Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Alun loppua

Nimimerkki: Minä ensin, kerrankin

Viime kesänä ymmärsin, miesystäväni on alkoholisti. Kesälomalla hän alkoi juomaan, ajattelin että lomalla saa ottaa vähän enemmän, mutta se taisikin jäädä päälle. Otin asian puheeksi kysymällä että kuinka monta annosta hän juo? Arki oli jo alkanut pari viikkoa sitten, silti mies istuskeli jokainen päivä kaljatölkki kädessä. Tuolloin hän vastasi että liikaa, jolloin kysyin paljonko on liikaa? Tuolloin vastaus oli että kuusi.

Hetkellisesti hän lopetti tuolloin päivittäisen kaljoittelun, nyt tilanne on taas lähtenyt käsistä. Aloin laskemaan hänen annoksiaan. Määrät kasvavat jatkuvasti. Aluksi se oli kolme annosta, nyt se on joka ilta kuudesta yhteentoista. Hänen puolustelut ovat, että ”ei tule humalaa, eikä krapulaa”. Ei tule, ei, kun toleranssi kasvaa kasvamistaan.

Minua myös surettaa miehen lasten puolesta, kun aina kun tapaavat isäänsä, on tällä kaljatölkki kädessä. Joskus lapsi kaatoi vahingossa miehen kaljan ja mies raivostui, sekä haukkui omaa lastaan ”saatanan mulkuksi”. Tämä hirvittää minua. Minäkin aina vain naisen, jos huomautan alkoholinkäytöstä. Muuten ei pahemmin käyttäydy huonosti.

Mies on muutoin ihana, laittaa minut aina etusijalle, tekee ruoat valmiiksi minulle jos olen myöhään töissä. Auttaa kaikessa. Mutta minua huolestuttaa. En jaksa katsoa sivusta, kun toinen pilaa omaa terveyttään. Odotan jatkuvasti koska maksakirroosi ilmoittaa itsestään. Itse haluan elää terveellistä elämää ja olla onnellinen, mutta toisen kohtalo huolestuttaa itseäni jo niin paljon, että se aiheuttaa uniongelmia minulle.

Mietin että ottaisin hetkeksi aikaa itselleni. En halua potkia miestä pois, koska pelkään että hänen alkoholinkäyttö lisääntyy. En myöskään halua erota, sillä hän tekee muutoin minut onnelliseksi. Mutta oma hyvinvointi on tärkeintä. Täytyy ottaa hetki aikaa itselleni ja antaa miehelle valinta; alkoholi tai minä. Ja kyllähän sen taidan jo sydämessäni tietää kumpi voittaa. Ja se en ole minä. Pelottaa, mutta en halua tällaista elämää. En näin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit

(3)

Location

Hallatar

28.10.2019 23:00:30

Näytti kertomuksesi tutulta,olin 18v samassa tilanteessa.Ja ihmisen oma tahto/päätös täytyy tulla,jos meinaa raitistua.Tasan 2 kk sitten sielunkumppani kuoli,nyt surua.Voimia sinulle!

Ei kannata laskea kuppeja

31.12.2019 04:18:12

Alkoholistille 1 lasi on liikaa ja 10 liian vähän.

Osui ja upposi

15.01.2020 11:23:04

Niin tutun kuuloista, valitettavasti. Miehen pitää joka ilta saada saunoa ja juoda olutta rentoutuakseen ja päästäkseen eroon stressistä. Olutta kuluu illassa 3-6 tölkkiä, joskus enemmänkin. Mutta kun ei se vaikuta toimintakykyyn eikä tule krapulaa, sanoo mies. Kunnon humalassa on ollut vain muutaman kerran tämän 1,5 vuoden yhteielon aikana mutta sekin on minulle liikaa. Olen puhunut ja sanonut että olen huolissani mutta ei se auta. Pelkään hajottaa tätä uusperhettä juuri kun lapset ovat sopeutuneet uusiin sisaruksiin ja tilanteeseen mutta en halua elää oluen varjossa enkä halua opettaa lapsille ettäon ok kaljoitella aikuisena joka ilta. Itse olen lopettanut ne vähäisetkin juomiset kokonaan kun seuraan pelolla vieressä miehen kiihtyvää juomistahtia. Tuntuu että sama minkä päätöksen teen niin ratkaisu on huono.