• "Äiti, mitä on ekstaasi?"

  Miten se vaikuttaa ja onko se vaarallista? - Tietoa tarvitseva
 • "Lääkäri ehdotti, että tekisin mielialatestin"

  Aina välillä tsekkaan testin uudelleen. -Masentunut
 • "50 päivää pelaamatta tänään"

  Muutoksen tie on pitkä ja vaikea. Ilman apuja en olisi selvinnyt. -Mies, ongelmapelaaja
 • "Häpeä. Siitä olen yrittänyt päästä eroon"

  En voi olla vastuussa toisen teoista ja juomisista. - Alkoholistin puoliso
 • "Jokainen voi itse kirjoittaa elämänsä!"

  Sen voin sanoa kokemuksella, että aina on mahdollisuus toipua. -Mies, korvaushoidossa
 • "Tärkeintä on kohdata ihminen"

  Apua ja neuvoja on saatavilla. Mietitään yhdessä mikä voisi auttaa. -Neuvontapalvelun ammattilainen
 • "Ihanaa, että meitä on muitakin!"

  Tuntuu niin lohduttavalta, että en ole yksin ongelmani kanssa. - Äiti, alkoholisti

Päihdelinkki

Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Ajankohtaista

01.06.2023

Hupsis! Tärkeä tiedote Uusi alku -verkkokurssin tilaajille

Meille täällä Päihdelinkin ylläpidossa kävi iso moka. Tyhjensimme vahingossa Uusi alku -verkkokurssin koko tilaajalistan. Puf!

16.05.2023

Hyvää elämää ilman päihteitä – osallistu kuvakisaan!

Millaista on sinun hyvä elämäsi ilman päihteitä? Tykkäätkö liikkua kesämaisemissa? Saatko iloa harrastuksista tai luonnosta?

03.05.2023

Kysy ja keskustele päihteistä ja vanhemmuudesta 8.-12.5. Päihdelinkin keskustelufoorumilla.

Päihdelinkissä vietetään toukokuussa vanhemmuuden teemaviikkoa (vk 19) teemalla "Päihteet ja vanhemmuus - Rohkeutta puhua!".

24.01.2023

Nimetön, suljettu ryhmä päihteitä käyttäville äideille alkaa Päihdelinkissä 8.2.2023 - ilmoittaudu mukaan nyt!

Päihdelinkissä järjestetään vuosittain kaksi nimetöntä, maksutonta ja suljettua nettiryhmää päihteitä käyttäville äideille. Ensimmäinen keväällä ja toinen syksyllä. 

Mediassa

05.06.2023

Puolison peliriippuvuus johti talousahdinkoon ja eroon – ”Köyhän identiteetti” iskostui Elisaan tiukimpina vuosina: ”Me vain yritimme tulla toimeen”

Jaakko oli peliriippuvainen. Kun Elisa oli vielä lastensa isän kanssa naimisissa, perheellä taloudellisesti oli nykyistä tiukempaa. ...... Jaakko erosivat muutama vuosi sitten. Syynä eroon oli Jaakon peliriippuvuus ja sen koko perheelle aiheuttama henkinen kuormitus sekä ...
05.06.2023

Yksinäisin tutuistasi voi olla se, jolla on aina liikaa töitä ja muita kiireitä – näin yksinäisyys ruokkii itseään

Yksinäisyydessä on ennen kaikkea kysymys ihmisen omasta kokemuksesta. Vaikka olisi tuhat somekontaktia ja kalenteri täynnä, olo voi tuntua ...... jälkeen hyvin haitallisilla tavoilla kuten pelaamisella tai päihteiden käytöllä. YKSINÄISYYDEN KARKOTTAMISEEN ei ole simppeleitä, ...
05.06.2023

Opioidikorvaushoidossa olevien määrä kasvoi yli 50 prosenttia

Pirkanmaalla korvaushoidon käynnit hoidettiin perustasolla, mutta Varsinais-Suomessa Turun hoito keskitettiin erikoissairaanhoitoon.Pirkanmaalla korvaushoidon käynnit hoidettiin perustasolla, mutta Varsinais-Suomessa Turun hoito keskitettiin erikoissairaanhoitoon.
05.06.2023

Puheenjohtajat käsitelleet Alkon kohtaloa – STM: Jos viinit tuodaan ruoka­kauppoihin, myös väkevät viinat pitäisi sallia

Hallitusneuvottelujen puheenjohtajat kiistelevät Alkon kohtalosta, koska kristillisdemokraatit eivät hyväksy viinien myynnin sallimista ...... voidaan sanoa, että edellä mainittu järjestely ei vähentäisi alkoholihaittoja johdonmukaisella ja järjestelmällisellä tavalla.” STM ...