Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Addikti

Julkaistu 23.6.2015

Ajattelin nyt sit ensimmäistä kertaa ikinä kirjottaa tälläselle keskustelupalstalle, tai mikä tää nyt sit on...

Niin... Oon itekki ollu subutexin käyttäjä ja tehny hirveesti töitä sen eteen, et pääsisin siit hirveest myrkyst eroon ja oon onnistunukin. Käytin aikasemmin ihan kaikkee, millä sai vaan hyvän olon ja nupin sekasin, mut nyt viime vuodet on menny oikeestaan pelkällä subulla. Sitä oon käyttäny päivittäin ja suonensisäsesti tietenkin. Mulla menee sellaset 3-4milliä päivässä, ja tätä on nyt sit taas jatkunu 2,5 vuotta. Se on vaan venyny ja venyny, koko ajan pitäny lopettaa, mut jotenki siitä on tullu niin rutiininomaista.

Päivä ei tietenkää lähe käyntiin ilman aamuvetoja, ja sit kun tuun koulusta tai töistä himaan vedän iltapäivälläkin. Rentoudun jotenkin sen avulla, ku tulen kotiin ja laitan telkkarin päälle. Illalla käyn yleensä sitten näkemässä ystäviä, käyn kuntosalilla, lenkillä tai vietän aikaa poikaystäväni kanssa. Ennen nukkumaan menoa otan taas iltavedot ja meen nukkumaan hyvillä mielin. Tämä rutiini mulla on nyt ollu kohta 3 vuotta. Taukoja on ollu, mut muuten oon käyttäny huumeita päivittäin 17- vuotiaasta asti ja nyt olen 24v.

Mulla on kaks onnistunutta katkoa takana, ja kaks pitkää kuntoutusjaksoa. Olin viime kerran hoitojen ja poikaystävän ansiosta 1,5 vuotta raittiina, sit vaan ajattelin et jos nyt taas sen yhen kerran vois, ku niin pitkään ollu ilman ni saan jotain olojakin pitkästä aikaa, ku ei toi subu siis oo toiminu vuosiin enää, enkä enää haluu palata siihen et käytän jotai muutaki.

Eli siis lähinnä tällä hetkellä käytän siks et jäin siihen koukkuun ja tarviin sitä joka päivä et pystyn hoitaa asioita, koska muuten oon "kipee" ja siitä on tullut niin rutiininomaista ja helppoa, sillä poikaystäväni hoitaa minulle joka päiväksi sen mitä tarvitsen. Hän ennemmin haluaa hoitaa asian, sillä hän ei halua että minä tapaan narkomaaneja.

Elämme muuten ihan tavallista arkea, käymme kouluissa ja töissä. Tykkäämme kumpikin panostaa ulkonäköön ja hienoon sisustukseen kodissamme. Raha ei millään meinaa riittää, kun tarvitsen jokapäiväisen subutex annoksenikin.

Poikaystäväni kyllä tukee lopetuksessani, mutta kaikki on vain minusta kiinni. Hän tietää entisenä addiktina, ettei pysty toista pakottamaan, vaan se halu täytyy tulla minusta. Hän tosin on itse metadoni korvaushoidossa, mutta ottaa lääkkeensä oikein, eikä käytä oheistuotteita.

Haluaisin tietää mielipiteitä mitä teen? Miten minun kannattaa edetä tässä tilanteessa? Kun toisaalta haluan lopettaa, toisaalta en. Kun tällä hetkellä en itsekkään tiedä. En haluaisi enää mennä katkolle, sillä en halua että töissä tai koulussa saataisiin tietää ongelmastani. Haluaisin lopettaa kotona. Vai olisiko minulle paras vaihtoehto hakea korvaushoitoon? Olen pitkään sitä kyllä vastustellut, mutta.. Tiedän kyllä että tää on "väärin" mitä teen, tai siis en halua olla koko loppuelämääni naimisissa tän skeidan kans. Mut vaikee ajatella, mitä keksin tän tilalle, sillä muutenkin mulla on TOSI PAHA piikkikoukku.

