
Vanhemmille
Perheen kesken käydään kiperimmät keskustelut päihteistä. Monesti puhuminen asioiden oikeilla nimillä on vaikeaa, olipa kyse sitten vanhempien tai lasten päihteidenkäytöstä.
Tälle sivulle on koottu vanhemmille keskeistä sisältöä Päihdelinkissä.
Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.
Nimettömät Alkoholistit (AA) ja Nimettömät Narkomaanit (NA) -vertaisryhmät
AA eli Nimettömät Alkoholistit
Nimettömät Alkoholistit eli Alcoholics Anonymous on kansainvälinen yhteisö, jonka jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. AA- ryhmät perustuvat vertaistukeen ja ovat nk. toveriseuroja. Lue lisää »
Digipelaaminen
Digitaalinen pelaaminen eli digipelaaminen on digitaalisella laitteella (tietokone, tabletti, konsoli tai älypuhelin) tapahtuvaa viihteellistä pelaamista. Digipelaamisen tärkein päämäärä on viihtyä ja nauttia pelaamisesta, ja monille se on nykyään television katselun korvannut vapaa-ajan viettotapa. Lue lisää »
Poikani, rikollinen ja mielenterveys-ja päihdeongelmainen, silti poikani
Haluan jakaa tarinaa rakkaan poikani päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksesta hänen elämäänsä ja meihin läheisiin. Kaikkea ei äitikään tiedä, mutta kerron osan siitä, mitä äiti tietää. Lue lisää »
Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille
Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille antaa helpotusta ja neuvoja tilanteeseen, jossa ihminen arvelee läheisensä käyttävän huumeita. Oppaan ovat kirjoittaneet Irti Huumeista ry:n läheis- ja perhetyön keskuksen ammattilaiset. Lue lisää »
Kun kotona puhutaan päihteistä
Kun kotona puhutaan päihteistä -opas tarjoaa tukea lasten päihteidenkäyttöä pohtiville vanhemmille.
Kasvaminen ja rajojen kokeileminen
Kokeilemalla oppii
Ensimmäiset päihdekokeilut
Valinnan vapaus
Riskien vähentäminen Lue lisää »
Huolesta puheeksi, puheesta teoiksi
Opas päihteistä nuorten vanhemmille
Saatteeksi
Huumeet ja minun lapseni? Ajatuskin kauhistuttaa. Huumeet herättävät vanhempien mielessä epämääräistä pelkoa ja avutonta ahdistusta. Huumeista puhutaan paljon, ja niitä tuntuu olevan tarjolla kaikkialla. Lue lisää »
Onko lapsellani huumeongelma?
Tavallisimpia vanhempien esittämiä kysymyksiä huumeasioissa ovat: mistä tiedän käyttääkö lapseni huumeita tai mitä tehdä, kun epäilen lapseni käyttävän huumeita? Lue lisää »
Nuorten huumekokeilut
Ensimmäinen huumekokeilu tehdään keskimäärin noin 20 vuoden iässä kannabiksella. Ensikokeilun ikä on vuosien saatossa noussut, vaikka huumeiden käytön yleisyys onkin samanaikaisesti väestötasolla kasvanut. Yleisesti voidaankin sanoa, että huumekokeilujen tekeminen kuuluu nuoreen aikuisuuteen ja aikuisuuteen. Lue lisää »