Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Kuningas alkoholi

Julkaistu 4.1.2021

Yksityiskohtia liikaa jakamatta tässä on minun tarinani. Olen käyttänyt alkoholia 10 vuotta, tällä hetkellä 24-vuotias, ja matkaan on mahtunut aivan liikaa; koulussa humalassa, öitä putkassa, itseni vakava fyysinen loukkaantuminen jonka seuraukset ovat mukanani vieläkin, väkivaltaa, yhteyksiä poliisiin, humalassa sukulaishäissä 15-vuotiaana, itsemurha-aikeita ja -yrityksiä, lukemattomia krapulapäiviä töissä, ihmissuhteiden katkeamisia... Olen kokenut valtavasti negatiivisia asioita alkoholin takia, ja mikään ei ole estänyt minua tähän mennessä.

18-20-vuotiaana olin juomatta, sillä välirikko (humalassa tietenkin aiheutunut) ystävän kanssa herätteli. Luulin tosissani olevani absolutisti elämäni loppuun saakka, ja alkoholipitoiset unet olivat lähinnä painajaisia ja koin todella paljon syyllisyyttä menneistä teoista ja sanomisistani. Yhtenä iltana erehdyin kuitenkin kokeilemaan alkoholia uudelleen, silloin kohtuudella, mutta pian se oli taas menoa ja samaa kaatokänniin asti juomista kuin aina ennenkin 14-vuotiaasta saakka.

Viimeiset 4 vuotta ovat olleet vaikeita. Jossain vaiheessa yksin tissuttelu normalisoitui, eikä sitä edes kyseenalaistanut vaikka olisi tiistai-iltana vetänyt perseet, päätynyt yksin baariin ja muistin menettäneenä herännyt vieraasta osoitteesta. Viimeisen vuoden sisällä alkoholinkäyttöni on vain lisääntynyt, juon 3-4 päivänä viikossa itseni sammuksiin. Terapeutilla käyn, alkoholista on vaikeampi puhua, eikä siitä niin paljoa ole tullut juteltua kuin olisi tarve. Tälläkin hetkellä olen humaltunut kirjoittaessani tätä.

Toivon ensi vuodelle voimaa selvitä tästä, voimaa puhua asioista läheisten kanssa ja terapiassa, voimaa pärjätä edes päivä ilman, sitten kaksi ja kolme, ehkä viikko... Nyt tämä saa riittää.

Nimimerkki: 
J
+1
0
-1

Kommentit

24 vuotias nuori mies. Ota

Käyttäjän Dermal kuva

24 vuotias nuori mies. Ota ittees niskasta kiinni ja ryhdistäydy. Helppo sanoa jep. Sulla on kaikki edessä ethän halua örveltää koko loppuelämääsi. Oma isä on juoppo.. ja se voi vetää monta viikkoa viinaa. Se on juonut kaiken..siis vittu kaiken!!.. olen todennut että itelleni en halua juoppo ukkoa. Muutama silloin tällöin ja kännit joskus no proplem mutta että useasti vetäisi. Olet varmasti ihana ihminen voi kumpa saisit itsesi kondikseen tai löytyis kiva kumppani jonka kanssa kokea kaikkea uutta ja rakentaa yhdessä vaikka elämää. Toivon sulle kaikkea hyvää ja lopeta kiitos tuo hölmöily :)

+1
+51
-1

Puhu terapeutillesi, tiedän

Käyttäjän Helena Virtanen kuva

Puhu terapeutillesi, tiedän että alkoholi on sellainen tabu ettei siitä halua puhua, ja monet käynnit  (itselläni) terapiassa ovat johtuneet liiallisesta alkoholin käytöstä, kun uskaltauduin kertomaan, sain oikeanlaista apua...ja todella minua ymmärrettiin..kukaan ei syytellyt. Pystyin vähentämään tai ehkä jotenkin järkeistämään alkoholin käyttöäni, mutta koen sen edelleen oleva monessa asiassa ykkönen...ja kuvittelen varmaan turhaan etteivät kanssaihmiset huomaa...

 

+1
+66
-1

itse alotin ryypiskelyn

Käyttäjän alkoholi on pirun kova päihde vaikka laillista onkin. kuva

itse alotin ryypiskelyn viikonloppuisin ylä-asteelle mentäessä. Sitten vähän myöhemmin tuli kannabis ja muut päihteet. Amfetamini on oikeastaan ainut päihde joka poistaa alkoholin himoni. Olen siis valinnut tämän sillä tämä ei aiheuta sekasortoa eläämääni kuten alkoholi.

+1
+51
-1

Lopeta kokonaan hyvä mies.

Käyttäjän Kokenut kuva

Lopeta kokonaan hyvä mies. Unohda heti kaikki harha kohtukäytöstä, ei tule onnistumaan. Ite tuhosin paljon elämässäni kun ryyppäsin 20-37 ikävuodet. Nyt olen kovalla työllä lopettanut ja saanut elämäni kasaan on avioliitto, työ, auto jne ja terveyskin tallella vaikka eräässä vaiheessa oli hengenlähtö lähellä on koettu viinakramppi ja 5 delirium tremensiä.

Nyt on hyvä hetki lopettaa ettei tarvi keski-iän kynnyksellä lähteä nollasta rakentamaan elämäänsä kenties peruuttamattomien tuhojen kera. 

+1
-6
-1

Kokeile antabusta. Pääsin

Käyttäjän Jake kuva

Kokeile antabusta. Pääsin hyvään alkuun sillä.

+1
+50
-1

Lisää uusi kommentti