Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Perjantai

Julkaistu 2.3.2011

Perjantaina suu napsuu jo aamupäivällä, onhan perjantai. Perjantaina loppuu työviikko! Perjantaina koittaa vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Se on kuulkaa suuri juhla, irrottautuminen työn kahleista ja raadannasta. Perjantaina vitsit alkavat jo aamupäiväkahvilla kääntyä seksin ja viinan suuntaan. Hymynkare viivähtää yhden jos toisenkin suunpielessä, oluen maku kutittaa kitalaessa. Onhan perjantai, pojat!

Perjantaina kaikki on toisin, sitä on ansaittu aikaa itselle, perjantaina on ansaittu aikaa kavereille. Perjantaina on aika heittää vapaalle. Perjantai on pelimiesten paratiisi! Perjantaina mennään Alkon kautta kotiin. Tämä on minun päiväni. Perjantaina päästän itseni vapauteen ja nautintoon, irti kaikesta, nautinnollisen humalan lähteille.

Enhän toki mikään juoppo ole! Ei, pois se minusta herra paratkoon! Ehkä lasillinen, kaksi hyvää punaviiniä, kuulunhan viiniseuraan. Viiniseuraan kuuluvat eivät ole juoppoja. Viiniseuran miehet ja naiset nautiskelevat arvokkaasti hyviä viinejä, vertailevat laatuja, punnitsevat eri ruoille eri laatuja, arvonsa mukaisesti tietysti.

Minäkin viivyn pitkään viinihyllyllä, tutkin eri laatuja, otan vastaan myyjän asiantuntevia ohjeita. Toki, sieltähän se löytyy; tällä kertaa australialaista, hyvää täyteläistä viiniä pullo. Kas, vanha tuttavani saapuu viinihyllylle, esittelee omaa suosikkiaan, kolmen rypäleen viiniä, kehuu hyväksi. Veikeästi hymyilemme toisillemme. Kyllähän me tiedetään, että ihan vaan lasillinen tai pari, ei todellakaan enempää. No otanpa tuttavan viiniä myös pullon, ihan vaan varastoon, toiseksi kerraksi, hyvähän sitä varalta.

Illalla kaadan lasillisen oikeaoppiseen punaviinilasiin, haistan tuoksua, ah, niin täyteläistä, olipa oiva valinta. Ehkä pala juustoa tähän seuraksi? Televisiosta tulee hyvää ohjelmaa. Toinen lasi. Mukavasti lämmittää. Pitääpä soittaa kaverille pitkästä aikaa. Miten sitä ei tulekaan pidettyä yhteyttä. Kolmas lasi. Onpa mukava jutella, juttu luistaa. Neljäs lasi. Olenpa aikamoinen juttumies. Vitsit luistaa. Viides lasi. Harvoinpa tuleekin näin pitkään juteltua. Miten se pullokin loppui kesken puhelun. Kumma juttu. Hahaa, eipä hätää. Onhan minulla toinenkin pullo. Soitan toiselle kaverille.

Ensimmäinen lasi, tai siis toisen pullon ensimmäinen lasi vai miten se nyt meni? Ei haittaa, juttu luistaa. Tässä uskaltaa jo kertoa hankaliakin asioita. Kyllä se maailma tästä korjaantuu! Mutta miten se taas pullo loppuu kesken puhelun, ei se mitään, nythän on perjantai eikä kello vielä kymmentä. Olohan tuntuu mitä juohevimmalta, siellä on varmaan jo karaoket menossa kulmabaarissa. Jospa ihan vaan karaokea kävisi kuuntelemassa? Tai no, ehkä yksi kalja siihen.

- Että mitäs herralle?
- No kiitos laitetaanpa iso tuoppi ja Pate Mustajärven ”ukko metso” vetämään.. ja joo, kiitos saa laittaa viidelle kympille niin ei tarvitse aina olla höyläämässä.

Ohoh, joo kotona ollaan!? Kännykkä tuossa, ei hitto, missä kukkaro, ei kai vaan ole joku vienyt? Onko perkele hävinnyt, hitto kun en muista koko illasta mitään.. Ei hätää täällä on kukkaro, luojan kiitos. Rahaa ei tosin ole. Pirssikuitti, näköjään maksettu visalla klo 3:30. Onpas sitä oltu aktiivisia, muisti mennyt klo kymmenen perjantai-iltana ja saavuttu kotiin jostain tuntemattomasta paikasta klo 3:30. Ei hemmetti, sotkeeko ne masennuslääkkeet minut näin pahoin, viinaakin juotu tuolla rahalla ainakin kymmenen isoa tuoppia! Itsekö juotu, tai tarjoiltu muille, miten lie? Montakohan työkaveria ja asiakasta taas on ollut katsomassa tätäkin perjantaita.

Vasta kaksi viikkoa sitten oli edellinen muistinmenetysperjantai ja siitä kaksi viikkoa taaksepäin sitä edellinen. Tämä homma ei kyllä pysy enää käsissä. Onko minun viimein tunnustettava itselleni (ja muille) että tarvitsen apua enkä yksin selviä?

Nimimerkki: 
Ukkometso
+1
0
-1

Kommentit

samanlaisia perjantaita minullakin:(

Käyttäjän akkametso kuva

Kylläpä oli tutulta kuulosta tarina, mutta jos nyt tulis muutos.

+1
+657
-1

Lisää uusi kommentti