Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Miksi juon? Itse en ymmärrä.

Julkaistu 21.11.2018

Nykyään alkoholi maistuu usein pahalta. Olin nuorena oluenystävä, nyt en voi sitäkään juoda, koska maistuu pahalta. Olen siirtynyt viiniin, jota pystyn jossain määrin juomaan. Jos ruoka on pahaa en syö sitä. Miksi siis alkoholia on pakko juoda? Siitä tulee hyvä fiilis ja rentoutuu? Ei tule sitäkään enää.

Olen 62-vuotias ja alkoholi on ollut osa elämään jo 45 vuotta. Olen alkoholin ongelmakäyttäjä. En ole koskaan juonnut joka päivä enkä edes viikoittain. Ongelma on liian suuret kertakäytön määrät. Minulla on aina ollut huono viinapää.

Saatan humaltua jo kolmesta annoksesta, mutta en aina. Ensimmäisen kännin join 17-vuotiaana. Muisti meni ja sitä seurasi oksennus, krapula ja morkkis. Tätä kaavaa olen toistanut lukuisia kertoja. Lukuisia kertoja olen yrittänyt päästä irti tästä kaavasta. En siis tiedä millainen olen kännissä, koska menetän muistini. Muisti menee heti, kun olen kännissä. Toisinaan muisti menee jo kolmannesta annoksesta, en siis juo välttämättä isoa määrää. Toki minulla on myös lukuisia kokemuksia, kun olen juonnut kohtuudella.

Olen tehnyt pitkän työuran, saanut lapsia, hoitanut asiani. Tiedän toki syitä alkoholin väärinkäyttööni, lapsuuden kokemukset, sukuvika, olen yliherkkä ja heikko. Tiedän myös, että olen järkevä, ymmärtäväinen. Elämässäni ei ole tällä hetkellä mitään vialla. Vai onko? Ulkoisesti ei. Pääsääntöisesti nautin elämästäni.

Miksi siis JUON? Vaikka tulee paha olo. Likaan itseni ja sitten häpeän ja kadun.

Nimimerkki: 
Vanha nainen hunningolla
+1
0
-1

Kommentit

Kun ihminen alkoholisoituu

Käyttäjän Eloisa kuva

Kun ihminen alkoholisoituu niin on vaan pakko juoda vaikkei itse haluaisikkaan. On hienoa kuitenkin että olet miettinyt juomistasi ja toivottavasti nöyrtyminen ongelman edessä tapahtuu...koska silloin on valmis ottamaan vastaan apua ja aloittaa toipumisen tie.

Olet nähnyt mitä asioita juominen on tuonut elämääsi 45 vuoden ajan, nyt olisi hyvä valita raitis loppuelämä ja antaa mahdllisuus uuden oppimiselle:)

Apua on saatavilla kun vaan on halukas ottamaan sitä vastaan!

Tsemppiä Sinulle!

+1
+123
-1

No, minähän urheilen

Käyttäjän Vega56 kuva

No, minähän urheilen päivittäin, olen reipas ja onnellinen. Mutta to-la  ehkä vielä su mä haluun olla kännissä. Oikeesti kännissä. Ärtynyt vaikee ihminen kuuden paukun jälkeen. Ihan eri ihminen kuin normaalisti. Suhde varmaan päättyy nyt, vaikka rakastan miestäni enemmän kuin ketään. Monta kertaa olen päättänyt et ei enää yhtään alkoholia kun en sitä pysty järkevässä määrin ottamaan 

 

 

+1
+98
-1

Onko olemassa jotain

Käyttäjän Allerginen kuva

Onko olemassa jotain vahvempaa antabusta jotain tosi ilkeet kalja allergian aiheuttajaa

+1
-6
-1

Lisää uusi kommentti