Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Alkurysäys

Julkaistu 1.8.2022

Palasin vuoden kestäneeltä ulkomaan työpestiltä. Oltiin mieheni kanssa erottu virallisesti, mutta palasin lastemme takia 16v ja 14v saman katon alle. Palatessani tilanne jatkui siitä mihin se lähtiessäni jäi. Narsisti jatkoi minun mollaamistani ja alistamistani. Vuosi ulkomailla, jossa minua kohdeltiin ihmisenä eli hyvin, teki tehtävänsä.

Nautin alkoholia yhtenä viikonloppuna tosi paljon ja yritin perustella ex-puolisolle, miksi haluan oman asunnon. Siitä syntyi iso riita. Meillä kun oli yhteinen asuntolaina ja lapset. En saanut lupaa muuttaa. Siinä sitten kävin miehen kimppuun. Kuristin kurkusta, löin nyrkillä kovaa kasvoihin ja ajoin häntä takaa talon ympäri teräase kädessäni. Onneksi hän pääsi karkuun. Yöllä kirjoitin työkaverelleni hyvästi viestejä, koska halusin kuolla. En kuitenkaan löytänyt lääkkeitä kotoa niin paljon, että henki olisi mennyt. 

Seuraavana päivänä luin työkaverilta tulleen viestin, että terveyskeskuksella odotellaan sinua. Mies ajoi minut terveyskeskukseen herättyäni. Vapisin ja pelkäsin. Olin ihan rikki. Miehellä oli kaula kipeä ja poski mustelmilla. Sain lähetteen psykiatriseen sairaalaan. Siellä sosiaalityöntekijä auttoi järjestämään asunnon, aloin lääkityksen avulla nousta jaloilleni. 

Oli toisen lapsemme rippijuhlat, pääsin järjestämään niitä entiseen kotiin. Ne meni ihan ilman riitoja. 

Olin vuoden sairauslomalla ja välillä sairaalahoidossa ja välillä omassa asunnossa. Alkoholin käyttö ei loppunut, join muka siitä ilosta viiniä ym. kun olin nyt omassa ylhäisessä yksinäisyydessä. Kävin kapakoissa, eksyin vääriin miehiin. Olin kuin lehmä keväällä ensilaitumella talven jälkeen. Talo myytiin, oli rahaa, mitä tuhlata. 

Alkoholin käyttö on jatkunut 30v. Nyt olen kypsä ja todella loppu tähän sairauteen ja saan apua kohta. 

Luin Viimeinen pisara -kirjan, ja se on nostanut tunteita pintaan. Olen nyt yksin niiden kanssa. Siksi halusin aloittaa kirjoittamisen.

Nimimerkki: 

Kaljaveera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *