Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Narkomaanipoika

Julkaistu 19.6.2017

Poikani on nyt 24-vuotias ja ollut korvaushoidossa kesästä -14. Kyllä hänen elämänsä on jonkin verran rauhoittunut, opiskeluun tai työhön ei kyllä ole pystynyt.

Asustelee omassa siivottomassa kämpässään, asunto on kauheassa kunnossa, likainen, lattiat täynnä roskaa. Hampaita on hoidettu koko vuosi ja nyt on poistettu edestä monta "mätää" hammasta, saa ylös hammasproteesit. Miten sen nyt sanoisi, poika onkoko ajan "suruna sieluissain" mielessä nukkumaan käydessä ja aamulla herätessä. Kuitenkin sitä jaksaa aina välillä toivoa että ihme tapahtuisi, saisi elämänsä järjestykseen. Olen tarjonnut siivousapua mutta se ei käy, vaatteita olen välillä pessyt ja kuskannut asioille ja sinne hammaslääkäriin.

En oikeen tiedä miten muuten häntä voisin auttaa ,uskon että muutos lähtee aina itsestä, toinen ei voi sitä puolesta tehdä. Kun oli nuorempi uskoin kaikki valheet ja todellisen tilanteen paljastuminen oli minulle valtava shokki. Joskus ajattelen että olisi helpompaa istuttaa haudalle kukkia ja viedä kynttilä kun katsella tätä oman lapsen vähittäistä tuhoutumista. Sitten kadun ajatuksiani ja taas uskon ihmeisiin.

Nimimerkki: 
Äiti vaan
+1
0
-1

Kommentit

Lapsen huumeiden käyttö

Käyttäjän Isä vaan kuva

Terve. Olen 40v. mies ja vasta hiljattain tutustunut tähän sivustoon ja uskon tähän sivuun. Tahtoisinkin kaikkien, nuoresta vanhaan lukemaan täältä tarinoita. Silmiini ei ole osunut täällä ensimmäistäkään pelleilytarinaa. 

Käytän suonensisäisesti amfetamiineja ja morfiinijohdannaisia. On aika kattavat tiedot kovista huumeista yli 20 vuoden kokemuksella.

Poikasi on aloittanut varhaisessa vaiheessa huumemaailman. Et kertonut, mitä hän on käyttänyt, mutta kirjoittamasi perusteella veikkaan bentsoja (kadulta) ja/tai subua etc. Nykyään on paljon muuntohuumeita, mistä en itse ole pysynyt kärryillä enää pitkään pitkään aikaan. On olemassa synteettistä kannabistakin.

Oma poikani (16) jäi kiinni piristä. Hän asuu eri kaupungissa äitinsä kanssa ja tämä ex-vaimoke oli luullut että polttaa pilveä. Menin paikan päälle ja kerroin että ei ole pilvessä. Hän oli sillä hetkellä siellä ottanut pitemmän putken essoja ja vauhtia. Näytin keräämiäni kuolinilmoituksia, tekstareita ja muita juttuja, että se tajuaisi. Mutta kun on niin nuori, ei auttanut edes Youtuben PCP-shokkivideot.

On tosi ikävää, kun lapsemme käyttävät. Siksi tämä kirjoituksesi pysäytti. Erittäin vaikea yhtälö kaikin puolin.

On todella hyvä, että hänet on laskettu huumeiden väärinkäyttäjäksi, eli korvaushoitoon. Se on apu jo sinällään, ettei hänelle määrätä vääriä lääkkeitä. Kannattaa ottaa selvää, mitä lääkäri on määrännyt. Jotkut niistä laittaa ihmisen täysin saamattomaksi.
Vaikuttaa että lekurit ei muuta tee näissä tilanteissa kun määrää mielialalääkkeitä. Vaikka siis on korvaushoidossa.
Antaa rauhoittavien sijasta niitä, että ei pysty vaihtamaan tai myymään niitä PKV-lääkkeitä.

Jos korvaushoidossa on määrätty Subua, niin voi olla että käyttää niitä mm. valuuttana.
Itselläni on legot jäljellä, koska käytän sterifiltteriä. Subun jatkoaineet laittaa hampaat ja näön koetukselle.

Suosittelen Sinua katsomaan suomalaisen elokuvan: Reindeerspotting - pako Joulumaasta. Se on erittäin hyvä ja silmiä avaava elokuva/dokumentti. En osaa laittaa linkkiä tähän, mutta hae tuolla nimellä, minkä alleviivasin. Sen voi kätevästi ladata koneelle, eikä haittaa jos ei ole tekstejä. Ne puhuu välillä epäselvästi, niin siksi tekstitys on hyvä ladata myös.

Vaikka huone olisi kuinka sekaisin, en voisi rinnastaa sitä mihinkään 100% varmana. Kyttääminen ei auta mitään, ja jos nuorempia joku aikuinen, vaikka isä tai äiti, neuvoo niin ne sanoo, ettei ymmärretä mistään mitään. 

Siinä aletaan olla lähellä totuutta, kun oikeasti on kaveripiiri vaihtunut ja kulkuvälineet ja vaatetus on tuloihin nähden hyvät. Sekin, että on PA koko ajan on myös epäilyttävää.

Jos tunnet jonkun nistin, niin pyydä sitä apuun. Minun tuttu näytti tyttärilleen livenä miten töötätään sekopäinen annos aata. Se auttoi niitä n. 20 vuotiaita likkoja kun näki isän ihan täpinöissä. Ei menekkään nämä jutut niinkuin elokuvissa.

Voihan olla, että kaikki on hyvin. Toivon vilpittömästi että on. Masennuskin voi aiheuttaa evvk-tyylin.

Siksi voisi joku nuori antaa kenties neuvoja pojan äidille?

Nuoret ovat olleet aina sitä mieltä että vanhemmat ei tajua mistään hölkäsen pöläystä. Niin kuin minä joskus vanhemmileni ja niin kuin lapseni nyt minulle. Turhautuminen on sata varma, varsinkin koska olen vieläkin käyttäjä ja tiedän paljon. 

Täällä Päihdelinkissä on paljon nuorien tarinoita ja luulisin tosiaan heidän osaavan auttaa Sinua paremmin kuin itse.

Nyt tuli tosi pitkä vastaus. Toivottavasti on apua. Tämä on vasta kolmas tekstini täällä. Tsemppiä.

+1
+420
-1

 Kiitos vinkeistä.

Käyttäjän Anonyymi kuva

smiley Kiitos vinkeistä.

+1
-2
-1

 Kiitos vinkeistä.

Käyttäjän Anonyymi kuva

smiley Kiitos vinkeistä.

+1
0
-1

Lisää uusi kommentti