Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

21.11.2018 | Alkoholi

Miksi juon? Itse en ymmärrä

Nimimerkki: Vanha nainen hunningolla

Nykyään alkoholi maistuu usein pahalta. Olin nuorena oluenystävä, nyt en voi sitäkään juoda, koska maistuu pahalta. Olen siirtynyt viiniin, jota pystyn jossain määrin juomaan. Jos ruoka on pahaa en syö sitä. Miksi siis alkoholia on pakko juoda? Siitä tulee hyvä fiilis ja rentoutuu? Ei tule sitäkään enää.

Olen 62-vuotias ja alkoholi on ollut osa elämää jo 45 vuotta. Olen alkoholin ongelmakäyttäjä. En ole koskaan juonut joka päivä enkä edes viikoittain. Ongelma on liian suuret kertakäytön määrät. Minulla on aina ollut huono viinapää.

Saatan humaltua jo kolmesta annoksesta, mutta en aina. Ensimmäisen kännin join 17-vuotiaana. Muisti meni ja sitä seurasi oksennus, krapula ja morkkis. Tätä kaavaa olen toistanut lukuisia kertoja. Lukuisia kertoja olen yrittänyt päästä irti tästä kaavasta. En siis tiedä millainen olen kännissä, koska menetän muistini. Muisti menee heti, kun olen kännissä. Toisinaan muisti menee jo kolmannesta annoksesta. En siis juo välttämättä isoa määrää. Toki minulla on myös lukuisia kokemuksia, kun olen juonnut kohtuudella.

Olen tehnyt pitkän työuran, saanut lapsia, hoitanut asiani. Tiedän toki syitä alkoholin väärinkäyttööni: lapsuuden kokemukset, sukuvika, olen yliherkkä ja heikko. Tiedän myös, että olen järkevä, ymmärtäväinen. Elämässäni ei ole tällä hetkellä mitään vialla. Vai onko? Ulkoisesti ei. Pääsääntöisesti nautin elämästäni.

Miksi siis JUON? Vaikka tulee paha olo. Likaan itseni ja sitten häpeän ja kadun.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Eloisa

08.03.2019 21:09:19

Kun ihminen alkoholisoituu niin on vaan pakko juoda vaikkei itse haluaisikkaan. On hienoa kuitenkin että olet miettinyt juomistasi ja toivottavasti nöyrtyminen ongelman edessä tapahtuu...koska silloin on valmis ottamaan vastaan apua ja aloittaa toipumisen tie. Olet nähnyt mitä asioita juominen on tuonut elämääsi 45 vuoden ajan, nyt olisi hyvä valita raitis loppuelämä ja antaa mahdllisuus uuden oppimiselle:) Apua on saatavilla kun vaan on halukas ottamaan sitä vastaan! Tsemppiä Sinulle!

Vega56

19.10.2019 15:36:02

No, minähän urheilen päivittäin, olen reipas ja onnellinen. Mutta to-la  ehkä vielä su mä haluun olla kännissä. Oikeesti kännissä. Ärtynyt vaikee ihminen kuuden paukun jälkeen. Ihan eri ihminen kuin normaalisti. Suhde varmaan päättyy nyt, vaikka rakastan miestäni enemmän kuin ketään. Monta kertaa olen päättänyt et ei enää yhtään alkoholia kun en sitä pysty järkevässä määrin ottamaan     

Allerginen

24.01.2023 21:33:54

Onko olemassa jotain vahvempaa antabusta jotain tosi ilkeet kalja allergian aiheuttajaa