Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Vuonna 1996 Perustettu Päihdelinkki on kattava verkkopalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille.

Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö. Päihdelinkki toimii Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tuella.

Palaute ja yhteydenotot: [email protected] tai palautelomakkeen kautta.

Navigointi Päihdelinkissä

Etusivulle on koottu Päihdelinkin keskeistä sisältöä teeman mukaan:

Eri osioihin siirrytään ylhäällä olevan valikon kautta. Klikkaamalla valikkoa tarkempi valikko aukeaa sivun oikeaan reunaan ja siitä edelleen klikkaamalla nuolen auki, pääsee syvemmälle sisältöön. Navigaatiopalkin alapuolella on murupolku, josta selviää käyttäjän sijainti.

Tietopankki

Yli 180 asiantuntijoiden laatimaa tietoiskua päihteistä ja riippuvuuksista sekä niiden hoidosta:

Pikatieto antaa luotettavaa perustietoa 16 yleisimmästä päihteestä.

Pistokäyttö-osiossa on haittoja vähentävää tietoa huumeiden pistokäytöstä.

Animaatiot kertovat päihteiden käytöstä, riskeistä ja vaikutuksista.

Tietovisojen avulla voit testata tietojasi alkoholista, päihteistä, kannabiksesta, raha- ja tietokonepeleistä sekä netinkäytöstä.

Testit ja laskurit

Sisältää itsearviointitestejä ja laskureita liittyen alkoholiin, tupakkaan, huumeisiin, internetin ja somen käyttöön, rahapelaamiseen, mielenterveyteen ja seksiriippuvuuteen.

Verkkokurssit ja oppaat

Oma-apuvälineitä, kursseja ja oppaita alkoholin ja huumeiden käytön, rahapelaamiseen ja seksiriippuvuuden hallintaan, vähentämiseen ja lopettamiseen liittyen. Sisältöjä myös läheisille.

Tarinat

Jokaisella on oma, ainutlaatuinen tarinansa. Lue Päihdelinkin kävijöiden kirjoittamia tarinoita päihteistä ja riippuvuuksista ja löydä voimaa oman tarinasi jakamisesta. Tarinoita voi kommentoida.

Keskustelu

Vertaistukea riippuvuusongelmiin ja läheisille. Keskustelualueella järjestetään myös ryhmiä ja teemaviikkoja. Tule mukaan elämänmakuiseen keskusteluun!

Neuvonta

Mahdollisuus kysyä nimettömästi ja maksutta päihteistä ja riippuvuuksista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta. Kysymykseesi saat henkilökohtaisen vastauksen. Lisäksi usein kysyttyjä kysymyksiä päihteiden käytön riskeistä ja päihteisiin liittyvistä elämäntilanteista.

Mistä apua?

Osio tarjoaa tietoa Suomen päihdehoidosta ja niiden tuottajista. Hoitopaikkojen, verkkopalvelujen, neulanvaihtopisteiden, C-hepatiitin hoidon, ja vertaistukiryhmien yhteystietoja.

Ammattilaisille

Ammattilaisille tarkoitettuun osioon on koottu puheeksioton ohjeita ja oppaita. Kehitämme osiota jatkossa kattavammaksi. Voit myös tilata meiltä päihde- ja riippuvuusaiheisia materiaaleja.

Muuta tietoa

Tutustu myös Päihdelinkin tietosuojaselosteeseen ja saavutettavuusselosteeseen.

Verkkopalvelussa olevan aineiston tekijänoikeudet kuuluvat Päihdelinkille. Sivuston sisältöä voi lainata ja sivuja voi linkittää, mutta lähde on aina mainittava. Päihdelinkki ei vastaa ulkopuolelle linkitettyjen sivustojen sisällöistä.

Päihdelinkin internet-pohjaisena kyselytyökaluna toimii Webropol. Verkkokurssien sähköpostijärjestelmänä toimii Mailchimp.

Tutkijoille ja toimittajille

Tutkijoille:

Kaikesta Päihdelinkin keskustelualueella tehtävästä tutkimuksesta tarvitaan tutkimuslupa. Myös tutkimukseen liittyvän haastattelupyynnön jättäminen, tutkimuskysymysten esittäminen tai tutkittavien rekrytoiminen Päihdelinkin keskustelualueelta edellyttää tutkimusluvan hankkimista A-klinikkasäätiöltä.

Tutkimusluvan myöntämisen jälkeen Päihdelinkin toimitus antaa ohjeet ilmoituksen jättämisestä keskustelualueelle.

Kaupallisiin tarkoituksiin liittyvät tutkimukset ovat kiellettyjä. Tarvittaessa tutkimuslupahakemus käsitellään A-klinikkasäätiön hoito- ja tutkimuseettisessä toimikunnassa.

Ota tutkimuksentekoon liittyvissä asioissa yhteyttä Jouni Touruseen, jouni.tourunen(at)a-klinikkasaatio.fi.

Päihdelinkissä kerättyä tilastotietoa ei pääsääntöisesti luovuteta ulkopuolisille. Tilastollisessa muodossa olevia tietoja voidaan luovuttaa ulkopuolisille tutkijoille, jotka ovat saaneet tutkimusluvan A-klinikkasäätiöltä.

Toimittajille:

Päihdelinkin keskustelualueella käydyt keskustelut saattavat olla arkaluontoisia ja henkilökohtaisia. Päihdelinkin toimitus toivoo, että keskusteluja siteerattaisiin ilman keskustelijoiden nimimerkkejä ja siteerauksista poistettaisiin tietoja joista yksittäisiä henkilöitä voidaan tunnistaa.

Haastattelupyyntöjen jättäminen keskustelualueelle edellyttää yhteydenottoa Päihdelinkin toimituksen sähköpostiin: paihdelinkki(at)a-klinikka.fi. Samalla tulee antaa yhteystiedot sekä ohjelma tai julkaisu, johon haastattelua käytetään. Lisäksi on kerrottava kuinka haastateltavan tietoja tai haastattelun sisältöä käsitellään ja kuinka se julkaistaan. Nämä tiedot on ilmoitettava myös keskustelualueella.

Ilmoituksessa on aina tarjottava mahdollisuutta anonyymiin esiintymiseen. Toimittajia pyydetään kertomaan haastateltavalle mahdollisista haitoista, mikäli haastateltava päättää esiintyä tiedotusvälineessä nimellään tai kasvoillaan.

Tietoa A-klinikkasäätiön mediayhteistyöstä löydät A-klinikkasäätiön sivuilta.