Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Vanha nainen hunningolla

Julkaistu 11.7.2019

Tässä sitä ollaan. 55 vee, kuuden lapsen äiti, yhden isoäiti. Aikuisia, omillaan eläviä kaikki. Itse sinkku, tapahtuma-alan osa-aikatyöläinen, kolmen kissan palvelija. Ja näköjään kenenkään vahtimatta minusta on kehittynyt myös alkoholisti.

On ollut melkoinen herätys havaita se, vaikka mitään kovin kauheaa ei ole tapahtunut vielä. Terveys on ihan kohtalainen, jaksaminen myös. Ihmiset todennäköisesti näkevät viehättävän keski-ikäisen naisen, joka on ystävällinen asiakaspalvelijoille, pysähtyy auttamaan muukalaista ja opastamaan eksynyttä. Ja täysin surutta keskellä päivää saattaa kaivaa kassistaan pienen suomiviinapullon ja ottaa huikan. Ihmisten edessä. Se rikkoo kuvan.

Sinä täytät tuolla jotain tyhjyyttä, sanoi psykiatrinen sairaanhoitaja minulle viikko sitten, kun lopultakin olin tullut siihen tulokseen, ettei näin voi jatkua. Varmaankin. On helppo uskotella itselleen, että yksinäisyys ja niukka toimeentulo ovat vain haasteita eivätkä ongelmia. Olen hirveän vahva, jaksan hurjasti suorittaa. Olen aina noussut vaikeistakin tilanteista. Minulla on ystäviä ja verkostoa. Ja sitten on kutsumaton vieras, alkoholi. Ja alkoholi on paikalla ihan liikaa. Se antaa turvallisen kuplan silloin, kun en ole vahva, vaan väsynyt, surkea ja pieni. Mitä teen, jos sitä ei ole?

Nimimerkki: 
Amanita
+1
+182

Kommentit

Voi kiitos,sun kirjoituksesi

Käyttäjän Hannele kuva

Voi kiitos,sun kirjoituksesi lohduttaa aivan valtavasti.Löysin niin paljon omaa elämääni siitä.

+1
+126

Kiitos kirjoituksesta. Tuo

Käyttäjän sinkkkuäiti kuva

Kiitos kirjoituksesta. Tuo kupla on niin kuvaava. Pois vaatimuksista, pois kaikesta, lupa olla itsekeskeinen ja heikko. Löytyisipä vaarattomampia kuplia.

 

+1
+113

Niinpä. Turvakupla. Sille

Käyttäjän Jeppeliini kuva

Niinpä. Turvakupla. Sille ajalle kun ei oikein jaksais. 
Se kupla, se on välillä juuri ja juuri suojaava ohkanen kalvo pinnalla. Välillä se kupla on niin järjettömän iso, ettei sen keskeltä enää löydä/kuule ketäänmitään auttajaa.

Kun se kupla puhkeaa, on helvetti irti. Kaikkien kaikella rakkaudella auttavien tuki kuulostaa lähinnä raivotautisen suden rähinältä. Koska itseruoskinta. 

Siksipä sitä kuplaansa varjelee. Vaikka isossa kuplassa on niin helvetin yksin. Niin helvetin yksin, että mieluummin ottaa kaveriks sen nestemäisen Tapion. Tai Liisan. 

Sydämestäni toivon, että olet päässyt asiassas eteenpäin. Mä en ole. Vielä. Mutta hanskoja en nakkaa naulaan ihan vielä. Kai.

+1
+98

Olen alkoholisti, myös

Käyttäjän En pysty kuva

Olen alkoholisti, myös puolisollani on alkoholiongelma. Juon 4-8 tölkkiä päivässä. Pitäis mennä verikoeisiin mutta  edellispäivänä ei sais juoda ja  juomatta  en voi olla päivääkään.

+1
+89

Nyt torstaista asti olen

Käyttäjän JPW2021 kuva

Nyt torstaista asti olen ollut juomatta. Pakko on himmata. Terveys ei enää kestä. Tsemppiä kaikille. Olen 56-vuotias nainen.

 

+1
+43

Lisää uusi kommentti