Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Antabus auttaa

Julkaistu 10.10.2019

Hei, olen alkoholisti. Ikää on karvan alle 50. Ensimmäiset kännit yläasteen alussa, ja silloin jo tuli vedettyä perseet. Viikonloppukännäämisellä mentiin 30-ikävuoteen asti, sen jälkeen juomista aina tilaisuuden tullen. Arkisin keskiolutta, nykyään 7 tölkkiä on sopiva annos, tai jos dokaaminen alkaa myöhään illalla, minimissään 4. Joka päivä. Viimeisen kahden vuoden aikana tipattomien tammikuiden lisäksi on täysraittiita päivä ollut max. 3 kpl kuukaudessa. Reissujen yms. takia on jäänyt välillä yksi ilta välistä, mutta etenkään kotona ollessa turha edes haaveilla, että en hakisi illalla saunakaljoja.

Elämään on mahtunut paljon suruja ja huolestuttavia asioita, kaljasta on tullut turruke. Kun istuu illan saunassa ja katselee pädiltä sarjoja, samalla olutta kiskoen ei tarvitse miettiä. Nukkumaan käyminen on pelottanut, se että ajatukset vaan pöyrivät. Takana pari hajonnutta avioliittoa ja nyt uusi, mukana myös pientä jälkikasvua.

Jotenkin tuntuu, että olen jäänyt kiinni siihen turvalliseen tunteeseen, että kohta saan vetää pienet surinat. Viinan kanssa on tullut lotrattua viikonloppuisin ja jos pääsen kotoa pois. Kaikki tämä ahdistaa. Masennuslääkettä olen syönyt vuoden. Käynyt terapiassa. Kesällä tuli taukoa terapiaan, ja lopetin sen syksyllä kun en koe saavani sieltä mitään. Vähensin masennuslääkkeen annoksen kk. sitten puoleen ja meinaan luopua siitä kokonaan (essitalopraami). Vajaa kaksi viikkoa sitten aloitin antabuksen syömisen. Juuri nyt on voittajaolo. Ei ole tehny mieli alkoholia juuri lainkaan. On tieto siitä että en voi juoda. Emäntä ei tykkää kun pelkää, että repeän niinkuin on käynyt tipattomien tammikuiden jälkeen... Yritän itse pysyä antabuskuurilla niin pitkään kuin vaan pystyn, ei tarvitse miettiä juomista kun ei voi juoda.

On paljon epävarmoja asioita, mutta tuo antabus antaa varmuutta yhteen asiaan. Mieli on selvästi parempi, johtunee juomattomuudesta, ehkä myös masennuslääkkeen puolittamisesta. Pää toimii paremmin. Väsyttää mutta sen sallin, nukun vaan enemmän.

Tällaisia ajatuksia, kivaa just tänään =)

Nimimerkki: 
mitäsmitäs
+1
0
-1

Kommentit

Mikä tilanne nyt elämässä?

Käyttäjän Ipe Marrila kuva

Mikä tilanne nyt elämässä?

Mistä sait antabusta? Mulle terkkarissa neuvottiin a-klinikalle. Mullekin varmaan auttaisi, kun ei vaan voi juoda. Maksa-arvojen seurantta tietysti vaatii. Kuinka usein?

+1
-1
-1

Lisää uusi kommentti