Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Anna anteeksi lapseni!

Julkaistu 7.12.2016

Alkoholi on kuulunut elämääni aina. Jo lapsena seurasin kun kotonani oli vieraita ja pullo pöydänjalan vieressä. Muuten vanhempani eivät olleet alkoholisteja. 13-vuotiaana otin ensimmäisen humalani ja teini-iässä sain ensimmäisen lapseni.

Aikuistuttuani sain vielä kolme ihanaa lasta mieheni kanssa. Otimme alkoholia maltillisesti, mutta se sai minusta vahvemman otteen ja tissuttelu venähti seuraavaan päivään, lapset huomasivat humalani ja kärsimysnäytelmä oli valmis. Lapsiltani ei koskaan ole puuttunut mitään ja kodin olen hoitanut hyvin työni ohessa.

Nyt tätä on jatkunut kolmekymmentä vuotta ja välit nuorimpaan lapseeni ovat todella tulehtuneet. Eilen sain tekstiviestin, jossa ilmoitettiin, että olen säälittävä juoppo, oikea paskakasa. Se sattui minuun, niin, että olen valmis luopumaan juomisesta ja juhlimisesta mieheni avustuksella, jos vain saisin vielä välini kuntoon lapseeni. Anna anteeksi lapseni, kaikki se tuska jota olet kokenut vuokseni. Yritän vielä voittaa luottamuksesi, mutta se voi olla jo mahdotonta.
 

Nimimerkki: 
Raskaan taakan kantaja
+1
0
-1

Kommentit

Tärkeä hetki

Käyttäjän Jonkun muun tytär kuva

Mielestäni sinulla on todella tärkeä hetki käsillä! Tartu siihen, ennen kuin se menee ohi! Se,että myönnät alkoholismisi ja haluat hakea apua on isoin askel paranemiseen :) Näin tyttären näkökulmasta uskon, että tyttäresi kaipaavat raitista äitiä. Sellaista äitiä, jolla ei alkoholi aja yli yhteisten läsnäolon hetkien. Sulla on edelleen kaikki mahdollisuudet olla sellainen äiti! Se vaatii nyt sinulta valtavasti töitä ja muiden ihmisten, läheisten ja ammattilaisten apua. Ja varsinkin nöyrtymistä hakea apua. Yksin on riippuvuutta vaikea voittaa. Kovasti voimia ja pidä tärkeiden tyttäriesi kuva mielessäsi!

+1
+639
-1

Olet 43 vuotias, ja vaikka

Käyttäjän Anonyymi kuva

Olet 43 vuotias, ja vaikka alkoholi on jättänyt sinuun pysyvät vammat sisäisesti ja varsinkin ulkoisesti, niin raitistuttuasi "freesiydyt". Se vaatii totaalilopettamista. Lapsesi inhoaa sinussa menetettyä äitiä, mutta niin raadollista kuin se onkin, he vihaavat myös juopon ulkonäköäsi.

Itse olin 6 vuotta sitten viinasta pöhöttynyt, silmäpussit, luomet roikkuivat, läski yms. Viinaa meni n. 3 - 4 kossullista viikossa ja oli mennyt yli 20 vuotta ja sen näki sokea kepilläänkin. Ihmisistä, jotka eivät edes tunteneet minua, heistä näki sen inhon, jota kokivat läsnäollessani.

Nyt oltuani 6 vuotta täysin raittiina, jos jonkun tuntemattoman kanssa tulee asiasta keskusteltua, niin ei edes usko, että olisin ollut joskus alkoholisti. Ja mikä "hienointa", vaimonikin on mustasukkainen minusta, entisestä juoposta, toki terveellä tavalla ja itse ei aina tarvitse olla aloitteen tekijä kamarinkaan puolella.

Mikään summa maailmassa, ei saa minua enää koskemaan alkoholiin, toivottavasti. Vuosi kerrallaan.

 

+1
+704
-1

lapsen kanta

Käyttäjän 12v lapsi kuva

Minun iskäni on alkoholisti. Asun äitillä eli ei minulla mitään hätää ole.
mutta isäni on monesti luvannu lopettaa juomisen mutta on pettäny sen monesti ja olen pettyny isääni:( jos olet luvannu monesti lapsellesi että lopetat juomisen ja sit olet lopettanu sen vähäksi ajaksi mutta taas olet retkahtanu juomaan niin sillon suínulla on vaikeampi saada luottamus takaisin (kyllä sen silti voi saada takaisin). mutta jos nyt sanot että minä aijon lopettaa juomisen niin lapset voi epäröidä aluksi mutta kun jaksat yrittää ja olet ollu monta kk raitis niin ainain olisin tyytyväinen äitiini että on pystyny olemaan juomatta:) kyllä sinä pystyt varmasti. t.12 v lapsi

 

+1
+642
-1

mahdollista selviytyä

Käyttäjän alkoholisti kuva

itse join kaiken vapaaajan ja loppuvuosina töissäkin,että pystyi olemaan 25vuotta.

meni perhe ,autot,asunnot ,työpaikat ja terveys huonoksi .vaihto ehdot lopettaa tai juoda hautaan.kaverini pyysi mukaan AA kerhoon .pitkään mietin ja keksin tekosyitä.

viimein ajattelin tuskin siinä menettää mitään vaikka käyn .se kyllä kannatti vertais tuki oli parasta mitä olis voinut saada .7vuotta raittiutta päivä kerrallaan .perhe yhdessä olen työelämässä ja menetin vain sen helvetin mitä viina teki !!

suosittelen kaikille jotka tuntee vaikeuksia teillä samat mahdollisuudet toipua ,kannattaa käydä 5x AA ryhmässä silloin päättää jääkö vai lähteekö juomaan .

+1
+612
-1

Luovuin omasta

Käyttäjän Anonyymi kuva

Luovuin omasta tuntemuksistani alkoholista...raikas olo oli se, mitä halusin tavoitella. Tunsin ne hienot freesit olot, mitkä lapsuudesta oli tuttuja. Ei silloinkaan iloon tarvittu ulkopuolisia aineita. Juoksin mäkeä ylös ja tajusin sen hienon olon, kun raikas metsä ympärillä, kaste ja ihana tätä aistia. Tuli niin vahva hieno taantuma.
Raikkaat aamut. Niitä kaipasin. Ne ovat ihania!
En halunnut muille lupailla yhtikäs mitään. Miksi sekoittaa heitä omiin...niin ajattelin. Ei se ole heidän vastuullaan vaan minun oma juttuni.
Ihan oma juttu se muutos on, mitä sitä paineistamaan.
Toki se sitten alkaa näkyä ja tuntua muillekin.
Kuuntele itse itseäsi, sitä ihan sisintäsi. Sieltä se hyvä löytyy. Tue sitä. Etsi uudelleen yhteys omaan itseesi...siihen osaan ja hetkeen, joka voi hyvin. Hae sitä tunnetta omilla tekemisilläsi.

Joku tukiryhmä voisi toki myös olla hyvä, ainakin käväistä.

Ai niin, kun voit hyvin, niin lapsesi ja lapsenlapsesi voivat myös paremmin. Se hyvä jatkuu. Asia on sinun omasi, mutta se vaikuttaa ympärillesi.

+1
+469
-1

Lisää uusi kommentti