Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Kiitos ystäville

Julkaistu 5.1.2018

Kiitos ystäville jotka jaksoivat ymmärtää, uskoa, toivoa, odottaa, tukea ja kuunnella. Olen pahoillani, että kesti niin kauan tajuta, että alkoholi on ongelma minulle ja ympäristölleni.

Olen siis yksi tarina muiden joukossa. Siis niiden alkoholistien. Olen lukenut paljon erilaisia tarinoita siitä mitä alkoholi saa aikaan. Toki olen kokenut henkilökohtaisesti monet sotkut jotka olen saanut aikaan. Jos joku luulee että alkoholisti vain juo ja nukkuu on hän todella väärässä useassa tapauksessa. Minulle alkoholi antaa valtavasti energiaa ja ideoita. Tosin energiat ja ideat tulee käytettyä idioottimaisiin tempauksiin. Niiden seurauksena on tullut istuttua useamman kerran käräjillä. On annettu ja saatu turpiin. Läheiset on saaneet osansa. Autoja on romutettu. Omaisuutta on tuhoutunut. Kaverisuhteita on katkennut. Ja kaikkea muuta törttöilyä jota ei selvinpäin edes viitsi (kehtaa) muistella. Eikä sitä edes kaikkea muista.

Mutta ystävät ja tuttavat kyllä muistavat. Ihmiset kirjoittavat paljon siitä mitä läheisen juominen aiheuttaa heille. Läheisen juominen satuttaa kyllä. Satuttaa se juominen alkoholistiakin. Kuinka monesti onkaan tullut mittailtua putkan lattiaa? Rapulassa, nälkäisenä, kylmissään ja epätoivoisena. Epätoivo on alkoholistin läheisin ystävä. Lähinomainen on alkoholi. Häpeä on sielu.

Kaverini kysyi minulta, että montako kertaa olen joutunut putkaan selvinpäin? No en kertaakaan. Tyhmä kysymys. Vai oliko sittenkään? Jos oikein mietin, niin en olisi ollut kertaakaan käräjillä enkä olisi joutunut tappeluihin jos en olisi juonut. En olisi romuttanut autoja enkä kaverisuhteita, siis jos en olisi juonut.

Miksi juoda? Kysymys johon en selvinpäin löydä yhtään hyvää syytä. En ole vuoteen löytänyt tähän kysymykseen vastausta. Eikä sitä ole läheisetkään keksineet. Olen siis juomatta. Kumma juttu miten paljon ihmiset ympärilläni ovat muuttuneet mukavammaksi kun minä en enää juo. Luulin, että vain minä muuttuisin?

Kiitos teille rakkaat ystävät ja läheiset. Ja kiitos päihdeklinikalle, ihmisille jotka tekevät loputonta työtään päivästä toiseen.

Nimimerkki: 
Ilkka
+1
0
-1

Kommentit

aaasiakunnossa

Käyttäjän vm99 kuva

aaasiakunnossa

+1
+348
-1

aaasiakunnossa

Käyttäjän vm99 kuva

aaasiakunnossa

+1
+292
-1

Lisää uusi kommentti