Haluun joskus perustaa perheenki, enkä sillon halua mitään huumeita. Vihaan muutenkin valehdella sukulaisille, omille vanhemmille ja ystäville ongelmastani. Kukaan ei siis tiedä mitään. Kirjoitin siksi näin pitkästi, sillä haluaisin mahdollisimman paljon jeesiä, ja tietää mitä mieltä te olette. Olen vasta tän ikänen, enkä halua pilata koko loppuelämää. Pelkään tietenki sitäki, jos onnistun lopettaa, et retkahdan taas.

Nimimerkki: 
Ikuisesti riippuvainen
+1
+359

Kommentit

Hei,

Käyttäjän Anonyymi kuva

Hei,

Kannattaisko sun kirjottaa tuonne keskustelualueelle saunan, vähentäjien tms. puolelle? Tai neuvonnan puolelle. Auttaisin jos mulla olis hyvä neuvo.

+1
+363

Lopeta

Käyttäjän minä vaan kuva

Lopeta ennen kuin vauvakuume iskee. Hoidat itsesi kuntoon laitoksessa, otat kaiken avun vastaan mitä tarjotaan. Puhut asioista. Puhut ystäville, lähimmille sukulaisille. KOHTAA ongelma, älä piilottele sitä. Häpeät varmasti omaa kaman käyttöä, mutta takaan että moni haluaa sinua auttaa kunhan vaan suoraan kerrot tarvitsevasi apua!

+1
+495

Subu

Käyttäjän Sluggish kuva

Tsemiä paljon. Mä olen tavannut monta ihmistä, ketkä ovat päässeet korvaushoidon avulla pois paskaelämästä. Piikkikoukku on kyllä todella ikävä. Itselläni sama. Olet kuitenkin nuori ja vaikutat motivoituneelle. Mene korvaushoitoon pikaisesti, koska Suomeen on alkanut tulla sinne sun tänne heroiinia. Sitä ei missään nimessä kannata kokeilla, koska se on yksinkertaisesti parempaa kuin elämä ja siihen kuolee. Sen jälkeen Subut ja Xonet on kalkkitabletteja. Mun eräs sukulainen poltti Virossa överit herskasta, mutta onneksi niillä oli bubree ambulanssissa.
Tiedän tasan tarkkaan heroiinikuvion, niin äkkiä korvaushoitoon ja käy vaikka keskusteluryhmässä puhumassa. Siellä kuulee samanlaisia tarinoita, mutta myös todella hyviä neuvoja elämänhallintaan käytön jälkeen, kun on tylsää koko ajan. Ja sun miesystävä auttaa sua, kun on itse entinen junkie. Unohdatte vanhat kaverit väkisin ja muutatte vaikka toiselle paikkakunnalle ja teette vauvan. Se palkitsee enemmän kuin mikään huume. Kaikki menee hyvin ja tiedät sen jälkeen, ettei kukaan pysty puhumaan sua uudestaan käyttää roinaa, koska olet jo käynyt sen läpi ja sulla on sitten hyvä kun voit huvikseen "moraalisaarnata" ja ainakin ensikokeilijoille tarinasi varmasti iskee. Sano klinikalla että tekee mieli pollee, niin ne tajuaa sen ja antaa sulle subua niin kauan kun et tule enää kipeeksi. Subu kun poistaa heroiinin vaikutuksen.

+1
+180

Lopeta kokonaan

Käyttäjän X kuva

On mahdollista lopettaa kokonaan. Korvaushoito pitkittää addiktiota. Elämä pyörii sit lääkkeen ympärillä.. tosin pienmmil haitoil. Raittius ja elämän opettelu selvin päin. Vauvaa ei pitäs hankkii ennen ku oma elämä kunnos ja kestää edes omat itkunsa ! näitä vauvöjä on liikaa joita on hankittu ajatuksel et se auttaa mua. Sun pitää auttaa sitä !

+1
+176

Lisää uusi kommentti