi jäi kokonaan pois. Lomautuksen jälkeen sain mahdollisuuden muuttaa etelärannikolle töihin ylempään asemaan ja otin paikan vastaan. Juominen oli joka päiväistä edelleen. Toinen aalto iski sitten ja YT jälkeen tuli sitten kenkää tästä uudesta paikasta. Muutin takaisin kotipaikkakunnalle mistä lähdinkin. Juominen alkoi olla täysin holtitonta, eikä aamulla päässyt mihinkään ilman ryyppyä... Maanantaina annoin periksi ja hain katkohoitoon, koska uni riitti enää noin 3-5 tunniksi, vaikka oli juonut keskikaljaa 20 tölkkiä päivää kohden. Nyt selvänä 5 päivää ja elämä alkaa voittamaan taas. 

+1
+2
-1

Lisää uusi kommentti