Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Nuori alkoholisti

Julkaistu 27.5.2016

Mietin menenkö parvekkeelle kaljalle. Laitoin kaljat jo aamulla kylmään odottamaan, että saan muut asiat hoidettua. Yleensä en pääse edes ruokakauppaan jos aloitan heti aamulla juomaan. Nyt muutaman vuoden ajan on tullut kiskottua kaljaa enemmän kuin olin suunnitellut. En usko että voin olla päivää juomatta vaikka haluaisin. Juominen ei ole enää kivaa eikä se odotettu ilta kavereiden kanssa. Juomaan lähteminen ahdistaa.

Velkaa on kertynyt pikavippifirmoista noin 2000 e. Yleisin tilanne on, että istun sillä kuuluisalla yhdellä bissellä ja tili on aika lailla lähellä nollaa... No jos sitten yksi laina vielä, vaikka 100 e. Noin 10 min kuluttua rahat on tilillä ja parin tunnin kuluttua baarityöntekijän kassassa. Aamulla ärsyttää taas ja töissä sitten esitän selvää ja valehtelen katsoneeni illalla leffaa tai käyneeni salilla.

Valehtelen juomisesta perheelleni ja ystävilleni. Voin juoda vaikka yksin kun aina ei kehtaa soittaa kavereille että lähdetäänkö taas ulos. Olen aluksi yrittänyt puhua asiasta avopuolisolleni ja muutamalle kaverille, kukaan ei näe minulla mitään ongelmaa. Sanon että nyt olen ainakin kuukauden selvinpäin, niin eiköhän viimeistään seuraavana viikonloppuna joku näistä kavereista pyydä kaljalle.

Painoakin tullut varmaan 20 kg lisää parin vuoden aikana. Darrassa ei oo kivaa mennä salille. Tää on kierre. Kun on velkaa ja lihonnut stressaannun, stressiin on hyvä ottaa muutama bisse ja vaikka viinipullo. No aamulla huono ja turvonnut olo ja otettu taas vähän lainaa ja stressaa taas... Vaikea päästä irti tästä.

Nimimerkki: 
baarikärpänen 24 v
+1
0
-1

Kommentit

alkis

Käyttäjän Paska666 kuva

tuttua tarinaa. oon juonu 16 vuotta. aloitin kun lin 15. sit oli tauko.

+1
+634
-1

Tutulta kuulostaa. Tehnyt

Käyttäjän misery kuva

Tutulta kuulostaa. Tehnyt samaa kaavaa myös sen 15-vuotta. Nyt 35v. ja aivot jumittaa, kädet ei toimi, painonnousu, ahmiminen, läheisriippuvuus, muistikatkokset arjessa, keskittymishäiriö, vakava masennus, ahdistushäiriöt, velkaneuvonta. Jos olisin jutellut jo aikanaan sellaiselle taholle, joka oikeasti tajuaa mistä on kyse, niin luulen että se olisi voinut auttaa. Bailukaverit ei siinä paljoa auta.

+1
+589
-1

Toi on tosi ikävää.

Käyttäjän 6-vuotta raittiina. kuva

Toi on tosi ikävää. Kirjoituksestasi paistaa hyvin selvästi läpi se, että et koe juovasi liikaa/olevasi alkoholisti, vaan suurin ongelmasi on se, että sinulla ei ole varaa juoda. Jos saisit ylimääräistä rahaa muutamia tonneja jostakin, olen melkoisen varma, että joisit ne. Sinun pitää välittömästi myöntää ja ennen kaikkea tajuta se yksinkertainen asia, että olet alkoholisti. Sinun tilannetta vain pahentaisi se, että saisit lisää "ilmaista" rahaa jostakin.

Ensimmäiseksi pitää päästä viinasta eroon, ja niitä vaihtoehtoja on niin monta, ja kaikki tiedät itsekin. Sen jälkeen vasta kannattaa haaveilla, voi, kun olisi rahaa.

+1
+528
-1

Väkisinkin tässä muuttuu

Käyttäjän Tuleva alkoholisti? kuva

Väkisinkin tässä muuttuu juopoksi kun mikhän asia ei suju niinkuin pitäisi tai toivoisi. Eikä tämä työkään yhtään helpota 4 töissä 3 vapaalla (4 töissä 3 päishän.

+1
+413
-1

Joo

Käyttäjän Juoppo kuva

Miehä oon juonu vuodesta -89... ei oo taloo ei vaimoo ei autoo...(enää) ompahan viinaa.

+1
+416
-1

Hei Nuori alkoholisti kyllä

Käyttäjän Toinen nuori lkoholisti kuva

Hei Nuori alkoholisti kyllä se on niin, että sulla on päihderiippuvuus kuten mulla. Hae apua kuten mä oon tekemässä. On se huomattu et yksin ei näytä selviivän on tää pääkoppa sen verran umpiluuta ja ajatusmaailma pitää saada muutettua.

+1
+454
-1

Lähes 5 v ilman viinaa

Käyttäjän Ariel kuva

Lähes 5 v ilman viinaa katkesi toissapäivänä, mutta tästä noustaan toivottavasti vielä, tsemiä.

+1
+148
-1

Lisää uusi kommentti