Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Opiaatit - isä ja poika 9v.

Julkaistu 10.12.2015

Olen itse reseptilääkke riippuvainen ja puhutaan 5v. vaikeista selkäongelmista ja vielä vuosi sitten lääkityksenä oli (apteekkisopimus) 3 × 40 mg Oxycodone Ratiofarm, 2 × Lyrica 300mg, tarvittaessa 3 × oxynorm 5 mg, 3 × 1g panadol forte ja ei ihan jatkuvassa käytössä sirdalude 3 × 4 mg tarvittaessa! Ja tässä on annos/vrk!!! Nyt menee Dolmed/ 5 mg 2+2+2 vrk ja Lyrica 300mg × 2 ja 2+2+2 Tramal 50 mg nopea/vrk.

Nyt olen aloittanut hoitavan lääkärin kanssa voimakkaiden opiaattilääkkeiden laskun, tavoitteena päästä opioideista vähemmälle ja jossain vaiheessa kokonaan irti! Jotain edistystä on sinnillä tapahtunut, mutta nyt on tullut Diapam 5mg 3×vrk avuksi... hyvä vai huono? Olotila ja ihmisten ilmoilla liikkumiselle hyvä. Olen välillä käyttänyt aikaisemmin enemmän lääkkeitä mitä lääkäri on määrännyt kun toleranssi on noussut pilviin! Koskaan en yhtään tablettia ole myynyt (ollut mahdollisimman hiljaa lääkityksestäni) kaikki lääkkeet olen syönyt, pistämiseen en pysty enkä halua.

Nyt on kolme viikkoa vähentämistä takana ja kun näen hoitavaa lääkäriä kahden viikon välein niin tuntuu, etten yksin tähän operaatioon pysty. Tarvisin laitospaikan johon minulla ei ole varaa!! Järvenpäähän en lähde ja kylmiltään en pysty itseäni vierottamaan. Erityisen voimakas opiaattilääkitys on kestänyt 2007 vuodesta lähtien, niin olen varma että kotona yksin suoritettuna mahdollisuudet on alle 1%:n  luokkaa onnistua, vaikka motivaatiota löytyy tällä hetkellä. Itse tein aloitteen ja menin reilu pari viikkoa sitten hoitavalle lääkärille. Ilmoitin, että nyt saa riittää, mitä voidaan tehdä.... APUA!!!!

Sitten vielä yhden nuoren pojan isä oli kuullut oman pojan käyttävän huumeita (jostain saanut selville). Poika kieltää kaikki isälleen eikä mullakaan ole hajua ringistä. Isä toivoo apua pojalleen, että voisin jossain vaiheessa kahden kesken saada juteltua asiasta. Ei isä eikä kuin max 4 ihmistä tiedä minun tilanteen ja kuinka hyvät kokemukset mulla on koukuista. Voisin yrittää tarjota neuoa ja apua, vaikka oma elämä on kriittisessä pisteessä. En tiedä laittomien huumeiden käytöstä tai tunne käyttäjiä, mutta kokemusta on viekkareista, kitkuista ja siitä mihin tämä kaikki johtaa oli aine laillinen vai laiton! Laiton on käsittääkseni halvempaa mutta sillä puolella ei ole kavereita saati ystäviä. Kaikki kusettaa ja varastaa "kavereiltaan minkä kerkeää" se on sitä aina ja tulee olemaan! Kaikki ajattelee sitä omaa seuraavaa fixiä!!!

Asiasta kolmanteen, tarvisin nopeasti apua ja johonkin vaikka laitokseen, koska minulla on poika 9.v ja paljon hienoja hetkiä edessä, jos kaikki menisi hyvin vaikka vuoden aikataululla. Kivuista en tod.näk pääse eroon mutta lääkkeistä on päästävä!!! Minun hoitava lääkäri sanoi noin viikko takaperin varovasti hymyillen "Sinä olet nyt lääkärien aiheuttamassa huumevierotuksessa"

Nimimerkki: 
JJJ
+1
0
-1

Kommentit

Opiaatit - isä ja poika 9v. lukijan ajatuksia

Käyttäjän kipuselkä myös kuva

Lukiessani viestiä  tuli mieleen  että jos olet  lääkärin hoidossa- milloin sinulle on tehty  selkämangneetti  ja  neurokirurgin tapaaminen ? Meinaan tuo määrä lääkettä  pitäisi jo hoito-ohjeidenkin mukaan  johtaa  selkäleikkaukseen.

