Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Juuri 18 täyttänyt ja enää ei maistu juominen

Julkaistu 23.7.2018

Pohjustaakseni tarinaani vähän olen juuri puoli vuotta sitten täyttänyt 18 vuotta. Suvussani on aina juotu ja silloin kun juodaan niin juodaan loppuun asti eli ehkä ei ole ihme että itsellänikin mennyt tähän. Kukaan suvustani toisaalta ei ole alkoholisti (ainakaan myönnä).

Juomiseni alkoi siinä 13 ikävuoden kieppeillä, vaikka pienenä poikana aina isän kanssa reissuilla olen saanut juoda aina muutamia huikkia rommipullosta. Kun yläkouluun siirryttiin, alkoi kavereiden kanssa kaljan kiskominen kerran viikossa kaupungilla, no pilvi tuli tietysti niissä piireissä mukaan jo heti 14 vuotiaana, vaikkakaan itse en siitä ikinä erikoisemmin mitään saanut irti, joten se jäi vaan muutamiin kertoihin. Noin 16-vuotiaana alettiinkin juomaan jo pari kertaa viikossa ja välillä viikolla koulussakin, kun ei pahemmin kiinnostanut koulunkäynti niin olihan se hauskempaa pienessä humalassa. Tuossa puolitoista vuotta sitten, kun täytin 17, alkoi juominen olla sitä luokkaa, että tuli kiskottua kaljaa viikolla melkein joka ilta vähintään muutama ja viikonloppuisin sitten tietysti enemmän ja baarissakin tullut käytyä kavereiden henkkareilla siitä asti.

Nyt reilun 18 vuoden ikäisenä juon edelleen melkein joka ilta. Sinänsä minulla ei ole mitään ongelmia ollut juomisen kanssa/takia, mutta mielestäni tässä ei ole enään mitään ideaa, kun ei tule samanlailla humalaan kuin nuorempana. Koulunkäyntiin tai töihin juominen ei silti ole ikinä vaikuttanut. Yläkoulun läpäisin noin 6 keskiarvolla ja nykyisissä opinnoissakin menee ihan hyvin ja kesät olen ollut aina töissä 14 vuotiaasta asti.

En koe, että minulla olisi mitään ongelmaa on, sillä olen myös urheillut pikkupojasta asti tähän päivään asti. Halusin vain kertoa tarinani ja jos muilla on samanlaisia kokemuksia, kommentoikaa. 

Nimimerkki: 
Juuri 18 täyttänyt ja enään ei maistu juominen
+1
+369

Kommentit

Kiitos kun jaoit tarinasi.

Käyttäjän Elly kuva

Kiitos kun jaoit tarinasi. Sun mielestä sulla ei ole ongelmaa ja ehkä ei vielä mutta kohta o jos juot joka ilta.  nimimerkillä juon joka ilta ja se on onglma :/ 

 

+1
+78

Lisää uusi kommentti