Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Päihdeongelma vai jokin muu?

Julkaistu 13.5.2019

Havahduin juuri tilanteeseen mikä on toistunut aiemminkin elämässäni ja minulle sanottiin että ehkä minun olisi parempi olla juomatta. Se mikä aiheuttaa minulle eniten ongelmia on kaikenlainen holtiton käytös. Olen pettänyt puolisoitani humalassa, eikä tätä ole tapahtunut koskaan selvinpäin ollessani.

Noin muuten kyllä pystyn olemaan arkisin ilman alkoholia, eikä muutenkaan usein ole, tai ainakaan tunnu olevan tarvetta alkoholille, tai että olisi pakko saada. Mutta lähinnä se on sitä, että jos joku pyytää oluelle ja ei ole mitään pakollista ohjelmaa, niin tulee lähdettyä ja harvoin se on minä joka pistää siihen stopin, vaan olen usein juuri niin myöhään kuin ystävänikin on. Sitten jos on takana toinen päivä juomista on sitä vielä vaikeampi lopettaa ja monet suunnitellut jutut mitkä pitäisi itsenäisesti hoitaa jää tekemättä. Asia ei haittaa eikä vaivaa siihen asti kunnes havahdun tehneeni jotain peruuttamatonta joka hävettää. Siitä alkaa usein monen päivän, jos ei yli viikonkin vahva masennustila ja asiat voivat mennä vielä huonommaksi.

Tulen itse alkoholistiperheestä. Lisäksi olen kokenut paljon kiusaamista ja myös väkivaltaa. Huonoja parisuhdekokemuksia teininä ja aikuisiällä vaikeita eroja. Yksinäisyys mitä välillä koen on musertavaa ja jos sanon lauseen "kukaan ei pidä minusta" saa se minut itkemään. Olen myös tuntenut yksinäisyyttä lähes koko ikäni, ainakin yksinäisiä hetkiä muistan ihan lapsuudesta lähtien.

Nimimerkki: 
KoskaOpin
+1
+3

Lisää uusi kommentti