Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Neuvonta

Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa. Kysyä voi omasta tai läheisen tilanteesta. Voit valita, haluatko kysyä asiaa päihdealan ammattilaiselta vai kokemusasiantuntijalta. Neuvontapalvelun käyttäminen on nimetöntä ja luottamuksellista. Palvelussa käytetty järjestelmä salaa kysymyksen lähettäjän tiedot. Kysyjien ei tule liittää neuvontapalvelun viesteihin mitään henkilötietoja.

KIRJOITA KYSYMYS

HAE VASTAUS

Neuvontapalvelusta ei saa päihteiden käyttöä, valmistusta tai haittoja edistävää eikä rikosoikeudellista asiantuntemusta edellyttävää tietoa. Emme myöskään vastaa opiskelijoiden opinnäytetöihin tai koulutehtäviin liittyviin kysymyksiin.

Ammattilaisvastaajat ovat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita päihde- ja riippuvuustyön ammattilaisia ja kokemusasiantuntijat ovat omakohtaisista ongelmista toipuneita tai heidän läheisiään, neuvontapalvelussa toimimiseen koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Vastauksen ensimmäiseen kysymykseen saa noin viidessä arkipäivässä. Toisinaan syntyy ruuhkatilanteita. Vastauksen voit hakea tunnusluvulla, jonka saat kysymyksen lähettämisen jälkeen. Muista tallentaa tunnuslukusi! Jos et saanut tunnuslukua kysymyksen lähettämisen jälkeen, ota yhteyttä Päihdelinkin ylläpitoon: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Neuvontapalvelun vastaajien työn helpottamiseksi kysymyksen jättäjiltä kysytään taustatietoja, joihin vastaaminen on vapaaehtoista. Kysyjää ei voida tunnistaa taustatietojen perusteella.

Kysymyslomakkeen tietoja voidaan käyttää tutkimusaineistona. Lisäksi neuvontapalveluun lähetettyjä kysymyksiä vastauksineen saatetaan julkaista muokattuna Päihdelinkin usein kysyttyjen kysymysten palstalla. Edellä mainituissa tapauksissa aineistoa käsitellään siten, ettei yksittäisiä ihmisiä voida tunnistaa.

Päihdelinkin sivustoa koskevat palautteet pyydämme lähettämään palautelomakkeen kautta.

Tutustu myös:

Neuvontapalvelun käyttöehdot
Päihdelinkki.fi tietosuojaseloste