Olet täällä

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy sivustolle, jotta voit käyttää kirjanmerkkejä

Huumeet

Huumeidenkäyttötestin (DAST-20) ja huumeiden käytön riskit -testin (DUDIT) avulla voidaan tunnistaa huumeiden tai lääkkeiden ongelmakäyttö ja arvioida sen vaikeusastetta.

Huumaavien aineiden "väärinkäyttö" tarkoittaa joko reseptilääkkeiden tai käsikauppalääkkeiden käyttämistä ohjeita suurempina annoksina (liikakäyttö) tai huumaavien aineiden käyttöä muuhun kuin lääkinnälliseen tarkoitukseen.

Huumaavia aineita ovat esimerkiksi kannabis (hasis, marihuana), kokaiini, opiaatit (mm. morfiini, heroiini), stimulantit (mm. amfetamiini), impattavat aineet (mm. liimat, polttonesteet), rauhoittavat lääkkeet (mm. Diapam), barbituraatit (mm. jotkin unilääkkeet) ja hallusinogeenit (mm. LSD). Muista, että kysymykset eivät koske alkoholia.

Kannabiksen käytön riskit -testi kartoittaa kannabiksen käytöstä koituvien haittojen riskitasoa. Palautteessa annetaan pisteytyksen lisäksi asiatietoa kannabiksesta, infoa mistä voi saada halutessaan apua kannabiksen käytön lopettamiseen ja yleistä tietoa kannabiksen käytön haitoista.