Miksi sinun kohdalla on  jatkettu 2007 v saakka vain lääkityksen lisäystä. Itse pyörin 8v vastaavassa tilanteessa. Kunnes  suutuin hoitavan sairaanhoitopiirin vastuuttomuudesta ja  vaadin  potilaan  oikeudesta valita hoitopaikkansa (laki 2011 voimaan tullut), toisen sairaanhoitopiirin avun, koska omassani  ei tarjottu  ei kirurgin eikä neurokirurgin palveluja. Käsittämätöntä eriarvoistamista  nyky sotella siis potilaan kannalta.

Seuraavana vuonna olin jo  leikkauksessa  ja  lääkkeet  väheni  1/4  siis todellakin  sinullakin pitäisi  olla  mahdollisuus  parempaan  elämänlaatuun. Lääkäritkin,  ne lähettäneet on nyt tyytyväisiä!

Olet vastuussa vielä ala-ikäisestä pojasta - senkin pitäisi painaa tuossa  kannattaako  lähettää  muualle   neurokirugin  selvitykseen.  Kehoitan  sinua nyt ensin   vaatiin  hoitopaikan  muutosta, tekstin läpi olin  näkevinäni  itseni   4v takaa  kun   terveyskeskus  ja  oma sairaanhoitopiiri  veivasi juuri noin minuakin.

Kipeä yrittää olla kiva kaikille lääkäreille . Mutta  on oltava myös vaativa  ja tiedettävä mitä haluaa.  Kun selvitin   oikeuteni  ylilääkärille  että  joko  valitan  Valviiraan  saamatta olevasta  hoidosta  tai minut  lähetetään  selän takia   hermovaurioihin  erikoistuneen   neurokirurgin  hoitoon  -  sain   maksusitoumuksen  asiaan  ja  oma asiani lähti  rivakasti liikkeelle.

Sinun tulisi  hakea nyt  hoitoon pääsyä itse  vammanpoistamisen, ei   sen  sijaisoireen hoitoon . Lääkeriippuvuus  voidaan hoitaa  samaan aikaan kun toivut selkäleikkauksesta. Se kun kestää vähintään sen  10-14 pv sairaalahoidossa  ja sen jälkeen  kotiin. Loppupeleissä  lääkäritkin  tykkää  onnistua  ja kertoa  kuinka  sekin  potilas saatiin kipu lääke kierteestä  pois. 

Älä tyydy vain  väli ratkaisuihin enää. Nyt on  vaadittava  itselle nuo  oikean tasoinen  lääkäriosaaminen   ja   ratkaisu. Nuo lääkkeet  vie  sinulta  elinvuosia ja maksa ja munuais siirrännäislistalle  ajan kanssa. Selkäongelmiin  neurokiruginen  osaaminen löytyy vain  Yliopistosairaaloista.  Sinulla on  v. 2017  asti oikeus valita mikä tahansa  Suomen yliopistosairaaloista.Kenties sen jälkeen tulee  määräyksiä enemmän.

Ja hei  lähin sairaala ei todellakaan ole se  paras osaaminen - sen olen oppinut.  Itse  etsin  netin avulla  eri yliopistosairaaloiden  netti sivut  ja  sivut  miten  opastetaan  hoidot  potilaalle  niiden avulla löysin  omani.  Se sairaala joka panostaa  potilaan opastamiseen  -  osaa  asiansa.  Sairaala jonka sivulta  ei  apuja löydy - vain  lista palveluista ei ole  osaamisen huippua. Eikä myöskään hae  aktiivisesti  potilaalle apua. 

Parempaa  Uutta Vuotta   2016   nyt   liikkeelle   -  !

 

 

+1
+643
-1

Lisää uusi kommentti